|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
denizalkan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şub 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Tem 2015 Saat 10:56 |
Merhaba Kadir bey nasilsiniz? Bu hafta 5 yasindaki yigenimi sik altina kacirma, ates , kusma bitkinlik nedenleriyle hastaneye kaldırdılar. Acilde şekerinin 490 oldugu ve seker komasinda oldugu soylendii. Sekerini 2 gunde dusurduler Ve sonrasinda seker hastaligi tanisi kondu.hastanede 15 gun daha kalacak ve hayati boyunca insulin ignesi k7llanilacagini soylediler.size sorum cocuklarda seker hastaliginin nedenleri nedir.ailede boyle bi hastalik yok.
Ben de 6 yasindaku olglum icin endiselenmeye basladim sizce bi seker tahlili yaptirmalimiyiz. Bu hastalikla ilgili bi makaleniz varmi nedenleri ve tedavisiyle ilgili? Iyi calismalar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocuklardaki seker hastaligini cok anlattim.
Cocuklardaki Seker hastaligi, " TiP 1" seker hastaligi olup, Eriskinlerdeki, " TiP 2" seker hastaligindan cok farklidir. Bilinmeyen bir sebeple, cocugun kaninda, Pankreastaki Insulin urten hucrelere karsi "Antikor" (bagisiklik maddeleri) olusur ve bu maddelerin insulin imal eden hucreleri yoketmesi ile, aksam saglam yatan cocuk, sabah bu sekilde, "Seker komasi" ile uyanir. Hicbir sekilde onceden bir belirti veya tahlillerle belli olacak bir durum degildir. Olacaksa olur, onlemek icin; yapacaginiz, yapabileceginiz, hicbir sey yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|