|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nisam ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 00:24 |
Hocam merhaba
2yaslarinda kiz cocugun verem ololmasindan suphelendiklerini ogrendim bugun.ve ben bu insanlarla 1ay once 2 3saat bi arada kaldim.bugun de ayni sekil o insanlarla gorusen kisilerleydim.kucuk bi iihtimal dahi olsa bulasma durumu varmidir kizim var 4yasinda.korkuyorum o yuzden.kesin bi tani yok sadece supheymis.verem aşısı tutmamos demisler bi de kolunda asi izi yok diye.benim kiziminda kolunda asi izi yok ayni sekil benim kolumdada asi izi yok.bu tutmamis demekmidir verem asisinin.tutmadiysa neyapmam gerekir.beni bu konuda bilgilendirirmisiniz hocam.kafama takildi cok.tesekkurederim hayirli geceler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eskiden kol ic yuzune yapilan; "Cicek asisi" izi ile, Sol Omuza yapilan Verem asisini(BCG) karistirmayin.
Once PPD Testinin yapilmasi gerekir... 1- PPD Test: 0 (sifir) cikarsa, hasta hicbir zaman Verem mikrobu ile karsilasmamis, asi olmasi gerekir. 2- PPD Testi: 1-10mm arasinda cikarsa: Asili demektir. Hicbir sey yapilmaz.. 3- PPD Testi: Kizariklik 2cm'den fazla ve asi yerindeki sertlik, 1cm'den fazla ise, Verem olabilir, o zaman Verem Savas'ta tetkiki gerekir. 4- Kizariklik 10-20mm arasinda ve 1 cm'den kucuk sertlik varsa, Ya fazladan asi yapildi veya, sahis asili iken Verem mikrobu aldi demektir, gene bir sey gerekmez. |
|
![]() |
|
nisam ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok Saolun hocam peki bu test kesin sonuc verir mi.simdi internette okudum kesin bilgi vermeyebilir yaziyor.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Verem asinda iz olup olmamasi bi anlam taşımıyor yani dogru mu anlamisim hocam.allah razi olsun sizden.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verem asisi bazen, iz birakmiyabiliyor. PPD Testi yapilmadan, ikinci asi yapilanlarda, Verem asisi izi cok buyuk oluyor ve uzun sure iltihapli akinti oluyor.
PPD Testi; Herseyden ONCE yapilacak, ilk adimdir.. (+) oldugunda, anlattigim sekilde, degerlendirilir.. O size saydigim; 3 degisik reaksiyonu degerlendirmesini bilmeyenler, tabiiki, PPD Testinin kiymetini de bilemezler. EGER; bir hastada, Verem'den suphe ediliyorsa, PPD Testi olmadan hicbir adim atilamaz. Tabii, isin sahtekarligini yapanlar boyle dusunmezler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 May 2015 Saat 06:50 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|