Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tsh yuksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtsh yuksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yeliz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tsh yuksekliği
    Gönderim Zamanı: 09 May 2016 Saat 21:54
hocam merhabalar 16 ekim 2015 doğumlu oğlum 33 haftalık doğdu
1.ilk alınan topuk kanında tsh yüksek çıktı kontrol kanında normal dediler 6 ay kontrolünde kan alındı tsh 5,85 cıktı serbest t3 t4 normal dediler. endokrin doktoru takip önerdi ama okuduklarım beni korkuttu zeka geriliğine sebep olabiliyormuş takip edelim derken geç kalır mıyız ne önerirsiniz ? 
2.  bebeğim 6 aylık kontrolünde 64 cm ve 7,8 kilo baş çevresi de 43 cm çıktı. dr kilo iyi ama boy ve başı küçük dedi acaba tsh ile ilgili olabilr mi. bu aya kadar sadece anne sütü aidı.
3. hocam bebeğim henüz dönemiyor kafasını  iyi tutuyor desteksiz yaklaşık 1 dk  oturabiliyor ama dönemiyor yüzüstü yatırdığımda bir süre sonra sıkılıyor ve kendini sıkarak ağlıyor. bu kendini sıkma hareketini bazen ağlarken de yapıyor başını geri atıyor bazen de özellikle ışık görünce başını geri atarak ışığa bakıyor bu durum normal mi
4.  hocam bir de büyük oğlum 2008 mayıs doğumlu  kanında mcv ve mch düşük çıktı grip olabilir diye tekrar aldılar kanı yine aynı çıktı hematoloji uzmannına görünün dedi sıkıntılı bir durum olabilir dedi dr bu değerler neden düşer. hematolağa götürelim mi
 çpk teşekkür ederim iyi çalışmalar....

Düzenleyen yeliz - 09 May 2016 Saat 22:03
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 17:57
Siz bu cahil ve aptal doktorlara ne bakiyorsunuz? Turk doktorlari o kadar cahillerdir ki, TSH degerinin her
yas icin ayni oldugunu zannederler..
TSH:
 Kordon kaninda : 3-22microIU/mL
  1-3 gun           : < 40microIU/mL
  3-7 gun           : < 25microIU/mL
  7 gunden sonra: 0-10microIU/mL dir.
Bu sahtekarlarin butun gayreti; sizi "Omur boyu aylik gelir" haline getirmektir.
O batakhane Hastaneden hemen kacin.... Internetteki, sahtekarlarin yazilarinada inanmayin. Onlarin
butun gayesi sizi panikletip, muayeneye gitmenizi saglamak icindir.

Buyuk oglunuzda; HGB:11.5g/dL ve ust ise hicbir sey yapmayin.
Bu yas icin, MCV:77-95fL ve  MCH:25-33pg dir.. 

Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1411
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yeliz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 19:45
hocam allah sizden razı olsun bugün küçük oğlumun 6. ay aşıları vardısağlık ocağına götürdüm dr biraz hırıltısı var ciğerden mi yoksa burun mu tıkalı anlayamadım dedi çocuk dr u görsün dedi gazi üni. ye götürdük. orda da hışırtı var bronşiolit olabilir dedi ben gece çok rahat uyuduğunu söyledim o hışırtı gibi ıslık gibi ses sadece uyanıkken oluyor. gece uyurken rahat uyuyor  yaklaşık 10 gündür var bu ses serum fizyolojik kullanıyorum velhasıl onlar da çok emin olamadılar ve evde hayvan olup olmadığını sordular kuş var deyınce de alerjik olabilir deyip alerji bölümüne yolladılar. ne yapalım alerji dr una götürelim mi  gerçekten alerjik olabilir mi erken doğup oksijen alan bebeklerin böyle şeylerden daha çabuk alerji olabileceğini söylediler ve bu durumun aşı olmasına engeli var mı hocam bir de daha önce de bişey yedirirken ara ara bu ıslık sesi geliyordu
hocam yani bu 5.85 lik  tsh değeri normal mi tekrar bu ay kan alınmasına gerek yok değil mi
büyük oğlumda hgb 13,07 mcv 73,62 mch 24,7 rbc5,29

Düzenleyen yeliz - 10 May 2016 Saat 19:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 22:22
Isleri-gucleri, dalavera!!!
Sizi resmen turnikeye sokmuslar...
Sadece Serum fiz kullanin, birde geceleri basucuna 2 damla ColdMix damlatin.
Asilarini olsun.
Bana kalirsa, ellerinde Asi yok, milleti; bir bahane ile,  boyle oraya-buraya postaliyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.