|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
om ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haz 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haz 2016 Saat 12:43 |
Sayin hocam,
Kizimiz 4 yasinda, geniz eti buyuklugu var, ve buna bagli kulakta su birikmesi oldugu icin birkac ay once nasonex burun spreyi kullanmisligimiz var (bunun sakincalarini malesef sitenizde gec okuduk). Diger sorularda bize uyan bir durum goremedigimiz icin danismak istedik. Birkac hafta once kizimizda nezleyle birlikte nefesinde hirilti/islik sesi duydugumuz icin hastaneye gittik, doktor da cigerinde sesler duydu. Nefes darligi yoktu, kandaki oksijen seviyesi cok iyidi. Hastanede tek sefer ventolin+pulmicort uygulandiginda sesler kesildi, doktor da ciger seslerinin temizlendigini soyledi. Takip eden haftalarda ara ara hafif islik sesi duyduk, ancak kendiliginden gectigi icin mudehale etmedik. Sadece sorunu anlamak icin bir puf ventolin uyguladigimiyi denedik, ve ventolin'in seslerin aninda kesildigini gozlemledik. Ancak duzenli ventolin kullanmadik. Birkac gun once tekrar nezle oldu ve bu sefer daha siddetli olarak hem nefes alisinda hem de verisinde hirilti/islik sesi duymaya basladik. Nefes darligi yoktu, enerjisi yerinde, hafif oksurugu var, atesi yok. Ancak agizdan nefes alirken ve verirken gelen hiriliti/islik sesi bizi endiselendirdi. Bir-bucuk gun durumunu ilacsiz gozlemedikten sonra, gece yatmadan 3ml zyrtec verdik. Ertesi gun hirilti/islik sesi tamamen kesilmisti, ve sadece basit nezle semptomlari kalmisti (burun akintisi devam, hafif oksuruk). SF kullaniyoruz. Doktor degiliz ancak ventolin/bronchodilator yerine zyrtec vermekteki mantigimiz suydu: eger cigerlerindeki rahatsizlik allerji veya asiri geniz eti salgisi kaynakliysa, antihistaminik ile tahris/enflamasyon kaynagini azaltarak cigerlerindeki sismenin/kasilmanin rahatlamasini saglayabiliriz. Ancak, ventolin verdigimizde sorunun kaynagini etkilemeden sadece bronslarda gecici bir genisleme sagliyoruz. Ventolin direnci gelisme riskini goz onunde bulundurarak, nefes darligi olmadikca ventolin uygulamak cok anlamli gelmiyor. Diger yonden, hirilti/islik sesine hic mudahale etmezsek bu sefer halici bir tahris/enflamasyon olusmasindan endise ediyoruz. Yanlis dusunuyor olabiliriz. Zyrtec'in de sakincalarini mesajarinizda okuduk, zyrtec'i nezle bitmeden kesmeli miyiz? Zaman ayirip bizi yonlendirebilirseniz ve -yanlis dusunuyorsak- mantigimizdaki hatalari aciklayabilirseniz cok seviniriz. Saygilarimizla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaptiklariniz sonucu; saglalan "sahte iyilik halleri" sizi baya iyi kandirmis... BU saydiginiz ilaclarin tekini bile kullandiginizda, olusan sahte iyilik halini takiben, her Grip olusunda, daha agir hasta olacaktir. Siz bu ilaclarla; tahris veya enflamasyonu tedavi etmiyorsunuz.. Bu ilaclarla, vucudun tepki gostermesini onluyor ve bir bakima; kendinizi kandiriyorsunuz. Cocuk bu yaslarda, bu hastaliklari ilacsiz atlatirsa, hayat boyu rahat edersiniz. Yoksa, bu doktorlar icin: Omur boyu aylik gelir olursunuz.. Bu sekilde daha nereye kadar bu sahtekarliklarla gidebileceginizi saniyorsunuz??? Bu sahtekarlik; 2006'dan beri sistematik bir sekilde Tip Fakultelerinde ogretilmekte ve uygulanmaktadir. Bu sahtekarlik sayesinde, butun ozel hastaneler, hastalarla dolup tasmaktadir. Yazilarimi okuyun. Yoksa, kis geldiginde, Gripler arttiginda, cok cekersiniz. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabiniz icin cok tesekkurler. Haklisiniz, ve simdi yeni uyaniyoruz. Astim/kortizon/zyrtec/vb. konularinda
yazdiklarini saatlerce okuduk, sagolun. Su durumda da zyrtec'i kesiyoruz. Ancak, bizi korkutan su tur yazilar olmustu: "Untreated asthma can permanently change the shape of the airways. The tissue of the bronchial tubes becomes thickened and scarred. The muscles are permanently enlarged. And a person may wind up with reduced lung function that can never be healed." Ornegin, basit bir nezlede veya hicbir hastalik olmadigi halde nefes alis+veriste hirilti/islik sesi olmasi durumunda, rahatsizligi kendi seyrine birakarak "cigerlerin zarar gormesi" gibi bir risk almis olur muyuz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iyi de......
Cocugunuzda Astim yokki!!! GRIP.. Turk cocuk doktorlari, her gripliye Astim tedavisi verirler..
|
|
![]() |
|
Haklisiniz hocam. Sanirim bu sadece Turkiye'ye has bir sorun degil.
Ornegin, Ingiltere'de her 5 cocuktan 1'ine astim teshisi konuyormus.
Gereksiz kullanilan ilaclarin (veya cevresel faktorlerin) sonucu mu, yoksa yanlis teshis mi bilemiyoruz, ama bu hic "normal" gorunmuyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru.... AMA, butun dunyada bu sahtekarliklari baslatan: GSK ilac firmasi, artik yaptigi uckagitlar aciga cikinca, butun ulkelerden ozur diledi... Turkiye haric!!
2006 yilinda; Turkiye'den 300 doktor Royal Caribbean Firmasinin; "Navigator of The Seas" gemisi ile beles
1 haftalik karayiplerde Cruise gezisine goturulduler.. O sene Turkiye'de, Astim salgini basladi.. Daha fazla teferruat gerekiyormu??? 35 sene ozel doktorluk yaptim, 1 senede 2 veya 3 astimli hastam olmustur.. Ama simdi, hic Grip yok, hepsi Astim... Ingiltere'de; 1970'li yillarda, Wellcome firmasi, Actifed ve Sudafed ilaclari ile astim salgini baslatmisti.. Onlarinki farkli.. 1990'larda tam duzeliyor derken, GSK firmasi tekrar dunya capinda, sahteklarliklarla, doktorlara verdikleri rusvetlerle, Astim salgini baslatti. Turkiye, aptali bol olan bir ulke oldugundan bu durumun duzeltilmesi cok zordur. Doktor olmak, aptal olmaya mani degildir.
|
|
![]() |
|
Berbat bir durum...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|