Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ciltte kırmızı pütürlük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCiltte kırmızı pütürlük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ciltte kırmızı pütürlük
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 13:37
Hocam kızım 52 aylık ve ben hep çamaşırlarını toz granürlü bebek deterjanı ile yıkadım. Bazen cildinde pütürlü kuruluk oluyordu ve ben ultralan krem sürüyordum geçiyordu size de danışmıştım çamaşırları iyi kurulansın ütü yapılsın demiştiniz. bu uyarınızı dikkate aldım. Yalnız yaklaşık 1 ay önce kızımın sadece bacağının baldır kısmında ufak bir pütürlük oldu ultralan sürdüm. ama dün farkettim ki diğer bacağının baldırında diz kapağının arkasında ve ayak bileğinin az yukarısında pütürlü kızarıklıklar oluşmuş yibe banyodan sonra ultralan sürdüm ama bu sefer ben çamaşırlarını özellikle renkli olanalrı sıvı deterjanla yıkadım sanıyorum o sebep oldu ultralan sürünce geçiyor ama sürmemde bir sakınca olur mu ? çamaşırlarını bir daha asla sıvı deterjanla yıkamıyacağım yine kendi deterjanını kullanacağım. Aslında kullanmıyordum ama renkeleri solmasın diye yıkadım. 52 aylık oldu hala bebek deterjanı kullanıyorum soruyorum arkadaşlara tek tip deterjan kullanıyorlar yardımcı olursanız sevinirim sadece ultralan krem sürmemde bir sakınca olup olmadığını öğrenmek istiyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 18:04
Deneyin, tek tip Deterjan'dan olmuyor olabilir. Denemeden bilemeyiz.
gerektiginde; Ultralen kremi kullanin.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 20:30
Tamam hocam yalnız anlamakta zorlandığım kısım neden üst bölgede bu pütürlükler olmuyor da sadece bacak bölgesinde anlamadım. Neticede hem üst hem alt kıyafetlerini yıkıyorum bacaklarında olmasına anlam veremedim. Ütü zaten yapıyorum bu konuda sıkıntı yok. Takip ediyorum şimdi asla toz deterjan beyazlar için ya da sıvı deterjan renkliler için kullanmıyacağım. Sadece kızımın granürlü bebek deterjanı ile yumuşatışız yıkıyacağım pütürlüklere ultralan çok iyi geliyor teşekkür ederim size yazarım.
2 . Hocam birde başka konuda yazmamak için sordum kızım 52 aylık ve 2015 Temmuz ayında alt azı dişine dolgu yaptırdık zymaflorur kullanmama rağmem çürük oldu çünkü memeyi geç bıraktı o nedenle oldu. Şimdi o dolgulu azı dişinin yanı ve üst dişinde küçük lekeler gördüm fırçalamaya devam zymaflorura devam eğer ilerlerse dolgu yaptırayım mı benim niyetim yaptırmamak tabi ama azı dişlerde uzun zaman bizi götürmeli nerden baksak 5 veya 6 yıl hatta biraz daha uzun dayanmalı bu konuda ne dersiniz ? Ağrı olmayana kadar elletmek istemiyorum akıllandım çünkü ama yinede sizin düşüncenizi bu konuda bilmek isterim saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2016 Saat 04:40
Cildinin ozelligi... O yuzden, Deterjanlardan bagimsiz bir dokuntu olabilir diyorum.
Sut dislerine; agri olana kadar, el surdurmeyin, Zymafluor'a devam.
Sut ve sutlu gidalarla ayni anda vermeyin, etkili olmaz.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2016 Saat 21:21
Hocam kızımın cildindeki kırmızı pütürlükler için ultralan krem çok iyi geliyor azaldı yalnız eczanelerde krem bulunmuyor. 2 gün aradık en son 1 tane buldum. Ultralan krem ve pomat arasındaki farkı eczacı içerik olarak aynı dedi sadece pomattaki yağ oranı kreme göre daha fazla dedi . Ben hep krem kullanmışım kızım bir keresinde pişik olmuştu siz ultralan tavsiye etmiştiniz. Kafama takıldı pomat yerine krem kullanmamızda bir sıkıntı olmaz değil mi ? Siz bize hangi ilacı önerseniz biz onu bulamaz olduk.
Zymaflor da böyle oldu. Cold mix 3 sene önce 10 liraydı şimdi 25 lira oldu tamam cold mix için iyi oldu belki ama fiyatı pik yaptı. Dwit 3 dediniz onuda bulamadık 10 kutu almıştık en son onunla idare ettik. Anlamıyorum gerçekten ama hepside bizi iyi gelen şeyler bulamamak kötü. Hocam ultralan pomat yerine krem kullanmakta sıkıntı olmaz değil mi ? teşekkür ederim. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2016 Saat 06:32
Cok sikinti olmaz.. Anlasilan o ki; Turkiye'de artik, gerek Tibbiyede, gerek Eczacilik fakultelerinde,
Farmakoloji dersi de okutulmuyor......
Pomat; yag bazli olup, kuru satihlarda kullanilir.
Krem ; su bazli olup, islak satihlarda kullanilir.

Pomat yerine, Krem kullanirsaniz, 1-2 gun iyilesme gec olur o kadar.
Maalesef, bu hukumetin, SAHANE, "Saglik Reformlari" sayesinde, butun ucuz ilaclarin canina okudular.
ColdMix, Ilac firmasinin AC GOZLULUGU yuzunden fiyat arttirdi, zira bu site sayesinde cok populer oldu
ve tipik TURK KAFASI ile, bilakis ucuzlatip, surumden kazanacaklarina, boyle salakca bir uygulamaya
 girdiler.. Ne diyelim... Nato kafa, Nato mermer..
2006 Kurban Bayraminda, bu Astim ilaclarinin FIRMASI, 300 doktoru, Karayiplerde ,
Navigator of The Seas gemisi ile 1 haftalik geziye goturdukten sonra, bu rezillikler ayyuka cikti.
Ne kadar Universite hocasi varsa goturduler. Sonucta, o tarihten beri, Turkiye'de, Astim salgini var.
Ventolin yazilmayan cocuk kalmadi.
Anladinizmi o Turk doktorlarinin ne mal olduklarini!!!
Yukarı Dön
SezinG Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SezinG Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2016 Saat 16:04
Merhaba Hocam,
Aynı sorun bizdede var.
Ultralan Pomadın muadili var mı acaba?
SezinG
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2016 Saat 18:44
Maalesef yok, muadili diye verdiklerinin tamami; Hidrokortizon olup, uzun kullanildiginda,
sistemik etki gosterirler. Bilhassa; Hipokort kullanmak zorunda kalirsaniz, kisa kesin.
Ultralan; Fluoro kortizondur, sistemik etki gostermez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.