|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nail ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 10:31 |
Merhaba Kadir hocam. Oğlum 6 yaşında 22 kg. İki gün önce gece ateşi çıktı, öksürük başladı, birazda burun akıntısı var. Dün ateş birkaç kez 40 dereceyi buldu doktora götürdük. Doktor muayene edip boğazını kontrol etti ve tonsilit olmuş dedi, ben de tahlil yapalım hocam belki viral bir enfeksiyondur boşuna ilaç kullanmayalım dedim o da gerek yok dedi boğazında beyaz kürecikler çıkmış o yüzden hastalık bakteriyeldir diye enteresan bir yaklaşımla teşhisi koydu. Serumun içerisine ateş düşürücü, antibiyotik katarak verdi. Serumdan sonra ateşi düştü. Doktor Pen-Os 400 (2*1) yazdı ve bunu kullanmamızı istedi. Şuan genel durumu iyi ateş 37,5 ama boğazında beyaz kürecikler var. Benim kafama takılan şu; ağızda koku yok, dilde pas yok o yüzden antibiyotiğe başlamadım; ama siz yazılarınızda antibiyotikten sonra ateş çıkmazsa hastalığın nedeni bakteriyeldir diye yazmıştınız (verilen serumda antibiyotikte vardı.) bu yüzden antibiyotiği kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım. Şimdi ne yapalım ilacı kullanalım mı yoksa ilaca gerek yok mu, ilacı kullanın diyorsanız kaç gün kullanalım? Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şuan ateşini ölçtüm ateşi 38.7 olmuş ve üşüdüğünü söylüyor. Sanırım ağzındada koku geliyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Serum'un icine, Parol koyuyorlar, ates ondan dusuyor. Tamamen "SHOW" amacla yapilan bir hokkabazlik. Agiz kokusu ve dilde pas yoksa, Viraldir!! "beyaz kurecikler" her ne ise hic onemli degildir. Parol etkisi gecince, atesi TEKRAR CIKACAK!! Resmen kaziklandiniz.
|
|
![]() |
|
Tekrar merhaba hocam. Dediğiniz gibi antibiyotik kullanmadım sadece grip için önerdiklerinizi uyguladım.Bu tabloya çok şiddetli öksürükte eklendi. öksürük dün durdu bu seferde ishal başladı. bugün henüz tuvalete gitmiş değil. Sabah uyandığında sağ kulağının çok ağrıdığını söyledi ağrıdan dolayı uzunca bir süre ağladı. bizde bir ölçek taylol verdik. gün içinde iki defa iladin 2*2 ve iki defa pedifen kullandık. az önce ağrıyan kulağından bir sıvı akmaya başladı yalnız sıvının içinde kan var gibi, suan ağrısı azalmış ama kulağının içinde bi serinlik hissettiğini ve kulağında bazen sesler geldiğini söylüyor. Hocam acaba kulak zarımı delindi tedirgin olacağımız bir durum var mı özellikle sıvının içinde kan renginin olması bizi korkuttu. Bu durumda bir doktaora görünmeli miyiz?
hocam akıntı halen durmuş değil ve hep kan akıyor.ağrı yine arttı. bu durumda acile götureli mi müdahale edebilecekleri bir durum var mı? Düzenleyen nail - 08 Oca 2016 Saat 00:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, kulak zari delinmis, sakin bir sey damlatmayin, su bile kacirmayin. 2 gun banyo yapmasin. Bactrim baslayin..
|
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
hocam gecen gunlerde bızım 7 gun devam eden atesımız esnasında grıp tedavımızı uygularken bizim de kulagımızdan kan gelmıstı. sızın yazdıklarınızdan okuyunca rahatladım dr.a goturdum o kan degıldır dedı ama kan vardı. ılıadınle rahatlamıstı. o gunlerde 3 gune tamamlamamıstım sonrasında mecburen antıbıyotık kullanmıstık ama bızım de kulak zarımız delındıgı ıcın mı oldu?ılıadın ıcın gec kalmıs olmazsam 3 gun kullanayım mı? bactrım kullanmamıza gerek var mı daha yenı amoklavın kullandık.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Artik: 1- Akinti yoksa... 2- Kulak agrisi yoksa... Iliadin gerekmez, burun tikanikligi varsa, Serum Fiz devam edin.
|
|
![]() |
|
Merhaba Kadir hocam. Kulak zarı delineli 3 gün oldu. Şuan ağrı,ateş ve burun tıkanıklığı yok, çok az bir akıntı var kulağında.Dediğiniz gibi bactrim e başladık iki gündür. İlladin damlayı üçüncü gündür kullanıyoruz. Bundan sonra tedaviye nasıl devam edelim? Kulak zarının tamamen iyileşmesi ne kadar zaman sürer?
Düzenleyen nail - 09 Oca 2016 Saat 22:18 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|