Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hemogram
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHemogram

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Evlatkokusu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Evlatkokusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hemogram
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2017 Saat 21:01
      Kadir hocam bılgılerınıze ıhtıyacım var oğlum uç bucuk yasında kan Tahlılı yaptırdım hocam bütün değerler sınırın ıcınde hgb sı ıse 11.7 Geldı doktor Hafıf kansızlık var Dedı demırıne baktılar 72 demır bağlama 226 ferrıtın 39,9 vıtamın b 12 300 Geldı doktor Hafıf kansızlık var ama ılaca gerek YÖK Bır ay sonra Gıne bakalım dedı tekrar yaptırdım ıkı ay sonra ordada hgb 10.7 referans 11/18hct 32.9 dusuk mcv 76 dusuk mch 24,7 dusuk Geldı hocam ıkı ayda demır deposu boşalırım yoksa başka Bır annemi turu olabılırmı dıgee degerlerı Hepsı normal hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2017 Saat 03:58
Hic mi bu konuda bir sey okumadiniz???
10 seneden beri anlatiyorum...
Turkiye'de; sahtekar doktor ve Laboratuvarlar, CETE halinde calisirlar....
Doktor ; hic gerekmedigi halde, haybeden gereksiz yere hastayi laboratuvara gonderir, o sahtekar
Labortuvarda, 3.5 yasindaki cocugun HGB degerleri yanina; eriskin "Referans degerlerini" yazarak, size
SAHTE rapor verir..Sahtekar doktorda, daha fazla tahlil ister, laboratuvari memnun eder, aylarca surunursunuz, duzeldimi diye tekrar tekrar tahliller yapilir..
Oysaki ortalikta ne Anemi vardir, nede baska bir durum..
Eriskin HGB referans araliklari: 13.5-16.5g/dL
2-5 yas arasi    "            "      : 11.5-13.0g/dL dir..
Diger kan degerleride yasina gore normaldir..
Ikinci tahlilde kesin bir yamukluk var, baska bir yerde baktirin..
Ilk tahlil normaldi, anemi filan yoktu...
Ikinci tahlilde, bir yamukluk olabilir,

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Mar 2017 Saat 04:03
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Evlatkokusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2017 Saat 17:46
Hocam ortopedıyr götürdüm bu hafta ayakları gecelerı agrıyor Dıye Bırde Hafıf Iyce basma vardı orda hemogram ıstedıler ordada çıkan sonuçlar su sekılde başka Bır yerdedr baktırın demıstınız zya hgb 10.7 referans 10.7 14.4 wbc 9 mcv 76 mch 25,1 mchc33,0 hct 32,4 plt 268 mpv9,1 pdw10.4 pct0,24 mono%7,4 neut%57,1lym%31,3eo%4,1bosa%0,1rdw-sd38,8rdw-cw14,4hocam bu başka hastane sonuçları yaptırdığımda soguk algınlığına vardı ortopedı doktoru ben degeelendıremem dıger hemogramda Dedı cocukdoktorumuza gosterdım sonuçları oda Bıze aılenızde akdenız anemısı varmaktadır uç ayda Bır gr dusmus Dedı Benı korkuttu açıkcası hocam ıkı sene önce Kardesımı kaybettım mds mal hastasıydı suphelı konusunca doktorlar korkuyorum acaba Bır hastalıklı var Dıye burda yazdığım degerlede bozuk değer çıkmadı Hepsı referans ıcınde ama ordada hgb 10.7 Geldı hocam ama referans ıcınde Geldı anlamadım cvp sabırsızlıkla Beklıyorum hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2017 Saat 23:19
Bu cahilleri kafaniza takmayin, bir halt bildikleri yok... Nasil Tibbiye'den cikmislar hayret!!
Hicbir sey yapmayin.
Sahtekar Laboratuvarlarin kurbani oluyorsunuz..
Sahtekar laboratuvarlar, cocuk kan degerleri yanina; Eriskin referans araliklarini yazarlar.. Bu pustlara
kulak asmayin.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Evlatkokusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2017 Saat 23:43
Çok saolun Kadir hocam kıme güçleneceğimizi şaşırdık kımlerın elıne kaldık Iyı doktor bulmakta zor Allah sözden razı olsun saten maıl gondermıstım degerlerıne orda detaylı Bır sekılde yollamıştım sıze saolun Bırsey yok demıstınız çok teşekkürler hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.