Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - A grubu beta hemolitik streptokoklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumA grubu beta hemolitik streptokoklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
isanslif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı isanslif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: A grubu beta hemolitik streptokoklar
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 00:50
Merhaba Hocam,

Son dönemde maddi sebeplerden dolayı 7 yıllık doktorumuzu değiştirmek durumunda kaldığımızdan, 
konu ile ilgili değişik doktor görüşleriyle karşılaştık ve bu durum kafamızı karıştırdı. Sizin konu ile ilgili 
yazdıklarınız beni oldukça aydınlatsa da, hala aklımda sorular var. Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Kızım 7,5 yaşında.

1- Ekim 2106 sonlarında kızım ateşlendi. Gördüğüm kadarıyla boğazında kızarıklıklar da vardı. Bir devlet hastanesine 
    götürdüm ve oradaki doktor boğazında iltihap olduğunu söyleyerek augmentin Es verdi. 3. Günde hala ateş 
    düşmeyince, ve dişetlerinde aşırı kızarıklık, şişme ve hassasiyet de olunca kendi doktorumuza gittim. Kendisi 
    boğazındakilerin iltihap değil aft olduğunu, bunun herpes..diye bir viral durum olduğunu, antibiyotiğe de 
   boşuna başlandığını söyledi. 5. Gün antibiyotiği kestik, ateş de 7 günde düştü.

2- Aradan yaklaşık 10 gün geçti, kızım tekrar ateşlendi. Yine riske atmamak için kendi doktorumuza gittik. 
    StrepA pozitif, hemen cefaks başladık 10 gün. Boğaz kültüründe de beta üredi. Şimdi ilk sorum, strepA 
    negatif olduğu halde kültürün pozitif olduğu durumlar var mıdır, strep a ile birlikte mutlaka kültür istenmesinin 
    nedeni bu mudur? 

3- Doktorumuz antibiyotik bittikten sonra 6.günde boğaz kültürü yaptırmamızı söyledi. Ancak özel sağlık sigortamızın 
    artık olmayışı nedeniyle nasıl olsa her yerde yapılıyor diyerek başka bir hastaneye gittik. Kendisine betadan 
    sonra antibiyotik bitişinin 6. Gününde olduğumuzu, eski doktorumuzun kültür tekrarı istediğini söyledik. 
    Oradaki doktor klinik bir bulgu olmadan kültüre gerek olmadığını, kültür yaptırsa kendisinde bile beta dahil 
    bir sürü mikrop türeyeceğini, önemli olanın bunların kendisini hasta edip etmemesi olduğunu söyledi. Kültür filan 
    yaptırmadık. Muayene bulgusu yoktu. İkinci soru, bu doktor doğru mu söylüyor yoksa kültür yaptırmalı mıydık 
    ve eğer gene beta ürerse belki de ikinci kez antibiyotik kullanmalı mıydık?

4- Aradan tekrar yaklaşık 10 gün geçti. Kızım gene ateşlendi. Boğazının da acıdığını söyleyince ve aklımda tedavinin 
    yarım kaldığıyla ilgili sorular olduğundan (çünkü sizin yazılarınızda en iyi tedavinin deposilin6.3.3 olduğunu 
    okumuştum) hemen kapıp bir arkadaşımın doktoruna götürdüm SGK ile anlaşmalı bir hastanede. Bu kez 3. Doktor. 
    StrepA pozitif. 5 adet Devapen iğne, 6. Gün deposilin6.3.3 olduk. Eşimin romatoloji uzmanı bir arkadaşı 
    sadece deosilin6.3.3 ün yeterli olduğunu söyledi. Doğru mu?

5- Şimdi en kritik sorum, doktor birkaç ay daha deposilin tekrarı gerektiğini söyledi. Ben gerekli olup olmadığını 
    sorunca, 21 gün sonra mutlaka tekrarlayalım, sonraki aylarda kültüre göre bakarız dedi. Hocam deposilin tekrarı 
    gerekli mi, hangi durumlarda gerekli, yani çocuk hasta olmadığı halde 21 gün sonra ve sonraki aylarda deposilin 
    tekrarlanmalı mı? Sizin her ay tekrarlatan doktorlardan uzak durmamız gerektiğini söyleyen yazınızı da okudum 
    ama, acaba son dönemde iki kez arka arkaya beta olduğu için acaba oluşan antikorları vb. yok etmek için de mi, 
    ya da koruyucu olarak mı deposilin öneriliyor? Kafam karıştı.

Hocam çok uzun oldu ama, sanıyorum bu soruları aydınlatırsak ve belki sonra madde madde özetlersek, çok kişinin 
kafa karışıklığı bitecektir değil mi. Varlığınız için sonsuz teşekkürler...

Sevgiler Saygılar,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 18:41
1- Olabilir..
  a) Yanliz!!  Aftlarda ates yaninda, cok siddetli bogaz/agiz ici agrilar vardir.
  b) Aug.ES'e ragmen atesin 12 saatte dusmemesi, VIRAL bir enfeksiyonu isaret eder. Bu da; Devlet
Hastanesindekinin, cok cahil bir doktor oldugunu gosterir. Yok oyle' " Ya, MRSA enfeksiyonu varsa?" gibi
abuk subuk laflar etmek!!!  MRSA olsa, zaten kulturde, Streptokok degil Stafilokok urerdi!! Yemezler!!!
2- Bogaz Kulturu hic guvenilir degildir.. hele Turkiye'de, ASLA guvenmem.. Zira; hem sadece hastalik
yapanlar ( A-Grubu) degil her turlu  Streptokok urer, hemde cogu Laboratuvar, Insan kani kullandigi icin,
yalanci (+) reaksiyon veren ve hastalik yapmayan,  "Hemofilus Hemoliticus"  bakterileri de urerler....
 Ayrica da;  Bogaz Kulturu sadece; "Beta-Hemolizi" gosterir,  "A-Grubu" olup olmadigini gostermez..
Ikisinin beraber istenmesi, uc kagit yapabilmek icindir.. Yoksa, Strep-A Testi, son derecede hassas ve
guvenilirdir ( A-Grubuna karsi hassastir), buda sahtekar Turk doktorlarinin isine gelmez..
3- Aptalligin sonu yok!! Turk doktorlari Streptokoklarda ASLA direnc olusamayacagini bilmezler, ha
babam kultur isterler dururlar..
.. Tabii, birde is olsun, torba dolsun, Komisyon/performans Allah ne verdi ise cep dolsun...
Dogru; Kultur filan gerekmez.. Yaptirsa idiniz, kesin gene Streptokok urerdi, zira her turlu Streptokok,
bu bogaz kulturunde  uruyor.. VE BU SAYEDE, sizi abone ediyor ve devamli doktor-Laboratuvar, arasinda
mekik dokuyup,iyice silkeleniyorsunuz.. Bu cins doktorlarin, ucuz  sahtekarliklarini artik yemeyin!!!
4- Romatoloji doktoru dogrusunu soylemis..
 a) O igneleri veren APTAL'in, hicbir sey haberi yok!!  Eskiden, Deposilin6-3-3 yokken Deposilin 1,2
kullanilirdik ve bu gec tesirli "Penadur" cinsi Penisilin,ilk 24 saat etkili olmadigi icin, ilk 3 gun, Igne ile
BERABER, PenOs surup baslardim.. 3 igne veya surup verip, 3.gun Deposilin6-3-3 yaptirmak, sadece o
doktorun ne kadar cahil oldugunu gosterir!!

Igne verilirse bile, o 3 ignenin ilki, Deposilin1,2 ile beraber yapilirdi ki, ilk 3 gun bos gecmesin!!!..
Goruyorsunuz degilmi nekadar aptal oldugunu!!!
 b) Buna mukabil; Deposilin6-3-3, cabuk tesirli, orta tesirli ve gec tesirli 3 cins
Penisilin ihtiva ettiginden, boyle aptalca uygulamalara hic gerek kalmaz..
5- Hic gerekmez.. Cocukta, kalp Romatizmasi'ndan once gorulen, "Akut Eklem Romatizmasi" olsa idi
(12-17 yaslar arasinda olur), o zaman 2-3 ay daha Deposilin 6-3-3 yapilaBILIRDI!!!  Sart degil!! Duruma
gore degisir.
Sakin, ne Deposilin 6-3-3 yaptirin, ne de Test'i tekrarlatin. Ancak, hasta olup, suphelendiginizde yaptirin.

Canim benim!!!!  Olusan antikorlari Deposilin vererek mi yok edecegini saniyormus???  Vay zavalli vay!!

Gorun Turkiye'deki doktorlarin rezilliklerini ve ona gore tedbirinizi alin.. Bu isleri sizin ogrenmenizden
baska care yok.. Yoksa ne Devlet, ne Saglik bakanligi, nede Universitelerin umurunda bile degil..
Mecbursunuz!! okuyup ogreneceksiniz.

NOT: Ilk sayfa da, Yazarlar bolumunde, benim makalelerim arasinda; "Beta diye bir virus" makalemi
okuyun..
Bu aptallar bir vakitler, bu bakteriye; "VIRUS" diyorlardi!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2016 Saat 19:15
Yukarı Dön
isanslif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı isanslif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 23:22
Hocam,
Detaylı yanıt için ne kadar teşekkür etsem az. Harikasınız, çok kutsal bir işi hakkıyla yapıyorsunuz, 
umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir.

Peki hocam, strepA pozitif olduğunda, uygulamamız gereken yöntem 
mutlaka ve mutlaka deposilin6.3.3 mü olmalı?

artık doktorlar genelde 10 günlük bir tedaviyi yeterli görüyorlar; 10 gün antibiyotik kullanmak 
yetersiz mi? (kısa sürede tekrar bu bakteriyle karşılaşma olasılığı olduğu için, yoksa bir doz antibiyotiğin
bile yettiğini artık öğrendim :) )

doktor deposilin yazmazsa yöntem ne olmalı hocam?

tekrardan çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2016 Saat 03:02
10 gunluk tedavi  YETERSIZDIR.. Ama bunu Turk doktorlarina anlatamazsiniz..
Doktor yazmasa bile, siz Deposilin6-3-3 ignesini yaptirin.. Baska da bir surup filan gerekmez.
Turk doktorlari daha bu mikrobun, "Streptokok" oldugu yeni yeni ogreniyor..
Eskiden; "Beta virusu" derlerdi, simdiki aliklar; "Beta mikrobu" diyorlar..
Eski mailleri okuyun.. Alternatif tedavileri defalarca anlattim..
Yukarı Dön
isanslif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı isanslif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 13:57
Merhaba hocam,

A grubu beta hemolitik streotokoklarla ilgili
sanıyorum ki tüm yazılanları okudum.

StrepA pozitif ise, tedavi yöntemleri,

1- Deposilin6.3.3. iğnesi. Zira 1 aylık koruma sağlıyor,
vücudumuzun kısa zaman içinde ikinci kez bu mikrop tarafından
hasta edilmesini istemiyoruz, çünkü vücudumuz bu mikropla 
karşılaştığında kendi kendine zarar veren birtakım 
antikorlar-askerler üretiyor. Asker sayısını gereksiz
çoğaltmak ve ortamı germek istemiyoruz.

amaaa, bir kez beta olduk diye, her ay her ay deposilin6.3.3 kullanmıyoruz.

2-20 gün PenOS şurup tedavisi,

3-3 gün PenOS ya da penisilin iğne,
ve bu tedaviyle beraber hemen ilk gün yapılacak bir adet deposilin 1.2 
iğnesi, çünkü bu iğne 3. günden sonra ancak etki ediyor.

4-Burası şüpheli????
10 günlük antibiyotik tedavisi+ bundan sonraki ilk 
ateşlenmede derhal strepA testi- eğer pozitif ise gene antibiyotik.

Bu da bir alternatif olabilir mi hocam, acaba bu 10 günlük
tedaviyi yeterli görmelerinin nedeni nasılsa artık genelde insanların ilk 
ateşlenmede hemen doktora başvuruyor olmaları ve strep A, kültür,
Allah ne verdiyse yapılması mı?

Yani önemli olan bu mikroba rastlandığı anda kafasına penisilin, 
ya da herhangi bir antibiyotikle vurulması mı;

yoksaaaaa ısrarla madem 10 gümlük tedavi yeterli değil diyorsunuz,
yani mikrop zaten bir doz ile ölüyorsa, demek ki vucuttaki antikorların
miktarı önemli, demek ki bu mikrobun beni 15. günde tekrar hasta etmesi ile,
35. günde tekrar hasta etmesi arasında fark var. O zaman da, 4. madde bir 
alternatif tedavi yöntemi değildir.

O halde birileri bu doktorlara bu gerçeği anlatsın.

Hocam kusura bakmayın, gerçekten konuyla ilgili kafamın netleşmesi
gerek. Tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 19:39
4. SIK; supheli degil, bastan asagi yanlis.. Tipik Turk doktor uydurmasi!!Hangi kitaptan okumus ki??
( Ingilizce olacak, Turkce Tip kitaplarini okumayin)..

"  yoksaaaaa ısrarla madem 10 gümlük tedavi yeterli değil diyorsunuz,
yani mikrop zaten bir doz ile ölüyorsa, demek ki vucuttaki antikorların
miktarı önemli, demek ki bu mikrobun beni 15. günde tekrar hasta etmesi ile,
35. günde tekrar hasta etmesi arasında fark var. O zaman da, 4. madde bir 
alternatif tedavi yöntemi değildir."
  AYNEN BOYLE!!

Ideal tedavi: Tek basina,  Deposilin6-3-3 yapilmasidir.
Deposilin 6-3-3 bulunmazsa, diger tedaviler uygulanir.
Bir ara; ne Deposilin6-3-3, nede Deposilin 1,2 vardi.

Uzun sureli tedavi; sadece kanda yukselmis olan Antikorlarin(bagisiklik maddelerinin) seviyesini dusurmek icin uygulanir..
Yoksa Turk doktorlarinin zannettigi gibi, mikrobun koku kazinsin diye degildir..

Bunlari; doktorlardan once, bunlari doktor diye ortaliga salan Prof.larin  ogrenmeleri gerekir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Ara 2016 Saat 03:07
Yukarı Dön
isanslif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı isanslif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 22:03
Hocam, tamamen netleştim, bizim bir teorik matematik hocamız vardı,
çok severdim, bütün bu yazılanların altına "ispat bitti" yazardı, bir işaret 
çekerdi. Çok teşekkür ederim. 

Bir dönem internete çeşitli konularda içerik hazırlayan bir firmada,
"içerik editoru" olarak çalışmaya başladım. Başladığı gibi de bitti.
Çünkü adamlar benden üç gün içinde kemoterapi, hipertansiyon vs
tıp konularıyla ilgili 10 adet makale yazmamı istediler. Bir de hiçbir
yerden alıntı istemiyorlar, "özgün içerik" olacakmış. Odeyecekleri 
ucretin komikliği de cabası. Ben de "siz
deli misiniz, bu nasıl sorumsuzluk, ben doktor muyum" dedim.
Çünkü makaleler basbayağı bir sağlık sitesinde yayınlanacak.

Hocam fakat bu sorumluluğu hisseden biri olarak, ben bu konuda
ciddi bir makale yazılmasını istiyorum. Bir aydır bu mikropla yattım,
bununla kalktım. Yakınlarımın ya da etraftaki fikir sorduğum kişilerin
 "ya biz 10 gün tedavi gördük, bitti, neden abartıyorsun, bizim doktor 
çok iyidir" lafları cabası. Neyse ben bu memlekette okumaktan,
araştırmaktan, bilimden yana olanların ayrık otu gibi oldugunu,
bu yalnızlaşmayı kabullendim gitti.

Siz zaten üstünüze düşenı fazlasıyla yapıyorsunuz elbette,
ama nolur gelin herkesin anlayacağı dilde bir makale yazıp,
daha çok insana ulaştıralım. Benim de yardımım olursa,
hazırım. Zira yazmak, okumak ve netleşmek bana çok iyi 
geliyor.

Sevgiler, saygılar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2016 Saat 03:13
35 sene, muayenehanemde, her hastaya bunlari anlattim.. Bu sebepten de; Hicbir zaman gunde 20
hastadan fazla hastaya bakmadim..
10 seneden beri de; bu sitede bunlari anlatiyorum..  
Daha ne yapayim ki???  Ilac sattirmadigim icin, hastanelere hastalar yollamadigim icin ve sadece
hastalarin ve cocuklarin cikarini kolladigim icin, beni kimse, pek dikkate almaz. TV deseniz, 20 dakikaya
300 Euro'dan tarifeleri basliyor.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.