|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sese ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Oca 2017 Saat 11:52 |
Kadir bey merhaba, haberlerde söylendiği gibi N..ella'daki palmiye yağı gerçekten kanser mi yapıyor? Şimdi baktım N.squik' te de var bu yağ. Malum çocuklar bunları seviyor, yedirmeyelim mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Butun Guney-Dogu Asya ulkelerinin mutfakta kullandiklari yag; bu Palmiye yagidir.. Bildiginiz, bitkisel yag.. Bizde Zeytinyagi ne ise, bu ulkelerde de odur.. Senelerden beri kullanilir. Hadise tamamen; TICARI savastir.. Salaklar da, bu goy-goya inaniyorlar...
|
|
![]() |
|
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam mesele ticari savaş diyorsunuzda burada zaten palmiye yağının kullanılmasına karşı çıkılmıyor.Hatta kullanılmasında birçok fayda var.Mesele 200 derece üzerinde ısıda kaynatılması ve ortaya çıkan maddeler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Niye 200 C' derecenin ustune cikariliyor??? Bir suyu, 100 derece C'nin yani kaynama noktasinin ustune cikarabilmek icin, "BASINC" altinda kaynatmaniz gerekir.. Soya fasulyesinin ve Zeytin yaginin kaynama noktalari da ( basinc altinda); 300 derecedir.. Eger, 200 derecede Palmiye yaginda oluyorsa, onda niye olmasin? Palm oil'in de kaynama noktasi: 300 derece Celcius'dur.. (Saflik derecesine gore ufak farklar olabiliyor) Buna mukabil, atmosfer basinci altinda, isitildiginda, ideal pisirme(kizartma) derecesi; 180 derece C dir. 230 derece C'in ustune cikildiginda, Palmolil ve butun diger yaglar, tutmeye baslar ve parcalanirlar.. Saf yaglarda, "kaynama noktasi" olamaz, yuksek derecelerde tutmeye ve parcalanmaya baslarlar. Ancak icine bir madde ( yiyecek) koyarsanir, kaynadigini gorursunuz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Oca 2017 Saat 19:20 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Goruyorsunuz, bazi "Merkezler", her sene boyle sacma sapan islerle, sizleri mesgul ediyorlar!! Ne oldu??? Eskiden de, : - bis-Fenol A - Acryl amide - UHT ve Pastorizasyon
zararli diye; yeri gogu yikiyorlardi... Ne oldu???
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|