|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Tem 2017 Saat 23:25 |
Merhaba Sayın Hocam,
Şubat 2012 doğumlu kızım 114 cm. 22,4 kg, 2 gün önce mide bulantısı, gün boyunca 4 -5 kere kusma yaşadıktan sonra karın ağrısı (ara ara özellikle yemeklerden sonra) ve sadece bu sabah bir kere ishal olarak büyük tuvalet yaptı. Ailede bu ara dolanan benzer bir sıkıntı sebebiyle viral bir enfeksiyon olduğunu düşündüm, ilaç vermedim. İştahı da düzeli, ateş hiç olmadı sadece ara ara göbek deliği ve alt kısımlarını göstererek karnım ağrıyor diyor kısa süreli. Ancak ben endişelendiren bugün öğleden sonra fark ettiğim çişinde kan olması, kahverengiye yakın bir renk, taze kan gibi değil rengi, yanma, acı, ağrı vs. yok. Özellikle bol su içirdim ama hemen hemen her idrarında devam etti. İnternette tümör vs. yazıyor. Çocuğun neşesi yerinde, iştahı yerinde, yine de dr a götüreyim mi bir süre bekleyeyim mi, sizin tavsiyeniz nedir Hocam?
Çok teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir "Idrar Tahlili" yaptirmaniz iyi olur.. Sonucu bana yazin... Kahverengi gibi idrar; 1- Bir "Hepatit" arazi olabilir!!! Goz aklarinda sarilik varmi?? 2- Akut Glomerulo Nefrit olabilir!!! Ayaklarinda odem varmi?? Tumor oldugunda, idrarda "taze kan" gorunumu olur.
|
|
![]() |
|
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Sayın Hocam,
yanıtınız için çok teşekkürler, randevu aldım hemen idrar tahlili yaptıracağım, hayır sarılık ve ödem yok. Son 6-7 haftadır da ateşli hiç bir hastalık geçirmedi son 4 günlük mide bulantısı ve bir kere ishal hariç (bunda da ateş olmadı). Tahlil sonuçlarını size yazacağım Hocam, saygılar.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tekrar merhaba Hocam, tahliller ekte, çarşamba günü idrarda kültür ve 20 gün sonra da ANA testi çıkacakmış. US'da sağ böbrekte 4.8 mm minimal pelvikaliektazi görüldü, önemli bir şey midir? Ödem, sarılık olmadığından dr. akut glomerülonefrit oması pek muhtemel görünmüyor belki 4 günlük kusma ve hafif ishalin sebebp olduğu susuzluk ile böbrekte kum benzeri bir oluşumu dökmüş bu da kanama yapmış olabilir, 3 gün tamamen perhizsiz normal beslensiz perşembe sabahı tekrar idrar tahlili yapalım ama bol su içsin 1,5-2 lt günlük dedi. Siz nasıl yorum larsıznız, dikkat etmemiz gereken bir şey var mı Hocam? Bugün idrarda bir renk anormalliği yoktu, çocuk iyi ve neşeli, ödem sarılık ateş vs. yok. Bir de akut gomerülonefrit olsa WBC değeri yüksek olur mu, bizde 6.5? Çok teşekkürler Sayın Hocam. |
|
![]() |
|
Bir de AST ve ALT biraz yüksek ama önemli midir Hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogru; onemli hicbir sey yok.. Soylendigi gibi, susuz kalma sonucu, "kristal olusumu" ile olmus ufak mikroskopik kanamalar sebep olmus olabilir. Bol su icsin yeterlidir. Oyle; ANA filan gerekmezdi!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|