Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşiolit.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronşiolit.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
defnelisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı defnelisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşiolit.
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 14:03
Hocam merhaba ,
Kızım 4 yaşında 105 cm 18 kg. Şimdiye kadar sizin sayenizde hiç ilaç kullanmadık. 3 hafta önce 39 civarı ateş 
ve boğaz ağrısı hafif öksürükle doktora gittik bir sürü ilaçla döndük klamoks,  benical, bricanyl, tylol cold verdi
Hiçbirini kullanmadım dilinde beyaz sarımsı renk ve ağzında koku olunca antibiyotiği 5 gün kullandım Boğaz ağrısı geçti.
Öksürük 3 haftadır geçmedi.Sizin söylediğiniz herşeyi yapıyorum.Bugün başka bir doktora gittik broşiolit olduğunu söyledi Ventolin kullanın dedi ben kullanmayacağımı söyledim Bricanyl kullanın o zaman dedi.Atlatamazsa bronşit olur dedi Unhappy
3 hftadır öksürüğünde azalma olmadı.İlaç kullanmadan geçemeyecekmi gerçekten. Broşiolit olduğunu nasıl anlarız?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 19:01
SAKIN, hicbirine inanmayin.. Esas; Benical, Tylol-Cold verildiginde, Bronsiolit olur..
Aman ha!!!
Gripler en az 2-3 hafta surerler. Bana kalirsa, ikinci Grib'i geciriyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı defnelisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2016 Saat 19:17
Broşiolit olduğunu nasıl anlarız?
Bricanyl şurup verdim bir defa devam edeyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2016 Saat 03:38
Rahat nefes alir; nefes verme suresi uzun ve sikintili olur..
Boyle bir durum yoksa, Bricanyl'i kesin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı defnelisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2016 Saat 23:17
Hocam tekrar merhaba.
1 aydan fazladır öksürük kesilmesi ve şimdi yeniden burun akıntısı gece öksürük krizi ve kusma 🙁 ne yapmam duzelmiyor limonlu bal coldmix serum fiz. Başka ne yapabilirim? Alerjik olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2016 Saat 19:10
Aynen devam edin...
1- Allerjik olabilmesi icin; once mevsimin musait olmasi yani; Ilk bahar veya Son bahar olmasi lazim.. Madagaskar adasinda yasiyorsaniz, o baska!!
2- Allerjik olabilmesi icin, en az 2-3 sene; Ilk veya Sonbahar mevsimlerini gecirip, bunyenin allerjik hale gelmesi gerekir.
Bu sebeple, 3 yasindan evvel; Allerjik Rinit, Bronsit olmaz.
Bronsiolit ise; Viruslerin akcigerlere inmesi ile olur, onun da ozel bir tedavisi yoktur, Grip gibi iyilesir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı defnelisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2016 Saat 19:42
Hocam çok teşekkür ederim sizin sayenizde hiç ilaç kullanmiyoruz.
Çok öksürüyor benical kullanayimmi ?i
Okul açılınca böyle oldu normalde 1 hafta suren grip şimdi 1 ay oldu gecmedi.
Hocam okula gondereyimmi ? Sadece öksürük ve hafif burun akıntısı var 3 hafta gondermedim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2016 Saat 21:07
Sadece geceleri, oksurukten uyuyamaz halde olursa; geceleri 1 DEFA verin..
Okula gonderin, zaten okuldan hastaligi kapti!!
Bu donem iki kis surecek!! Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.