Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tedavi teyit, Teşekkür
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTedavi teyit, Teşekkür

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tedavi teyit, Teşekkür
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2016 Saat 00:44

Merhaba Kadir Bey, 

Oğlum (9,5 aylık) iki gündür ateşli.İlk gün ateşli olmasına rağmen keyfi yerindeydi o nedenle ateş düşürücü vermedim.Ancak bugün ateşi 40 a kadar çıktı ve bakışları bile değişti, çok huzursuz ve sürekli mızmız haldeydi.Ben de rahatlaması için sabah 1 çay kaşığı calpol öğleden sonra da yarım fitil verdim.Ancak akşam ateşi tekrar yükseldi ve bu uzun süren ateş ve huzursuzluk ilk kez başımıza geldiği için emin olmak adına doktora gitmek istedim.Doktor bademciklerini bana gösterip iltihaplanma olduğunu söyledi.Gördüğüm kadarıyla beyaz küçük birşeyler mevcuttu.Ekte gönderdiğim iğneyi acilde yaptırmamı söyledi.Bense iğneyi yaptırmayıp, ilk önce kan sayımı istedim.Ağızda kötü koku ve dilde pas lekesi yoktu ve kan tahlili sonuçları da antibiyotiklik olmadığını doğrular nitelikteydi.İyi ki istemişim, hocam bize öğrettikleriniz sayesinde çocuklarımız için gereksiz tedavi yöntemlerinden ilaçlardan kurtuluyoruz.Allah sizden razı olsun.

Doktor sonuçları gördükten sonra yine acilde o iğneyi yaptırmamı yoksa gecenin sıkıntılı geçeceğini söyledi.Ben yine de yaptırmadım size danışmak istedim hocam.

Bir de şunu sormak isterim ki, bademciklerde iltihaplanma olsa dahi, o sürekli bahsettiğiniz ağızda kötü koku ve dilde pas lekesi olmadığı sürece antibiyotik yine de gerekmior, yanlış mıyım hocam?

Fitil miktarı için de, 3 aylıktan sonrakilere günde 3 kez tam verilebileceğini söyledi.

http://i.hizliresim.com/PQpQA6.jpg

http://i.hizliresim.com/qE3EDB.jpg 

Çok teşekkür ederim.Saygılarımı sunuyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118404
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2016 Saat 04:26
Ilk 1 yasinda, anneden gecen antikorlar sayesinde, atesli hastaliklarin buyuk cogunlugu viraldir..
Nasil bir yerinden uydurdugunu goruyorsunuz..
Utanmalari bile yoktur.. Genede ; ille antibiyotik, hemde igne kullanin demesi sarlatanliginin  ne ust seviyede oldugunu gosterir.
SAKIN Turkiye'deki cocuk doktorlarinin soylediklerine kanmayin..
Hadise kesinlikle Viral bir enfeksiyon.. Kesinlikle antibiyotik gerekmiyor.
Griplerin ates suresi; 4-5 gun surebilir, merak etmeyin.
Ilac miktarini tayin icin, aylari DEGIL, cocugun kilosunu kullaniyoruz.. 9 kilo ustu; gunde 3x1 alabilir..
5 aylik bir cocuk bile gunde; 2x1 alabilir.
Diyorum size, bu cocuk doktorlari eskisi gibi degil, imtahan suallerini calarak doktor ve Cocuk uzmani
olmus sahtekar hirsizlar..
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2016 Saat 22:53
iyi geceler hocam, konuya ilaveten arkadaşın tahlil resimleri var diye soruyorum. bu durumdan oğlum gereksiz antibiyotik aldı bilinçlenmek adına hangi değer nasıl çıkarsa antibiyotik gerekli diye düşünmeliyiz. sahtekar doktorlar kandırmasın artık bizi hocam ...
saygılar sevgiler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118404
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2016 Saat 01:54
WBC: 
0-30 gün   : 9.1-34.0
1- 6 ay      : 6.0-17.5
7 ay-2 yas : 6.0- 17.0
2 yas- 5 yas: 5.5- 15.5
5 yas- 8 yas: 5.0-14.5
13- 18 yas  : 4.5-13.0   normal sinirlardir.
10-17 sene: 4.0-10.5
18-99 sene: 4.0-10.5

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Ağu 2016 Saat 02:01
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.