Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaka rengi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKaka rengi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
balkongülü Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaka rengi
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 00:29
Merhaba kadir bey. Oğlum 29 aylık 14.2 kg boyu da 93 cm. Yaklaşık 2 haftadır çok açık renkli hatta beyaza yakın kaka yapıyor bezi da hafif yağlı. Hergün mutlaka tereyağlı yumurta yer. Yani yağlı da yediriyorum gerçi çok iştahlı bir çocuk değil. Bir yazınızda bunları yazmışınız 
Beyaz diski "tehlikelidir" diye bir sey yok. Yagsiz yediginizin isaretidir. 
Tehlikeli durumlar: 
1- Safra yollarinin dogustan olamamasi veya kismi esksikligi(Byler hastaligi gibi).. Dogumdan itibaren beyaz kaka vardir, sonradan olmaz. 
2- Safra yollarinin Hepatit veya baska bir sebeple (tas gibi) tikanmasi.. Tablo o kadar agir ve barizdirki, kimse kaka rengi ile ugrasmaz. 

Ama çok da endişeliyim bir anda neden kaka rengi değişir ve geçmedi de. İçinde topaklik da var. Gaita tahlili yaptırım mı? Beyaz kaka nin sebebi ne olabilir
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 00:36
Bir de 3 aylik kızım var. Parazit varsa kızımda da olur endişesi taşıyorum.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 00:56
Kusura bakmayın parça parça yazıyorum ama yaklaşık 4 aydır kilo almıyor ama boyu uzadı
 Bir de memlekete geldik küçük bir il kapsamlı bir hastane yok. Ayrıca annemler faydalı olur diye biz gelince koyun sütü alıp yoğurt yapmışlardı ondan da olur mu bilmiyorum. Ayrıca bir yerde pankreas yetmezligi diye okudum.
Tekrar teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 09:37
Denemek icin; Eczaneden, Festal Draje alin, havanda ezin. 2-3 kisma ayirip yemeklerine ilave edin. 3 gun
sonra sonucu yazin.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 10:10
Tamam şimdi hemen alıyorum. 3 gün sonra yazarım. Çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2017 Saat 21:25
Dün kullandık ilacı. Sadece 1 kere ve kahverengi kaka yaptı. Bugün de havuza girmişti mikrop kapmış galiba kusup duruyor. İlacı veremedim aksam yaptığı kaka yine beyaz geldi. Şimdi ilacı versem bile etki etmez diye düşünüyorum. Yarın kusması geçerse ilacı yine vereyim mi? Sorunun ne olduğunu düşünüyorsunuz kadir bey?  Festal draje ye devam edeyim mi? Teşekkür ederim şimdiden 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2017 Saat 03:58
2-3 gun bekleyin, ondan sonra ; gerekirse kullanin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2017 Saat 21:29
Merhaba Kadir Bey,
Oğlum 4 gündür günde 3-4 defa kaka yapıyor ve bazıları beyaz renkli. Çok endişeliyim.
1. Tekrar Festal vereyim mi? Uzun süre Festal kullanmanın zararı olur mu? Bu enzim eksikliği başka bir sorun oluşturur mu? Pankreasında bir sorun olabilir mi? Gaita tahlili yaptıralım mı?
2. Atopik Dermatit kaşımaktan geceleri uyuyamıyor. Mısır nişastası ile yıkayıp zeytin yağı sürüyorum. Biraz rahatlatıyor ama geçirmiyor. Dermatolog steroid verdi ama kullanmak istemiyorum. Ne yapabilirim?
3. 4.5 aylık kızım var. Sadece anne sütü alıyor. Karnında kabarcıklar var. Alerjik olabileceğini söylediler. Gazı da çok kokuyor. Bir sorun teşkil eder mi?
Çok teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.