Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Besin Alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBesin Alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Besin Alerjisi
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2015 Saat 08:53
Oğlum 8 ay 12 günlük 9600,00 gram 73-74 cm boyunda.Ayına göre biraz iri bir bebek maşallah.Bu yüzden kakadaki mukusu buna bağlıyorum doğduğundan beri mukus görüyorum ama melena tarzı yada daha az miktarda kan görmedim kakasında.

Çoğu forumda hata yaptığımı çocuğun zamanla gelişme geriliği göstereceğini söylüyorlar.Ki bunun 1 yaşından sonra ortaya çıkabileceğini söylüyor ve hem bebek hem anne aylarca diet yapıyorlar.Ben diet yapınca sütüm azalıyor bir ay diet yaptım değişen bişey olmadı.

Şimdi sorum şu Alerji sonucu yaşanan  emilim bozukluğunda  çocuk ne gibi belirtiler verir hocam neyden korkmalıyım.
Diyelimki gelişti bu durum kalıcı mı olur?Çocuğum ömür boyu sıkıntısını çeker mi?Ben böyle davranarak çocuğuma kötülük mü yapıyorum?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2015 Saat 18:00
1- Cocugunuzda' Allerji filan YOK!!!
2- Turk doktorlari; bilemedikleri her bir halta; ya Allerji yada Reflu derler..
3- Sizin cocukta; 1 kilo fazlalik var!!! Nerede ise1 yas cocugu gibi..
4- Bu "emilim bozuklugu" teshisini hangi geri-zekali size soyledi ise, ona aynen su suali sorun...
   "- Madem, cocukta emilim bozuklugu var, nasil oluyorda 1 kilo fazlasi var?"   Bunlar resmen aptal..Yada sahtekarin onde gidenleri..
5- Emilim bozuklugunun en onemli belirtisi: GELISME GERILIGI'dir...

O forumlardaki aptallara kanmayin... "Asinus asinum fricat"!!! diye Latince bir soz vardir... Esek, esek ile surtusur... Oyle insanlarin da, oyle doktorlari olur..
Sakin beslenmesinde herhangi bir seyi degistirmeyin. Aynen devam edin. Sadece asiri beslenmeden dolayi, SANCI olursa, o zaman biraz meme aralarini acarsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2015 Saat 18:02
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2015 Saat 14:12
Hocam ek gıda yiyor anne sütüyle birlikte beslenme araları enaz 2 saat.Kıymalı sebze püresi kahvaltısında da yumurta sarısı peynir meyve püreleri alıyor.Bunun dışında sancılanıp ağlama krizi geçiren bir çocuk değil.Geceleri emmeye kalkar uyur.Gündüzleri 2 kez 1-2 saat arası uyur.Ek gıdaları aldığı kadar yiyor zorlamıyoruz.Anne sütünü de 600 ml yi kurtaracak kadar alıyor cok şükür.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2015 Saat 17:39
Beslenme aralarini; en az 3-4 saate cikarin. Ama sart degil.  Cocukla uyum halinde olun. Esas olan COCUKTUR... Asla zorlama yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.