Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam 3 aylık bebeğim için bir soru(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam 3 aylık bebeğim için bir soru(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vertigo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vertigo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hocam 3 aylık bebeğim için bir soru(grip)
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:39
bebeğim 3 aylık hocam. ablasından nezle,grip vs kaptı... arada öksürük,burun akıntısı,ses kısık ve balgam,boğulma refleksi gibi sıkıtılar yaşıyoruz 1 haftadır.annesütü+serum fizyoloji+banyo yaptryrz...

3 aylık kontrolünde doktorumuz brycanly surup balgam içinmiş, ve peditus cay kasığıyla verin dedi.Biliyorum kızacaksınız bu duruma ama yinede sormak istedim...belkide bin defa geldi aynı soru çok özür diliyorum... forumda araştırdım ama tam istediğim soruyu bulamadığım için soruyorum hocam... tekrar özür dilerim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:47
1- sakin verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
2- "Cay kasigi" ile ilac veren doktor oldumu, hemen oradan kacin.. Hicbir sey bilmiyor demektir. Daha dun anlattim. Turkiye'de cay kasiklari Ingilter'de oldugu gibi standart degildir..
Ingiltere'de 1 cay kasigi=5ml dir ve bu asla degismez..
Bizde ise, 0.25ml den 5ml'ye adar degisen hacimlerde cay kasigi vardir.. Anlasilan, artik okutulmayan; Fizyopatoloji dersinden sonra, Farmakoloji de okutulmaz olmus..
Surasi kesin: Sadece Astim ve Reflu sarlatanligi ogretiliyor.
Yukarı Dön
vertigo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vertigo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 19:59
öksürük,burun akıntısı,ses kısık ve balgam,boğulma refleksi 

annesütü+serum fizyoloji+banyo yaptryrz... yeterlidir o zaman hocam... 

hocam eşimi doktor bronşlara iner bronşit olur diye korkutmuş... bu ihtimalin gerçekleşmesi için çocuğa bizim hiç bakmamamız lazım,serum fiz,banyo yaptırmamamız lazım veya daha fazla soğuk almasını sağlamamız lazım ki bronşit olsun dedim eşime... Tabi Allah ne yapacağını bilir,biz sadece önlem almaya çalışıyoruz...

sizce benim söylediğim bu durum da bronşit olmamak için illa ilaca mı sarılmalı...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 22:39
Her zaman soyluyorum.... 35 seneden beri Turkiye'de tip fakultelerinde, "Fizyopatoloji" dersleri okutulmadigindan, Turk doktorlari hastaliklarin nasil olustugunu bilmezler..
Bronsitlerde, "asagi inen" bir sey yok, daralma vardir.. O sersem'in demek istedigi; Bronsiloit veya Zaturredir, onlarda boyle olmaz.

Sogugun, usutmenin, hicbir hastalik ile bir ilgisi yoktur. Atesli hastaliklar daima mikroplarla olur.

Allah; istedigini dogru yoldan haberdar eder, istemedigine de, yanlis yollari gosterir.Buna ragmen, sahis yanlista israr ederse, onada karismaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eki 2015 Saat 22:40
Yukarı Dön
vertigo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vertigo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2015 Saat 22:22
HOCAM ufaklığın gribi dışında 6 yaşındaki ablasının gribi ateş 38-39 aralığında ve karın ağrısı ile devam ediyor.ateşi 39.1 lerde ve karın ağrısı yoğundu Fitil verdim. gaz filan çıkardı ağlaması geçti... fakat ağrı artar ve ateş sürerse doktora gittiğimde hangi tahlılleri istemeliyim hocam...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2015 Saat 07:49
Oturun, oturdugunuz yerde... Aranmayin.
Yukarı Dön
vertigo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vertigo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2015 Saat 09:59
hocam aynen dediğinz gibi evdeyiz ins... çocukların başında... fakat son soruda 1 haftalık nezleden sonra ateşe eşlik eden karın ağrısı olması farklı bir rahatsızlık mı başladı acaba dedirtti. birde 3 aylık kardes olunca evde insan ne yapacgnı şaşryo... acaba karın ağrısı eşlik etmesnn sebebi nedir ? ne olabilir? teşekkürlr hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2015 Saat 18:25
Grip+karin agrilari= Domuz Gribi..
Eski mailleri okuyun. 2009'dan beri Domuz gribini(H1N1) anlatiyorum.

Bu tip Virusler bir defa bir toplum icine girdilermi, cikmazlar... Bu yuzden; 2009'dan beri her sene Grip asilarinda, Domuz Gribi asilari vardir... 2009'da Domuz Gribi asisi aleyhinde, yeri-gogu yikanlar, o seneden beri arazi olmuslardir. Ama, Turk milleti "balik hafizali' oldugu icin, bu sahtekarlari hic hatirlamazlar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.