|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Tem 2016 Saat 12:30 |
Sayın Hocam, bu soruyu arkadaşımın kızı için soruyorum. 14 yaşında kız. 168 boyunda 65 kg.
Küçüklüğünden beri sürekli tekrarlayan bağırsak kurdu problemi yaşıyor. Senede 2-3 kez kızın kendisi ve bazen arada önlem olarak tüm aile kontil kullanıyorlar. Geçiyor, ancak bir süre sonra tekrarlıyor. Annesi arkadaşım, titiz ve bilinçli bir hanım, yiyeceklerin iyi pişmesine ve temizliğine çok dikkat eder. Çiğ şarküteri ürünü, markasız- güvenilmez ürün veya az pişmiş et tüketmemesine rağmen kızda sürekli tekrarlayan bu problem var. Bu arada kız lifli beslenmesine ve çok su içmesine rağmen 2 günde bir büyük tuvalete çıkıyormuş, galiba metabolizması yavaş biraz, diyor annesi. En son bu durumdan dert yanarken üniversite hastanesine götürmeyi düşünüyordu kızını, ben de "Dur bir Kadir Bey' e sorayım, şimdi üniversite hastanesinde kıza kolonoskopi vb. yapmaya kalkarlar gereksiz ise üzmeyelim belki basit bir çözümü vardır." dedim. Neden olabilir? Nasıl bir çözüm yolu izlemeliler? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
El temizligi, el temizligi, el temizligi!! Barsak kurdu istemiyorsaniz, her yemekten once el temizligi yapilacak.. 19 kilo fazlasi var. 14cm'de boy fazlasi var, boyunu hesaba katarsak; fazla kilo cikmiyor. Metabolizma "yavas" ise, nasil oluyorda; 14cm BOY fazlasi oluyor?? Tuvalete cikmasi normal. Her gun tavalete cikacak diye bir sey yok. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabii, cok uc dusunecek olursak, bakkaldan alinan ekmeklere bile kimlerin eli degiyor, oda belli degil.. Birde, elleri kirli iken, agizlarina sokmayacaklar. NOT: Cok da kotumser olmayin, bu sekilde muayyen sayida barsak parazitleri olan cocuklarda; Astim ve diger allerjiler olmuyor...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Tem 2016 Saat 06:21 |
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
El temizliği ve agiza elini sokma olayı maalesef engellenmiyor. Alman dadilar gibi başlarında parmak sallayarak herşeye nayn demek de olmuyor. O da Allahın bir hikmeti demek çocuklar parazit sayesinde astim ve alerji olmuyorlar. Bunu sizi tanımadan önce bir makalede de okumustum.
Benim oğlumun da 4 yıldan beri(4 yaşından bu yana) neyin sebep olduğunu bilmediğim göz alerjisi var. Size sordugumda büyüdükçe duzeledebilir demiştiniz. Bu sene bir iki kez çok az kızarıklık disinda bir sıkıntısi olmadı. Ancak okulun ikinci yarısından beri ara ara yemekten hemen sonra cçok hafif karın ağrısı, çok yemesine rağmen akabinde hemen tekrar acıktım demesi ve ara ara burun kasintisi olduğu için bağırsak kurdu şüphem oldu. Ancak bu makaleden haberdar olduğum için biraz bekleyip alerjisinin azalıp azalmayacagini takip ettim. Gerçekten de azaldı. Şuan andozol ya da kontil aynı sanırım kullanmama gerek varmı? Her ihtimale karşı baslayayim mi?‰
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Andazol ve Kontil; biraz farkli ilaclar... Kontil; sadece Kil kurtlarina etki eder, Andazol, Serit (Tenya) haric butun yuvarlak kurtlara etki eder. Sikayetleri gecti ise, kullanmayin.
|
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam yaklasik bir aydır yemekten sonra karın ağrısı ve aşırı acikma durumu yok.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Genellikle, zaman icinde; "Dogal bagisiklik" gelistigi icin, eriskinlerde barsak parazitleri nadirdir..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|