Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HASTALIK SÜRECİNİ DOĞRU YÖNETMEK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHASTALIK SÜRECİNİ DOĞRU YÖNETMEK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emine121179 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine121179 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: HASTALIK SÜRECİNİ DOĞRU YÖNETMEK
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2015 Saat 17:44
Merhaba Doktor bey,
Kızım 21 aylık 82 cm ve 14 kilodur,ishal karın ağrısı ve 38.5 ateşle hastaneye götürdüm ,nöbetçi doktor muayne sonucu boğazları kızarmış diye antibiyotik yazdı ve bizi gönderdi, ben antibiyotik kullanmak istemedim ve almadım, bu arada çocuk ağızdan hiçbir gıda ve su almıyor sadece anne sütü, 2 gün sonra şiddetli karın ağrıları, ateş ishal ve halsizlikten tekrar başka bir doktora gittik , doktor yoğun su kaybı var ve halsiz diye serum bağladı kan ve kaka tahlili yaptırdı ve 2 gün serum bağladı (4 şişe serum vermek zorunda kaldı çünkü çocuğun halsizliği geçmedi) tahlil sonuçlarında CRP si 34,2 çıktı kaka tahlilinde bir şey çıkmadı herhangi bir ilaç vermedi ve eve döndük ama 1 gün içinde çocuğun halsizliği daha da arttı yürürken sendelemeye başladı, yere yatıp uyuyakalıyor hiçbir şey ilgisini çekmiyor ne yemek ne içecek ne oyuncak sadece emmek , en son gözlerini bile açmak istemeyince hemen doktora götürdük ve tekrar yatırdılar hastaneye 4 gün boyunca serum +antibiyotik iğne yemesine rağmen bir gelişme göstermedi, aksine ciğerleri tıkanmaya öksürmeye ve burun akıntısı da başladı, doktor çok istemememe rağmen kortizon vermek zorundayım dedi ve kilosuna göre damardan kortizon verdi, ventolin ve pulmikortla da ciğerleri açmaya çalıştık, kortizondan 1 gün sonra çocuğun keyfi yerine gelmeye başladı ve taburcu oldu. İlk günden taburcu olana kadar geçen süre 10 gündür bu süre zarfında 10 tane serum 4 tane antibiyotik iğnesi ve 1 tane kortizon aldı, şuanda yoğun balgamlı bir öksürüğü var ventolin ve pulmikortu vermeye devam ediyorum . Bu süreçte çok teredütlerim olduğu için size yazmak istedim . Antibyotiğe karşı olmama rağmen en başında verilen antibiyotiği kullansaydım belki de bu kadar kötüleşmezdi çocuk diye düşünüyorum. Sizce bu süreçte neler yapmalıydım ,kortizon şart mıydı bu durumda ? ve çocuğa ne zararı olmuştur?İsterseniz tahlilleri de gönderebilirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2015 Saat 06:52
Grip geciriyor. Evet, o antibiyotigi kullanmasa idiniz simdiye duzelmisti.
Goruyorsunuz degilmi, sikistilarmi; KORTIZON... Baska da bir halt bilmezler.
"Sarlatan doktorlarin en son siginagi daima; Kortizon'dur"..
Uzak durun bu sarlatanlardan. Kortizon ile vucut bagisikligini baskilayacak, ondan sonra da; "-Cocugun bagisiklik sistemi cokmus!" diyecek..

Tahlilleri gondermeniz gerekirdi, hemen gonderin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine121179 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 17:31
Tahlilleri buradan ekleyemiyorum , mail olarak gönderebilir miyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 19:58
Gonderebilirsiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine121179 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2015 Saat 09:03

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2015 Saat 19:00
Viral enfeksiyon geciriyor... SAKIN Antibiyotik vermeyin. MON% degerinin bu kadar yuksek olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz veya bazi Coxsackie viruslerini isaret eder. Sakin antibiyotik kullanayin.

Bu tip Viral enfeksiyonlarda; ates 1 hafta surebilir. Bilhassa Kortizon alanlarda, bagisiklik baskilandigi icin, hastalik suresi daha da uzar..

Hayret bir sey; Bu Laboratuvar, cocugun yasina gore "Referans degerleri" ni vermis. Tebrik etmek lazim... Ama bunu anlayacak doktoru Turkiye'de nereden bulacaksiniz?? Nato kafa, nato mermer, gene antibiyotigi dayarlar...
CRP: Enflamasyonu gosterir, Enfeksiyonu degil ama Turk doktorlari, Enfeksiyon ile Enflamasyon farkini bilmediklerinden, her CRP yuksekligine Antibiyotik verecek kadar cahildirler.
Hic bir ilac/ Antibiyotik kullanmayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Enfeksiyoz Mononukleoz'da hayal gormeler, kabuslar, kotu ruyalar gormesi normaldir, bir sey yapmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ağu 2015 Saat 19:02
Yukarı Dön
Rabia öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rabia öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 17:22
Hocam merhaba;
 ben size anneannemin rahatsızlığını danışmak istiyorum. Senelerdir boğazında halk arasındaki tabirle gıcık dediğimiz rahatsız edici bir durum var. Sürekli boğazını temizleme ihtiyacı hissediyor.
balgam gibi olduğunu söylüyor. bunun için gittiği doktor pulmikort buhar vermiş eczane bunu kullanana balık yağı hapı da veririz mutlaka diyerek balık yağı hapı vermi. sizce doğrumu bu ilaçlardan da şifa bulamadık ne önerirsiniz vereceğiniz cevap ve değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:31
Ayni suali ozelden de sordunuz!!!!!

Pulmicort alana birde "Balik yagi" ha!!! Bunlarin yaninda birde Ayna ile tarak da verse idi!! Gencliginde, Kadikoy vapurlarinda isportacilik yapiyordu herhalde!!

Sakin o ilaclari kullanmayin. 3 gun Tantum Verde Sprey kullanin, sonucu yazin.

Bu arada, EGER, o gittigi doktor, KBB doktoru degil ise, mutlaka bir KBB doktoru gorsun, muhim bir hastalik da olabilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eki 2015 Saat 19:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.