Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - verem suphesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumverem suphesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nisam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nisam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: verem suphesi
    Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 00:24
Hocam merhaba 
2yaslarinda kiz cocugun verem ololmasindan suphelendiklerini ogrendim bugun.ve ben bu insanlarla 1ay once 2 3saat bi arada kaldim.bugun de ayni sekil o insanlarla gorusen kisilerleydim.kucuk bi iihtimal dahi olsa bulasma durumu varmidir kizim var 4yasinda.korkuyorum o yuzden.kesin bi tani yok sadece supheymis.verem aşısı tutmamos demisler bi de kolunda asi izi yok diye.benim kiziminda kolunda asi izi yok ayni sekil benim kolumdada asi izi yok.bu tutmamis demekmidir verem asisinin.tutmadiysa neyapmam gerekir.beni bu konuda bilgilendirirmisiniz hocam.kafama takildi cok.tesekkurederim hayirli geceler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117936
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 01:02
Eskiden kol ic yuzune yapilan; "Cicek asisi" izi ile, Sol Omuza yapilan Verem asisini(BCG) karistirmayin.
Once PPD Testinin yapilmasi gerekir...
1- PPD Test: 0 (sifir) cikarsa, hasta hicbir zaman Verem mikrobu ile karsilasmamis, asi olmasi gerekir.
2- PPD Testi: 1-10mm arasinda cikarsa: Asili demektir. Hicbir sey yapilmaz..
3- PPD Testi: Kizariklik 2cm'den fazla ve asi yerindeki sertlik, 1cm'den fazla ise, Verem olabilir, o zaman Verem Savas'ta tetkiki gerekir.
4- Kizariklik 10-20mm arasinda ve 1 cm'den kucuk sertlik varsa, Ya fazladan asi yapildi veya, sahis asili iken Verem mikrobu aldi demektir, gene bir sey gerekmez.
Yukarı Dön
nisam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nisam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 01:07
Cok Saolun hocam peki bu test kesin sonuc verir mi.simdi internette okudum kesin bilgi vermeyebilir yaziyor.
Yukarı Dön
nisam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nisam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 01:10
Verem asinda iz olup olmamasi bi anlam taşımıyor yani dogru mu anlamisim hocam.allah razi olsun sizden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117936
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 06:49
Verem asisi bazen, iz birakmiyabiliyor. PPD Testi yapilmadan, ikinci asi yapilanlarda, Verem asisi izi cok buyuk oluyor ve uzun sure iltihapli akinti oluyor.

PPD Testi; Herseyden ONCE yapilacak, ilk adimdir.. (+) oldugunda, anlattigim sekilde, degerlendirilir..
O size saydigim; 3 degisik reaksiyonu degerlendirmesini bilmeyenler, tabiiki, PPD Testinin kiymetini de bilemezler.
EGER; bir hastada, Verem'den suphe ediliyorsa, PPD Testi olmadan hicbir adim atilamaz. Tabii, isin sahtekarligini yapanlar boyle dusunmezler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 May 2015 Saat 06:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.