|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ebru432 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2015 Saat 13:47 |
Hocam bundan bir 20 gün önce oğlum için enfeksiyoz mononukleoz olmuş demiştiniz. İyilesti ama 2 gündür yine ateşli doktora goturduk sabah doktor hanim Boğazlarında beyaz beyaz iltihaplı birikintiler var dedi. Anne ve banada bademcigi alınan varmi diye sordu. Eşimin kini almışlar. Daha önce boğaz enfeksiyonu oldumu dedi. Bende anlattım sarı tutulumlu bogazinin fotosu vardı size gönderdiğim onu gösterdim evet aynısı dedi. Tanıyı sordu o an hatırlayamadım EBV olabilir dedi bana. Sonra A grubu streptococus için lateks ve Eliza yazan hızlı tayin test yapıldı negatif çıktı. PFABA olabilir diye yazdı kağıda. Aksama kadar ateşi cikmazsa antibiyotik tedavisi gerek yok dedi. Kortizon içeren bi ilaç varmis acilde onu yaptırın dedi. ZoyPrednol sanırım. Yani öyle okudum kağıttan. Ama ben size danışmak istedim. Ateş bi anda geliyor 1.5 ölçek calpol ile 8 saat civarı düştü sonra bir anda yükseldi yine. Napalım hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118957 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; Hicbir soyleneni yaptirmayin... Ne Test, nede tedavi.... Hicbirine gerek yok.
O bogazda gordukleriniz; Enfeksiyoz Mononukleos'un kalintilaridir. EBV, bu hastaligin etkenidir.. Grip geciriyor, ates 4-5 gun olabilir. Cok merak ediyorsaniz, bir Kan Sayimi yaptirip, WBC degerine bakin. Yuksek gelirse (17'den yuksek); Antibiyotik gerekir. Ates ilede fazla ugrasmayin. Mumkun oldugu surece, atesi dusurmeyin.Eski mailleri okuyun. |
|
![]() |
|
ebru432 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam geçen seferde olduğu gibi ışık hassasiyeti ve soğuk icecek istemesi arttı. Tekrarliyor olabilirmi. Birde aşırı bir korku var bilincte arada sanki bulaniklasiyor.şimdi kadar 39 aylik Hiç ilaç kullanmadım hiç doktora gitmedik evde derece bile yok bizim. Korkusu calpol sisesinden ilaçtan aciyacak diye ama eli ayağı titriyor böyle sonra cümle kurma arada kayboluyor ne demiştim diyor. Agresif bi hali var.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118957 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyoz Mononukleoz, bu sekilde; algilama bozukluklari ve korkular yapabilir. (Alice in Wanderland Sendromu) Kendiliginden duzelecek.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hocam ateş aşırı yükseldiği için babası uyusun biraz diye calpol vermek istedi. ama sanırım şurubu işte dev gibi görüyor imkansız iciremedik. Acile götürdük damar yolundan versinler diye. Gelince mis gibi uyudu. Gitmisken bende kan sayımı yaptirdim sonuç bu . Napalım sizce. Birde EBV nin tekrarlamasi tehlikeli midir. Kanserojen mis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" Birde EBV nin tekrarlamasi tehlikeli midir. Kanserojen mis "
Bunu size hangi SALAK soyledi ise, one deyinki; "Bu hastalik sadece Afrika kitasinda kanserojendir"... Bilmeden boyle salak salak konusmasin. Kurcalamayin. Turkiye'de doktorlar, bu hastaligi bilmezler.. Kesinlikle; Enfeksiyoz Mononukleoz'la olan: Alice in Wanderland Sendromu.. Hicbir onemi, tedavisi veya onlemi yoktur..Dikkat edin, mesafe tayinide bozuktur, merdivenden veya yuksek yerlerden dusebilir. Sonra hatirladikca, hallerine guleceksiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eyl 2015 Saat 19:30 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|