Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 aylık kilo alamama, mukuslu ve kanlı kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5 aylık kilo alamama, mukuslu ve kanlı kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semah Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 5 aylık kilo alamama, mukuslu ve kanlı kaka
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2016 Saat 15:07
Merhaba hocam. 5 aylık kızım 3. ay 350 gr, 4. ve 5. ayda da iki ay toplam 400 gr almış. 2. aydan itibaren başlayan mukuslu kaka sorunumuz var. O zamanlar kilo alımı iyi olduğundan emzirme aralarını açtım. Fakat mukuslu kaka geçmedi. 3. ay ile birlikte buna emmeme sorunu katıldı. Fakat 1 aydır düzenli emiyor. 3,5 aylıkken kakadaki mukusa kan da eklenince gastro profa gittik. Gaita tahlili yapıldı. sonuçlar:
mukuslu sulu kaka
her sahada 4-5 lökosit, 3-4 eritrosit görüldü.
reduktan madde negatif
parazit ve yumurta görülmedi.
calpropectin 107 çıktı.
bu sonuçlara göre hafif alerjik dedi.Tahin,süt ve kabuklu yemiş tüketme dedi. ( Ben zaten tüketmiyordum) İki hafta sonra kakada kan ve mukus arttığı ve kakao tükettiğimde katılarak sabaha kadar ağladığını fark edince süt ürünleri, kakao, dana eti ve yumurtayı da kestim. Bu şekilde de 2 hafta geçti fakat mukus ve kan geçmedi. çocuk drmuz bu şekilde 2 hafta devam etmemi, kilo almazsa 1. derece alerjik mamaya, kötüye gitme durumunda 2. derece alerjik mamaya başlarız dedi. fakat benim içim rahat değil. Ailede dana eti başta olmak üzere kakao ve çiğ süt alerjileri var. Bizde sorun gluten olabilir mi? Kan ve deri testi yapılmalı mı? Mamaya başlamak için geç kalmış olabilir miyiz? Kıymetli fikirlerinize ihtiyacım var.
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semah Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2016 Saat 15:20
Kilo alımı aylara göre:
(Hepsi çıplak tartı)
Doğum 2780 gr 48 cm
1.ay   3900 gr 52 cm
2.ay   4810 gr 55 cm
3.ay 5160 gr 58 cm
4.ay 5300 gr 61 cm.
5.ay 5560 gr 64 cm
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2016 Saat 01:02
1- O Prof. bozuntusuna soyleyin, daha ilk ishalde; Calprotectin bakilmaz... KRONIK ISHALLLERDE bakilir.
2- Ayricada, onun zannettigi gibi: "Inflammatuary Bowel Disease"  (Iltihabi barsak hastaligi) olan bir
cocuk, KILO ALAMAZ!!
3- Allerji filan yok, uyduruyor. Diyet ilede bir alakasi yok.
4- 4. ay bitiminden itibaren, mamalara gerek kalmaz, dogrudan; "kutu sutlerinden" verebilirsiniz.
5- Bulabilirseniz; Flaviastase granul; gunde 3x1 kendi ufak olcegi ile tozu yediklerine karistirin.
Bulamazsaniz, 1 adet Festal drajeyi, havanda ezip, yediklerine karistirin.
1 hafta sonra konusalim.
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semah Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 09:38
Merhaba hocam araya gribal hastalıklar girdi yazamadım. Ben dediğiniz zaman pankreoflat aldım denedim fakat gerek kiloda gerek kaka şeklinde bir değişiklik olmamıştı maalesef. Bir yandan diyete de devam ediyorum. Buğday yemeyi kestikten 3 hafta sonra kan kesilmisti. Su an kan yok şükür. Fakat kaka ek gıda ile birlikte günde 1-2 ye düşmesine rağmen hâlâ mukuslu yapış yapış bir kivamda. Kilo alımı da maalesef iyi değil. 8 aylık oldu ve kilosu 6900 gr boyu 66 cm. Ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semah Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 18:09
Hocam bu arada pankreoflat içeriği aynı diye eczacı daha iyi olur dediği için aldık. Sizin dediğiniz ilaca artık uretilmiyor dediler. Günde yarım Şase olarak kullanmıştık.
Hocam bir de belirtmek isterim ki kakasinda oldu bitti keskin bir koku var. 3. Çocuğum digerlerinde bu şekilde koku almamistim. Eksimsi değişik ağır bir koku. Kıymetli cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 19:27
Pankreofalat'i gunde 1 tam paket kullanin..
Merak etmeyin, fazla gelmesi diye bir sey yok, butun paketleri ayni gun verseniz bile, sadece ilac telef olmus olur.
Zira; tam paket yeterli olmazsa, 2 hatta 3 pakete cikilacak. Koku; enzik eksikligine bagli.
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semah Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 23:44
Tamam hocam. 1 paket vereyim değişme olmazsa dozu arttirayim. Teşekkür ederim. Inşallah düzelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.