Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir kaç soru(et,grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir kaç soru(et,grip)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Arelinko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Ara 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Arelinko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir kaç soru(et,grip)
    Gönderim Zamanı: 11 May 2015 Saat 23:49
hocam bilgilenme amaçlı birkaç sorum var
1-hocam et yemeye başladıktan sonra tavsiyenizle hiç demir vermedik viral enfeksiyonları ağırlaştırabileceği için. Çocuk viral bir enfeksiyon geçirirken yediği demir içeren gıdalar da aynı etkiyi yapıyor mu, yolsa damla için mi geçerli bu, bu dönemlerde örnrğin ete bi süre ara mı vermeliyiz
2- özellikle 1 yaşından sonra yemeğini yerken oğlumuza biraz insiyatif verdikkendi yesin çatal kaşık tutsun diye hiç müdahale etmedik, arada ellerini daldırup eliyle de yiyor ama kulsğına götürüp oynuor bazen. Kulağa kaçan yemek artıkları ciddi problem yaratabilir mi?

3- bı kış bir 4 kere grip oldu, dediklerinizi uyguladık hiç ilaç kullanmadık. Hocam serym fizyolojiği sık sık kullanmak zorunda kaldık doğal olarak , içindeki tuz şimdi ya da ileriye dönük bi sıkıntı yaratabilir mi?

4- viral bağırsak enfeksiyonlarona karşı da bağışıklık gelişir mi, biz bile bu yaşta sulardan filan enf. Kapınca baya kötü oluoruz.

5- özellikle şu yaşta bir kan değerleeine bakılmalı dediğiniz bir yaş var mı? Burda senede bir bakılsın gibi şeyler dönüyor. Bi yandan çocuğumda bişey yokken neden bakturayım derken bi yandan erken teşhisi önem arz edilebilecek hastalıkların endişesi olabiliyor çevremdeki anne babalarda ve bende de malesef.

6-Allah size uzun ömürler versin , siz olmasanız bizler ne yapardık?

Teşekkürler
Rahat bırakın büyüsün
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2015 Saat 08:43
1- Gidalardaki, "Demir", proteine bagli; Organik demir oldugundan, ilaclardaki "Serbest" demir gibi mikroplara olumlu etkide bulunmazlar. Bu sebeple, etteki demir ve sutteki kalsiyum, diger elementlerle kimyasal reaksiyonlara girmezler. Siz bakmayin, Turk doktorlarinin sacmaliklarina... Onlara; "Hem-Iron" ve "Non Hem-Iron" nedir diye bir sorun, bakalim ne cevap verecekler.
2- Hayir, yaratmaz, aynen devem etsin. Somra siz rahat edeceksiniz.
3- Hayir yaratmaz, "Serum Fiz." demek, kandaki tuz oranina es degerde tuzlu su demektir.
4- Evet, gelisir, yoksa Rotavirus asilari niye yapiliyor???
5- Hayir yoktur... Adam gibi doktor, hastasina baktiginda, bir kan sayimi gerekip-gerekmedigini anlar. Ama maksat baska olunca, zirt-pirt tahlil istenir.
6- Okuyun, ben olmadigimda da, basinizin caresine bakabilme becerisine sahip olun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 May 2015 Saat 06:55
Yukarı Dön
esen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 28 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2015 Saat 10:35
  1. Hocam peki yiyeceklerdeki demir celik bicak degdigi zaman degerkaybedermi eskilerden beribu inanis var blendrdan geciriyoruz biz eti kati yiyemedigi icin deger kaybettrmis olurmuyuz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2015 Saat 19:23
Boyle bir sey yok... Kasaplar; kiyma yaparlarken, "plastik" bicakmi kullaniyorlar? Kebapcilar, "satir" kiymasi yapiyorlar.. Her sey bir yana, Koyun; ne ile kesiliyor? ne ile parcalara ayriliyor??
Bu gibi sacmaliklari bir tek, yurdum insanlari uydurur...
SACMALIKLAR:
1- Sut kaynatilmaz, kaynatilirsa, proteinleri olur.
2- Meyvalar, "Cam rende" ile rendelenmeli, celik rendeler C vitaminini oldurur.
3- Et, celige degmemeli demir degerini kaybeder..
4- Ekmek, kesilmez, koparilmalidir.
Bu uydurmalarin; sonu gelmez.. Bizim halkimiz bilhassa boyle uydurmalara bayilirlar! Bu sebeplede, yok;"Alkali su" SAHTEKARLIGI, yok; "Kolon temizligi" SAHTEKARLIGI gibi konulara pek ragbet ederler.. Isin en aci yani, en guvendiginiz Gazeteler bile bu SAHTEKARLARA araci olurlar ve reklamlarini yaparlar...
Alkali su ve Kolon temizligi, senelerce evvel Amerika'da da uygulanmaya calisilmis cok MESHUR SAHTEKARLIKLARDIR...Bunlarla ilgili bende tonlarca yazi vardir. Ingilizce bilenlere isterlerse gonderebilirim..
Hic merak etmeyin, onumuzdeki senelerde, gene; "Rayma bilezikleri" piyasaya cikarsa, gene alacak bir suru aptal insan mevcuttur.
Ne diyelim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.