|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
edefne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 5.5 yas kız-cok sık idrara cıkıyorGönderim Zamanı: 22 Haz 2015 Saat 21:59 |
|
Kadir bey merhaba
Kızım 5.5 yasında ve ozellikle cuma- cumartesi gununden beri cok sık idrara cıkıyor. 4gun oldu bu sekilde.Bugun neredeyse 10dk bir idarını yapıyor. İdrar yaparken yanma yok. Agrısı yok hareketliliği her zamanki gibi. İştahı normal. Ates halsizlik vs hiçbirseyi yok. Gayet neseli keyifli. Ama surekli tuvaleti geliyor. Normal gunlere gore çok anormal bir durum. Ne olabilir? Baktırmam gereken birşey var mıdır? Tahlil ultrason vs......doktora gitmedim. Not gecen haftasonu 4 gun tatile gittik. Havuza da girdi. Deniz suyu da cok soguktu. Dondukten 2 gun sonra basladı bu sık idrar sorunu.bilginize ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2015 Saat 22:22 |
|
Aranmayin, hasta filan degil.. Cok merak ediyorsaniz, Idrar tahlili yaptirin... NItrit:(-) gelirse IYE yok demektir.
Goruyorsunuz, sahtekar doktorlar sizleri nasilda sartladilar!!! En ufak bir hadisede; MR, en ufak bir halsizlikte, Serum taktirmalar, iki defa kustu diye hastanelere yatirmalar, WBC yuksek diye, "Cocugun kaninda mikrop var" demeler, gene hastaneye yatirmalar, hep bu sahtekarlarin yuzunden. |
|
![]() |
|
edefne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2015 Saat 22:28 |
|
Tesekkur ederim bilgi için. Negatif cıkarsa ki oyle olmasını umarım, sizce neden 10dk bir tuvalete cıkıyoedur. Sorun ne olabilir? Pozitif cıkrsa nitrit ne yapmalıyım?geeci ben dunden beri bol su ve yaban mersini basladım hep tabsiye ettiğiniz için ama dogru mu yaptım bilemedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2015 Saat 08:22 |
|
Dogru yaptiniz. Birde sicak sabunlu su icine oturma banyosu yapin.
|
|
![]() |
|
edefne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2015 Saat 13:26 |
|
Kadir bey
İdrar tahlili yaptırdım. Hiçbirşey yemeden sabah erken goturmustum sonuclarda etkili midir bilemiyorum. Sonuclar soyle Renk,bulanıklık,ph,dansite normal sınırlarda cıkmıs ![]() Glukoz ve protein negatif Ancak Bilirubin pozitif cıkmış.. Uronilinojen-normal Keton-80 Eritrosit-10 Lokosit-negatif Nitrit-negatif Eritrosit hucresi-2 Lokosit hucresi-1 Kızım hala her 10dk da bir idrara cıkıyor. Baska bir sorunu yok gorunurde.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2015 Saat 18:41 |
|
Son 1 ay icinde; Grip gecirmis, ona baglidir.
Viruslerin, bakteriler gibi ikiye bolunerek, cogalabilme kabiliyetleri yoktur. Insan hucreleri icine girerek, o hucrelerin virus uretmesini saglarlar. Bu islem, milyonlarca hucre icinde olur ve bu hucreler parcalanarak virusler baska hucreleride isgal ederler. Bu hucre parcalanmalsrindan aciga cikan Hemoglobin veya Myoglobin maddeleri, idrarla "Bilirubin" olarak atilirlar.. Yani, merak etmeyin, "Hepatit" filan degilsiniz.. Idrarda da, bir sey yok... Sik idrar yapmasi, Bilirubin atilimi bitince duzelecek. |
|
![]() |
|
edefne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2015 Saat 20:50 |
|
tesekkur ederim.
tahlil yaptirdigimiz yerdeki doktorda viral bir durumdur antibiyotik vs olmaz zaten dedi. basit bir sistit tir dedi. purinol diye bir ilac verdi. kullanmakta zarar olur mu?daha hizli atim saglamasina yarar derseniz alicam yoksa almayacagim. kizim cok rahatsiz bu tuvalet konsuundan huzursuz oluyor.ne kadar surecek diyor anne olarak buna uzuluyor insan:(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 03:57 |
|
Purinol; bazi sahislarda; "Bobrek tasi" yapar. Kullanmayin.
Zaten IYE yokki, Purinol kullanasiniz. Ayricada, cok eski bir ilactir, bir ise yaramaz. Hayret bu ilac hala imal ediliyor ha!!!! |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|