Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sık idrara çıkma ve vajinada yırtık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSık idrara çıkma ve vajinada yırtık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı snowpea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sık idrara çıkma ve vajinada yırtık
    Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2015 Saat 21:20
Merhaba Doktor bey,

4 yaşımdaki kızım gunduzleri cok sik idrara çıkma isteiğ, duyuyor. Bazen 5-10 dakikada bir tuvalete gidiyor, ama ya bir damla yapıyor ya hiç yapmıyor. Bir doktora başvurmamız gerekir mi? Kaka tutma sorunu var, ben kakası var diye tuvalete bu kadar sık gittiğini düşünüyorum ama emin de değilim, ne dersiniz? 
Bir de bugün idrardan sonra temizlenirken tuvalet kagıdında ve çamaşırında kan gördüm. Vajina ağzında yırtık oluşmuş ve yara olmuş. Nedenini bilmiyorum, bepanthen krem sürdüm. Ne yapmamı önerirsiniz? 

Teşekkür ederim
Saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2015 Saat 06:36
Nasil yirtik??? Kendisi ne diyor??? Bisikletten veya sert-sivri bir cismin uzerine dusme gibi bir seylermi olmus??
Sabunlu sicak su icinde; 5-10 dakika oturtun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eyl 2015 Saat 06:37
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı snowpea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2015 Saat 07:49
Aslında yırtıktan çok tahriş olmuş ve kanamış gibi, kendisi sadece çişini yaparken acıdıgını söyledi. Bugün sabah uyanınca acısı biraz daha azalmış. Bisiklete binmemiş, okulda düşmemiş, kimse dokunmamış.
Bir de idrar konusunda ne dersiniz, bir uzman görmeli mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2015 Saat 17:26
1- Idrar kokusu; Dogdugundan beri olan bir koku olsa idi , o zaman bir "Metabolik Hastalik" dusunulurdu... Sonradan olmalar, az su icmekle, veya bazi gidalarin yenmesi ile olur.
2- Tahris seklinde olmalar, daha ziyade, "hasin" silmelere baglidir. Daima, islak tuvalet kagidi veya islak mendil kullanin. Hicbir sey bulamazsaniz, tuvalet kagidina biraz " Bebeyagi" sikip oyle silin..
Eger, silme isi, sadece idrar yaptiktan sonra ise, silmeyin, bastirarak, nemini alin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eyl 2015 Saat 17:27
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı snowpea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 17:52
Teşekkür ederim cevap için ama kızımda idrar kokusu değil idrar sıklığı var. Bu yaz başladı sık sık tuvalete gidiyor idrar için ama ya bir damla yapıyor ya da hiç yapmıyor, idrarında koku yok
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 19:50
Sinirsel.. Isine geldigi zaman, uzun sure idrarini tutabilir.

Sizin; "Idrar konusu" lafini; acele ile, "kokusu" diye okumusum. O kismi yok sayin. Ama o bilgi kafanizda kalsin, bir gun lazim olabilir.
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı snowpea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2015 Saat 15:54
Kadir bey, merhaba
Yukarıdaki konuya geri dönmek istiyorum. Kızım, yukarıda belirttiğim gibi çok sık idrara çıkıyor. Sıktan kastım evdeyse bazen 5 dakikada bir, dışarıdaysak en fazla yarım saat sonra tuvalet soruyor bana, okulda da bunu farketmişler ve okul doktoru ( çocuk doktoru) idrar kültürü reçetelemiş ama idrar tahlili istememiş. Sizce gerçekten idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi, testi yaptırayım mı? Hiç bir sıkıntısı yok kızımın, ağrısız enfeksiyon olabilir mi? Bu sık tuvalete gitme neredeyse 2 aydır devam ediyor. Ne önerirsiniz? Bu arada Türkiye'de yaşamıyoruz, doktor Türk değil, yani para amaçlı olacağını sanmıyorum. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2015 Saat 18:49
Olmaz!! Tamamen, "kitabi" davranan, acemi bir doktor..
Idrar tahlili yeterlidir. SAKIN; Lokosit(WBC) sayilarina takilmayin, zira Turkiye'de, hic gormeseler bile; "idrarda Lokosit" goren Laboratuvarlar cogunluktadir. Siz NITRIT degerine bakin; (-) ise. IYE yok demektir, fazlada kurcalamayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.