Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan bronşit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrarlayan bronşit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yukselkerse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan bronşit
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 11:44
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 12:45
Tongue Hocam öncelikle iyi  bayramlar. 9 aylık kızım 1 hafta nezlenin ardından öksürükle beraber ses kısılması oldu. Dün doktora gittik bronşit dedi. 8 aylıkkende olduk. Onu ilaçsız atlattık. Doktorumuz bundada ilaç gerekmez 15 güne geçer  dedi. Ama istersen hırıltı için singulair toz ve gece öksürükten uyuyamazsa yarım ölçekten az peditus şurup verebilirsin dedi. Ama aslına bakarsan ikisinede gerek yok dedi. Başka doktora gitsen hastaneye yatar, hava alır, antibiyotik tedavisi görürsünüz dedi. Çok takma 5-6 yaşında hiçbirşeyi kalmaz. Benim abimde de  hep bu hırıltı vardı. Böyle büyüdü dedi. Benim sorum sık tekrarlaması  sorun yaratır mı? Coldmix,serum fizyolojik yapıyorum. İlaçları almadım bile çünkü önceki yazılarınızda bu ilaçların ne işe yaradığını söylemiştiniz. Başka ne yapabilirim? Ablamız kreşe gidiyor ikinci yılı, ama illaki hasta oluyor. Yazılarınızın çoğunu okuyorum hocam. İyi ki varasınız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 19:10
O kerizler, herzaman; Bronsit derler... Sizin cocugunuza, hic hayatinda, Grip teshisi kondumu??
SAKIN: Verilen hicbir ilaci kullanmayin... Hepsi SARLATANLIK...
Sik tekrarlamasini istemiyorsaniz, insan temasini azaltin...
Ablasi oldugundan, kucukte; (kacinilmaz olarak)ablasi ile birlikte hasta olacak... Tamamen normal bir durum..
Dogru; Hastaneye gittinizmi, hemen yatirirlar.. Ya hastalari dolandiriyorlar, yada devleti...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 21:49
Cry Hocam cevap için teşekkürler. Cevabınızdan sonra büyük kızımın öksürüğü şiddetlendi. Burun tıkalı serum fizyolojik coldmix kar etmiyor. O nedenle az önce iliadin damlaya başladım. Kızım malumunuz alerjik ve doktorun verdiği ilaç nazonex ve singulair. Ama ben sizinle tanıştıktan  sonra bunları çöpe attım. Çok öksürünce katarin dedi. Onuda çöpe yolladım. Fakat öksürük kriz şeklinde sabahları öksürük ve hapşırık nöbetiyle uyanıyoruz. Sizce bizde zaditen kullanmalımıyız? İnanın artık geçen yıldan beri bitmek bilmeyen aylarca süren öksürük nöbetlerinden bıktık. Çocuk geceleri uyuyamıyor. Gözlerinin altı mosmor oluyor . Hastalık döneminde hassasiyeti  artıyor. Kokular, deniz ürünleri, çikolata daha aklıma gelmeyen pek çok şey onu öksürtüyor. O nedenle zaditenin bize bir yararı olur mu? Lütfen yardım hocam.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 21:55
Big smile Hocam çok pardon ya zaditen şurup nerden çıktı sizin önerdiğiniz ilacı  karıştırmışım neydi adı kafam durdu. Yazılarınızı okuyup tekrar sorumu sorayım kusuruma bakmayınTongue
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 22:20
Hocam zaditen değil zyrtec  şurup sizce kullanmalımıyız? Gün içinde sabah öğle akşam hapşırmalarımız söz konusu oluyor. Bu ilacı kullanmalımıyız?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 03:29
Ister Zaditen olsun, ister Zyrtec, hicbirini oksuruk varken KULLANMAYIN... Bunlar resmen; Sahtekarligin:1.Safha ilaclaridir..
Sadece; allerjik rinit(burun akintisi) varken, kullanabilirsiniz. (ikiside olabilir)
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2015 Saat 09:45
Smile Hocam aynı başlıktan devam etmek istedim. Ufaklık bronşit olmuştu. 25 eylülde yazdım size sonra 4 - 5 güne horıltı kayboldu. Öksürük geçmişti. Fakat geçtiğimiz salı gecesinden beri yattıktan 3-4 saat sonra öksürük başlıyor 15 dk falan sürüyor geçiyor. Gündüz sıkıntı yok. Gece emmek için uyanınca emdikten sonra öksürüyor. Serum fizyolojik cold mix yapıyorum. Aslında burnu tıkalı değil. Geniz akıntısı olabilir mi? Diye düşündüm. Yanlız şöyle bir durum var hocam pazartesi işe başladım.  Ondan sonra ayrılık kaygımız başladı sanırım. 2 saatte bir uyuyan kızım uyumaz oldu. Yatağına bırakırdım kendi kendine uyurdu. 2-3 saat uyurdu. Şimdi uyumuyor. Babannesi bakıyor. İlk 3 gün sorun olmadı. Ama artık zorlanıyor. Uyku süresi kısaldı. Sizce gece öksürüğü için ne yapmalıyım. Uykusu tekrar düzene girer mi? Çünkü geceleri en fazla 2 kere uyanırdı. Cevap için teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.