|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
okyanus_16 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okyanus_16
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 May 2015 Saat 02:43 |
hocam mrb.kızım 3.5 yasında kilosu 18 hocam kızım 1 aydır kreşe gidiyor.ve bu 1 aydır neredeyse hep ateşli geçti diyebilirm.en son 10 gün önce ateşlendi ve öksürüyordu dr.a gittik.boğazları kıpkırmzı dedi ve öküsürük şurubu ile suprax verdi.ilk3 gün çok ateşlendi forses iğne yaptırdık.40 a kadar çktı ateş.ondan sonra7. günde tam antibiyotiği kestim deroken tekrar ateşlendi ama ateşinden kendinde değldi hep uyumak istiyor eller ayaklar buz.dr.u aradık hemen kan sayımı ve idrar tahlili yaptırın dedi WBC değeri 19.3 çıktı sınır 10.1.ve hemen iğneye başlayalım dedi 6 gün boyunca iğne verdi.çocuk gün içerisinde ateşi yokken hasta gibi değil ama ateşi oldğnda kafası kalkmıyor.dolwen calpol dönüşümlü veriyorum. birde dr wbc si çok yüksek iğneler bittiğinde yine kan sayımı yaptırıcam yine yüksk çıkarsa hemotolojiye gönderilir dedi.bizi çok korkuttu.çocuğum antibiyotik kullandığı halde neden hala ateşli ve birtürlü iyileşemiyor.ne yapmalıyız
|
|
![]() |
|
okyanus_16 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okyanus_16
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu arada bu ay içerisinde tekrar hastalanmıştı yani nisan ayınınn başlarında yine antibiyotik ve 3 gün iğne vurundu.bunlara ek olarakta umca veriyorum.bakteriyel oldğnda ne yapalım virüs oldğnda ne yapalım.tşkler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aptal bu doktor ya!!! Cidden bildigin aptal. Sahtekarlik yapmasini bile beceremiyor.
Antibiyotik kullanirken, atesi oluyor! belliki viral. Kan sayiminda; MON% sine bakin. %6'dan fazla ise, "Enfeksiyoz Mononukleoz" demektir, WBc degeri viral olmasina ragmen yuksektir. Toplam 1 hafta kadar ates yapar. Bana; MON sonucunu yazin. Umca ile ilgili yazilari okuyun, %30 Alkol (Etanol) ihtiva eder, icini okursaniz, eriskinlere "vasita kullanmayin" diye uyari oldugunu gorursunuz. Ufak bir Tekirdag rakisi da ayni isi, hem de daha ucuza yapar. Eski mailleri okuyun. Simdiye kadar epey kazik yemissiniz. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okyanus_16
hocam mon diye bir sey bulamadım kan sayımında
Lymph 5.4 x 10^9 / L 0.8 - 4.0 MİD 1.9 X 10^9/ L 0.1 - 0.9 GRAN 12.0 X 10^/ L 2.0 - 7.0 LYMPH 28.0 20.0 - 40.0 MİD 9.6 3.0 - 9.0 GRAN 62.4 50.0 - 70.0 RBC 4.67 X 10 ^ 12 / L 3.50 - 5.50 HGB 12.5 11.0 - 16.0 HCT 38.0 37.0 - 50.0 MCV 81.4 82.0 - 95.0 MCH 26.7 27.0 - 31.0 MCHC 32.8 32.0 - 36.0 RDW-CV 15.8 11.5 - 14.5 RDW-SD 49.0 35.0 - 56.0 PLT 198 X 10^9 100 - 390 MPV 10.4 FL 7.0 - 11.0 PDW 17.7 15.0 - 17.0 PCT 0.205 0.108 - 0.282 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okyanus_16
hocam şuan nevakson adlı iğneden kullanıyoruz.ateşi gündüz 1 kez oluyor ama gece ateşli ve kafası kalkmıyor.sabah kaltığında ise sanki hiçbirseyi yokmuş gibi oynuyor ateşi yokken.bu iğneye devam edelimmi nasıl bir yol izleyelim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Igneleri bosuna oluyor...
O Laboratuvar'da belliki, bu sayimlar eski usul, elle yapiliyor. Otomasyon cihazi olan baska bir adam gibi Laboratuvar bulun.. WBC ve MON degerlerini belirtsin!! Boyle sacmalik olmaz.. Allah bilir, MON diye, MID 'leri saydi.. Boyle "kenar mahalle" laboratuvarlarini nerden bulursunuzki!!! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okyanus_16
peki hocam yarın başka bir yerde tekrar tahlil yaptırırız.şuandaq burun akıntısıda başladı.öğlene kadar iyiydi fakat öğleden sonra tekrar ateşlelndi ve hala ateş devam ediyor 38-39.5 arası değişe ateşi var.kakası yumusak açık yeşil renkli kusma bu süreçte kan alırken oldu.ishal falan yok.peki iğneleri kesip ne yapmalıyız ateş düşürücü veriyorum ama ateş pek düşmüyor.ne yapacağımızı şaşırdık.çocuk 15 gündür iyileşmiyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hicbir sey!!! sadece, benim gripler icin anlattiklarimi uygulayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|