Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sivri sinek isirigindan sonra
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSivri sinek isirigindan sonra

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sivri sinek isirigindan sonra
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2017 Saat 23:37

Merhaba Kadir bey,
Kizim 28 aylik hassas tenli bir cocuk sivrisink isrdigi zaman cok kotu oluyor isirilan yer taş gibi olup sisiyor ve hemen ertesi gune su topluyor cok feci kasiniyor ve icindeki su akarsa yara oluyor akmazsa boyle duruyor..soktugunu anladigim anda fenistil jel ya da stilex suruyorum kasinmasin diye ama ne fayda:( su akmaya baslayincada jeli birakip baticon suruyorum ne yapabilirim bilemedim...
Durulu Günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 09:26
Simdiye kadar yaptiklariniz dogru ve yeterli... 
Yaz baslangicindan itibaren, disari cikarken, "Sinek kovucu" losyonlardan ( Sin-Kov veya Off Sprey gibi)
kullanin.. 
Yukarı Dön
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 13:50
Sagolun hocam hepsi sizin sayenizde okudukca bilincli anne olmaya calisiyorum..ancak bu sekilde olmasi neden acaba ?
Yanik gibi ici su topluyor sivri bir emmeye gorsun hemen bu skilde oluyor :( bir de o icindeki su akmasimi lazim mikrobikmidir yoksa suyu icinde duranlar var kasimasina engel oldugum icin patlamadilar
Saygilarimla
Durulu Günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 19:23
O "sivi"; olusan Kimyasal tahris sonucu, dokunun reaksiyonudur.. 
Nasil ki; gozunuze bir yabanci cisim kactiginda, gozde yasarma oluyorsa,  bu gibi uyarilarda ve bilhassa
yaniklarda bu sekilde sivi salgilanir.. Mikrobik degildir!!
Cok kurcalamayin, patlatmaniz da gerekmiyor. Acilanlara bir defalik, Batticon surun..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.