Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nalan Gökçe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 03 May 2017 Saat 03:04
Hocam kolay gelsin. 20 aylık bir kızım var, arada sorunları olunca size yazıyorum. Haftasonu hava sıcak diye kısa giyindirdim gayet güzeldi herşey, o gün parka bile gitti. Gecesinde genelde burnu gece hep tıkalı olur, az buhar açtım serum fizyoloji ile burnunu açmak istedim. Ancak bir midesi hopladı sonrasında ertesi güne kadar süren kusma başladı. Herşeyi kustu, su dahil ve anne sütü dahil. Sonra yorgun olduğu için uyudu ancak ara ara yine bu devam etti. Kusma anında soğuk terler attı, sonrasında ağzında aseton kokusu vardı. Hiç bir şey yiyemedim ve içemedi. Bu arada ben de mikrop aldım ancak kusamadığım için kramp tarzı ağır sindirim ve iştahsızlık şeklinde bende devam ederken kız bir gün sonra iyi gibi oldu. Oh be 6 yaşında abisine geçmedi dedim. Kız bir gün sonra yani pazartesi gecesi (1 mayıs)yeniden kustu, yine gece başladı ve herşeyi diyebilirim. Kızımın rota aşıları var. Bu arada ishal başladı sabah bir kaç kez sonra yaymadan önce. Bu gece yine kusma başladı Birgül önce öğleden sonra kesilen kusma devam etti. Ve kreşten aradılar oğlumda da kusma başlamış. Ne kadar hijyene dikkat etsek de oldu. Ben kendi durumuma bakıyorum Hale'n iştah sıfır midem kötü, yemekler zevksiz geldiği için bunlara zorlamıyorum. Geceleri burun tıkanması dışında pek sorunumuz yok yani grip hali yok. Sonra ishal ve kusma bu nedir? Ne kadar sürecek? Ne yapalım?anne sütü hariç istek yok. Abidededir ne olur? Yarın bir doktora gideceğim ancak salgın var mı ve genel kontrol için. Her kusmada içi doluna çıkıyorlütfen yardım edin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2017 Saat 03:24
Hocam hep gece başlıyor bu arada kusmamız atlamayayım dedim. İkinci gün emadur vardim ancak pek fayda etmedi. Biraz beslerim diye. Gün içinde azıcık ne yedi ise bu yemeler en çok bir ısırımlık gece onları ağlaya ağlaya çıkartıyor. Ne zaman biter bu durum üçüncü gecemiz bu gecede. Ben dr gitmeyi pek sevmiyorum siz bana hem uyuyor hem de yetiyorsunuz kimi zaman annem bile kızıyor niye çocuğa bu eziyeti çektiriyorsun diye😂Ancak biliyorum zor ancak en iyi tedavi en kızlı tedavi bu, tabi anlatmak da bir o kadar güç. Pas görüntüsü yok ağızda sadece aseton kokusu var!!!genel durumu da halsizlik şeklinde. Bunun mide üşütmesi mi yoksa mikrobik mi olduğunu nasıl anlarız hocam. Bana ve abisine bulaşması kafamı karıştırdı, üşütme ne kadar sürer ve tedavisi nedir? Mikrop ne kadar sürer ve tedavisi nedir? Terletmek gerekir mi? Ne bileyim kafam karışık acaba yanlış yaptığım ya da yapamadığım birşeyler mi var

Hocam, konuya direk girince sizlerin hatırını soramadık. Umarım iyisinizdir ve herşey yolundadır görüşmeyeli. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2017 Saat 17:59
Usutme diye bir hastalik YOKTUR...  Atesli hastaliklarin tamami mikrobiktir..
Ayrica da; "mide" usumez...  Hadi diyelim, 1 kilo buzu yediniz, gene bir hastalik olmaz. ANCAK, soguk su
ile mide asitini azaltip, barsaklara gecisi arttirsa bile, gene hastalik yapan etken; mikroplardir..

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2017 Saat 19:22
Sağolun hocam; mide üşütmesi diye bir şey olmadığını öğrendik.peki hocam bizim durumumuz nedir? Ankara da doktora gittik besinle alakalı olabilir dedi. Ben hala ne olduğunu anlamadım😌Sizin teşhisiniz nedir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2017 Saat 20:02
Dogrudur!!  yedigi-ictigi bir gidadan, mikrop kapmistir..
SAKIN ilac kullanmayin, vucut ne kadar cabuk o kirli gidalari atarsa (kusma ve ishal ile) o kadar cabuk
iyilesir.. Sadece bol su/sivi gidalar verin, susuz kalmasin..
Eski mailleri okuyun..

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2017 Saat 08:32
Tamam hocam. Bugün beşinci gün oldu Hale'n gün içinde midede birikenleri bir ya da iki defa da kusuyır. O kadar korkar olduk ki ne zaman ne olacağı belli değil. Doktor probiyotik içeren sıvılardan aldırdı. Nasıl bi mikropsa sanırım midenin hazmetme özelliğini güçleştiriyor. Hocam bu durum ne kadar sürec k ? En kötü ihtimal d olsa bilmek iyi olacak. Sağolun
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2017 Saat 18:34
SAKIN bu halde iken, o "probiyotik" ilaci kullanmayin...
Bu ilac, sadece; Antibiyotik kullanim sonucu olusan ishal durumlarinda kullanilir.
Lutfen eski mailleri okuyun.. Yoksa boyuna bu gibi sualleri soracaksiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2017 Saat 21:40
Tamam hocam sağolun. Espiri ile birlikte verdiğiniz cevaplar aklımızda daha iyi yer yapıyor İnan'ın.çok teşekkür ederim. Bu arada oğlumda bir gün sürdü ve bitti kız sanki biraz daha iyi. Sağolun hocam 🙏🏻
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.