Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - seker hastaligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumseker hastaligi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
denizalkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Şub 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denizalkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: seker hastaligi
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2015 Saat 10:56
Merhaba Kadir bey nasilsiniz? Bu hafta 5 yasindaki yigenimi sik altina kacirma, ates , kusma bitkinlik nedenleriyle hastaneye kaldırdılar. Acilde şekerinin 490 oldugu ve seker komasinda oldugu soylendii. Sekerini 2 gunde dusurduler Ve sonrasinda seker hastaligi tanisi kondu.hastanede 15 gun daha kalacak ve hayati boyunca insulin ignesi k7llanilacagini soylediler.size sorum cocuklarda seker hastaliginin nedenleri nedir.ailede boyle bi hastalik yok. 
Ben de 6 yasindaku olglum icin endiselenmeye basladim sizce bi seker tahlili yaptirmalimiyiz. Bu hastalikla ilgili bi makaleniz varmi nedenleri ve tedavisiyle ilgili? Iyi calismalar 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2015 Saat 19:33
Cocuklardaki seker hastaligini cok anlattim.
Cocuklardaki Seker hastaligi, " TiP 1" seker hastaligi olup, Eriskinlerdeki, " TiP 2" seker hastaligindan cok farklidir.
Bilinmeyen bir sebeple, cocugun kaninda, Pankreastaki Insulin urten hucrelere karsi "Antikor" (bagisiklik maddeleri) olusur ve bu maddelerin insulin imal eden hucreleri yoketmesi ile, aksam saglam yatan cocuk, sabah bu sekilde, "Seker komasi" ile uyanir.
Hicbir sekilde onceden bir belirti veya tahlillerle belli olacak bir durum degildir. Olacaksa olur, onlemek icin; yapacaginiz, yapabileceginiz, hicbir sey yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.