|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EYMEN3 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Tem 2015 Saat 13:27 |
Merhaba Hocam ,
3,800 kg olarak 40. Haftasında ve çok sağlıklı olarak doğmuş oğlum var.23 günlükken kreşe giden abisinden aldığı düşünülen kulak enfeksiyonu geçirdi , yüksek ateş nedeniyle dr. Hastaneye yatırdı , yoğun antibiyotik tedavisi ve tetkikler yapıldı, 1 hafta sonra hastaneden çıkarken meme reddi başladı , kolik başlıyordur ondan dediler , evde de bu durum devam etti , 2.5 aylık iken daha sonra gittiğimiz 2.dr. un teşhisine göre larenjit olan hastalığı için ilk dr. 2 defa arkaya arkaya zitromax ve assist verdi , daha kötü oldu , 2. Dr. Sıkışma var deyip ventolin fısfıs verdi.Sonrasında deri dökünütüsü , yoğun meme reddi , yeşil ve mukuslu , çok sayıda az ve sıvı kaka , aşırı gaz , huzursuzluk ve hırıltı probleriyle devam etti.Alerjiden şüphelenmeme rağmen dr. lar hep başka nedenler aradılar , 1. dr. kalpten şüphelendi , anjiyo bile istedi , yaptırmadım. 8 . ayda inek sütü denememde artık alerjiden emin olmuştum , dr.değildir demesine rağmen deri testi yaptırdım ve süt ile yumurta akına alerjisi çıktı , yer fıstığına karşı da duyarlı. Diyete başlayınca sıkıntılar yavaş yavaş ortadan kalktı.Ancak bu döneme kadar bebeğim gerek tetkikler gerekse ilaçlardan çok yıpranmış ve doğru dürüst meme ememediğinden kilo alımı çok az olmuştu , bünyesi zayıf olduğundan sık sık hastalandı , genelde yüksek ateş belirtisi oldu , 5-6 kez çok yüksek crp nedeniyle damardan antibiyotik tedavisi almak zorunda kaldı.Alerji teşhisi sonrası neocate mama başladık ancak tadını sevmediği için ancak az ve enjeksiyonla ağzına fışkırtarak verebildik.Anne sütüne devam ettim , hala da az da olsa devam ediyorum.Yaklaşık 2 yaşına kadar yutma sıkıntısı ve korkusu oldu , herhalde daha önce yaşadığı kötü deneyimleri neticesinde .Kademeli olarak yumurta akı ,keçi sütü , et ve son olarak inek sütü alerjileri geçti şükür ya da ben öyle düşünüyorum çünkü son testlere götürmedim ve yediğinde de bazen çok az ağız çevresinde kırmızı nokta dışında birşey gözlemlemiyorum.Şu anda herşeyi yiyor ve mutlaka kendisi yemek istiyor benim yedirmeme izin vermiyor , tatlı ve dolayısıyla kalorili şeylerle arası hiç iyi değil , yoğurtu az yiyor, inek sütüne ne yaptımsa bir türlü alıştıramadım , eti severek yiyor ancak genel olarak porsiyonları çok az , hemen doyuyor ve çok da hareketli , kilo alımı çok yavaş , sık sık hastalandığı için de aldığı kiloları da o dönemde veriyor.34 aylık , evdeki ölçümüme göre 10.800kg sadece ve 90 cm.Kemikleri gözüküyor.Arada yüksek ateş için acile gittiğimizde alınan kanlarda şimdiye kadar sadece demir eksikliği çıktı , Ferro sanol veriyoruz , onun dışında bir eksiklik veya hastalığı çıkmadı şükür.Takviye olarak günde 1 tane fortini veriyorum ancak pek de faydasını göremedim , onu da çok zor verebiliyoruz zaten .Artık dr. lara hiç güvenim kalmadığından çocuğuma daha fazla eziyet etmemek için dr. a acil durumlar dışında götürmüyorum. Sizi yaklaşık 1,5 senedir okuyorum ve çok faydalandım, Allah razı olsun.Geçmişte olanlar için şu anda çok üzgünüm ama değiştiremem ne yazık ki..Şimdi çocuğumun kilo alması ve normal percentilleri yakalayabilmesi için ne yapabilirim ?Lütfen bana yardım edin.Onu bu kadar zayıf görünce çok üzülüyorum.İnek sütüne nasıl alıştırabilirim?Anne sütünü kesmem işe yarar mı ? Gelecek hafta tatile çıkacağız , çıkmadan önce 1 tane devit ampül vereyim mi?Bünyesine fazla gelir mi?Boyu nasıl?Yıl içerisinde fazla güneş görmüyor.Acil önerilerinize çok ihtiyacım var.Şimdiden vakit ayırdığınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kulak enfeksiyonu; enfeksiyon degildirki, bulassin!!! Eski mailleri okuyun.
2- Bu yasta allerji hele yazin, bu aylarda olacak sey degil... 3- Bu yasta allerji testlerinin tamami hatalidir. 4- Demir ilacini SAKIN vermeyin, her hastaligi abartili gecer. Eski mailleri okuyun. 5- 1 yasini gecti sie, her sen 1 ampul Dvit3 icirin. Tatilde oldugumdan, gelismesine siz bakin, ilk sayfada Boy-Kilo cetveli var. |
|
![]() |
|
EYMEN3 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Hocam tekrar ,
Sağlıklı bir şekilde kilo almasını ve gelişmesini sağlamak için ne yapabilirim ?Gerçekten sizin önerilerinize ihtiyacım var?Kilosu %3 ün altında.Süt içmeye bir türlü alıştıramıyorum.Anne sütüne -az da olsa - devam ettiğim için mi ? Diğer süt ürünleri de yeterli olmuyor .Hemen doyuveriyor , zaten herşeyi kendisi yemek istediği için porsiyonları da küçük.Eylül ortasında 3 yaşına girecek. Tekrar teşekkür ederim.Saygılar , iyi tatiller.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sutu soguk verin, Dondurma iyi bir alternatiftir..
Sipraktin denedinizmi? Eski maillere bir bakin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|