Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Palmiye yağı kanserojen mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPalmiye yağı kanserojen mi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sese Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30 Nis 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sese Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Palmiye yağı kanserojen mi
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2017 Saat 11:52
Kadir bey merhaba, haberlerde söylendiği gibi N..ella'daki palmiye yağı gerçekten kanser mi yapıyor? Şimdi baktım N.squik' te de var bu yağ. Malum çocuklar bunları seviyor, yedirmeyelim mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2017 Saat 19:07
Butun Guney-Dogu Asya ulkelerinin mutfakta kullandiklari yag; bu Palmiye yagidir..

Bildiginiz, bitkisel yag..  Bizde Zeytinyagi ne ise, bu ulkelerde de odur.. Senelerden beri kullanilir.
Hadise tamamen; TICARI  savastir.. 
Salaklar da, bu goy-goya inaniyorlar...
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2017 Saat 08:13
Hocam mesele ticari savaş diyorsunuzda burada zaten palmiye yağının kullanılmasına karşı çıkılmıyor.Hatta kullanılmasında birçok fayda var.Mesele 200 derece üzerinde ısıda kaynatılması ve ortaya çıkan maddeler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2017 Saat 18:54
Niye 200 C' derecenin ustune cikariliyor???
Bir suyu, 100 derece C'nin yani kaynama noktasinin ustune cikarabilmek icin, "BASINC" altinda kaynatmaniz
gerekir..
Soya fasulyesinin ve Zeytin yaginin  kaynama noktalari da ( basinc altinda); 300 derecedir.. Eger, 200 derecede Palmiye
yaginda oluyorsa, onda niye olmasin?
Palm oil'in de kaynama noktasi: 300 derece Celcius'dur.. (Saflik derecesine gore ufak farklar olabiliyor)

Buna mukabil, atmosfer basinci altinda, isitildiginda, ideal pisirme(kizartma) derecesi; 180 derece C dir.
230 derece C'in ustune cikildiginda, Palmolil ve butun diger yaglar, tutmeye baslar ve parcalanirlar..

Saf yaglarda, "kaynama noktasi" olamaz, yuksek derecelerde tutmeye ve parcalanmaya baslarlar.  Ancak
icine bir madde ( yiyecek) koyarsanir, kaynadigini gorursunuz.




Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Oca 2017 Saat 19:20
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2017 Saat 19:23
Goruyorsunuz, bazi "Merkezler", her sene boyle sacma sapan islerle,  sizleri mesgul ediyorlar!!
 Ne oldu??? Eskiden de, :
  - bis-Fenol A
  - Acryl amide
  - UHT ve Pastorizasyon zararli diye;  yeri gogu yikiyorlardi... Ne oldu??? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.