|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iparkatre ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 May 2015 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 16:12 |
Merhaba Kadir bey. Kızım 33 aylık, boy 90 cm, kilo 12,5. Cuma günüden beri yüksek ateşi var, müdahale etmedim, makattan 39-40 derece arasında gitti geldi ateş. Dünde ishal başladı bol mukuslu ve ağrılı. Anne köbüşüm çok acıyor diyerek 9 defa kaka yaptı gürültüyle, karnı gurul gurul. Sabaha karşı istifrayla az bir su çıkardı ama bir daha olmadı. iyice halsizleşip huysuzlaşınca doktora götürdüm. Kan ve gaita tahlili yapıldı. WBC 6,22- CRP pozitif, gaitada sadece bol lökosit. Motilium, Zimaks, Reflor, Apirex, Parol reçete edildi. Siz ishal için ilaç kullanmayın diyorsunuz ya yüksek ateş ve pozitif CRP içinde geçerli mi bu? Öneriniz nedir, merakla cevabınızı bekliyorum. Bir şey yemese de ayran, süt, meyve suyu, su içiyor. İlaç kullanmıyorum diye yadırganıyorum çevremde, çocuğa işkence ediyorsun diye. Yorumunuza göre hareket edeceğim ben tabiki :) Bir de HGB 10,4-HCT 30,1-MCV 79,8-PDW 6,5 (kan tahlilindeki diğer düşük değerler), yorumlar mısınız? Önceden vermiş olduğunuz kan tahlili değerleri linki açılmıyor,ondan soruyorum. Sevgiler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizden onceki suali okuyun..
|
|
![]() |
|
iparkatre ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 May 2015 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
okumaktan beynim yandı kadir bey, diplomasız doktor diye
gülüyorlar bana. sağlık sistemine hiç güvenmiyorum ve gereksiz ilaç kullanmak istemiyorum sadece. almadım doktorun verdiği ilaçları. kızımın sıvı alımı iyi bir şey yemese de. karın ağrısıyla beraber mukuslu ve kokulu kaka devam. kusma yok. ateş diğer 3 güne göre hafifledi, arada 38.5 a kadar çıkıp iniyor, sürekliliği geçti. huysuzluk tavan :)
yutkunuyor çok sık, midesi mi bulanıyor acaba diyorum. ne kadar okusam da kendi çocuğumda olunca 1. ağızdan yorum almak istiyorum yoksa sizi gereksiz yere meşgul etmek istemem. sevgiler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
kadir bey çok halsiz kızım, uyku halinde.. zorla bir kaç yudum su içiyor ancak, sıvı alımını da bıraktı. ateş en çok 38.8 oldu. ne yapayım, beklemeye devam mı edeyim, üzülüyorum böyle görünce :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
solunum sayısı da fazla bu arada,40'ı geçtiği bile oluyor arada. hastalıktandır değil mi? hiç böyle olmamıştı, endişeleniyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Amipli dizanteri olabilir.. Flagyl surup, 1 hafta, gunde: 2x1 olcek verin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
önceki maillerde denk geldim. amipli dizanteride bezden taşan kaka olmaz yazmışsınız. kızımın cumartesi ve pazar gayet boldu ishali, bezden taştı hatta. dünden beri azaldı, bugün daha az ama ağılı yapıyor, mukus yok denecek kadar az. ateş arada kısa süreli çıkıp iniyor, huysuzluk yine tavan. sabahları daha iyi akşamüstü halsizliği artıyor. mikroplar barsaklardan atılana kadar ateş ve ishal devam eder yazmıştınız bi mailde. ondan mı bu ateşin devam etmesi, cuma akşamı başlamıştı çünkü.
sonra da amipli dizanteriye döner mi ishal? bir de 2 dir bezini değiştirirken vajinasında akıntı görüyorum beyazımsı, kakadan mikrop mu kaptı acaba? delirmek üzereyim :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Flagyl kullanin... Gereksiz yere kullanmis olsaniz bile bir zarari olmaz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|