Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak tüpü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak tüpü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mlk35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mlk35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak tüpü
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 03:13
Hocam merhaba 19 aylık yarık dudak damak bir oğlum var. Geçen yıl dudak bu haziran da da damak ameliyatı oldu.
Kulaklarında sıvı olduğu için her iki kulağına da tüp takıldı. Eylül ayında kulağı kanamış uykusunda tüm kulak çanağı
koyu bir kanla dolmuştu. 20-25 gün arayla iki kez daha hafif tekrar etti. Doktoru kulak tüpünün ucunda bir tel olduğunu bunun dış kulak yoluna battığını bu yüzden kanama olduğunu söyledi. Spragut damla kullandık geçmeyince tekrar kullandık tekrarlayınca farklı bir doktora başvurduk o kamerayla baktığı için ekrandan benimde görme şansım oldu
Sağ kulaktaki tüpün etrafı et parçalarıyla çevriliydi tüpün göremedim bile Sol normal tüp görünüyordu. Doğdu doğalı kulağından hep kir gelir. Kamerayla bakarken kulağındaki kirleri bende çok iyi gördüm. Doktor kullandığım damlanın kirler yüzünden fayda etmediğini tüpe ulaşmadığını oksijen borik asit kullanarak kirleri temizlememiz gerektiğini bir hafta oksijen borik asit ve onadron damla kullanıp bir hafta ara vermemi bu şekilde üç kür sonunda tekrar kontrol edeceğini söyledi. Ameliyatı yapan doktoru ise onadron artı spragut 1 hafta kullanmamı 2 ay sonra kontrol edeceğini geçmemişse uyutup tüpleri değiştireceğini söyledi. Doğduğundan beri kulağına su kaçırmamak adına 40 takla attığım çocuğa damla damlatmak saçma gelirken gece oğlum uyuduğunda araştırmaya başladım sizin kulak damlaları ile ilgili bir kaç yazınıza denk geldim :( Bebeğim korkudan çırpındığı için aklıma yatmadığı için zaten tam anlamıyla damlaları kullanmamıştım. Fakat azda olsa korkuyla damlattım sonuçta şuan içim içimi yiyor oğluma zarar vermiş olabileceğim fikri beni üzüyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118360
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 04:45
Kulak zarinin obur tarafina(Orta Kulak bosluguna) Dis kulak yolundaki bakterileri bulastirirsaniz, omur
boyu cekersiniz....
Bactrim surup, gunde:2x1 olcek(5ml)  1 hafta verin, sadece gelen akintiyi silin, sakin bir sey damlatmayin. 
Insallah, o tupler kendiliginden atilir... Evvelden konussa idik, o tupleri hic taktirmazdim... 
Takildi da; ne hayrini gordunuz???  Bundan daha sikintili olamazdi.. Tek basina Iliadin damla ile halledilirdi!!
O tupler bir fonksiyon gormuyor olabilirler.. Kulak agrisi olabilir, olursa sadece Iliadin damla kullanin.. 
Sprey olmaz...  Sirt ustu yatar durumda, gunde:2x2'ser damla  her iki burun deliklerine damlatilacak, her
bir tarafa damlattiktan sonra, basi o tarafa cevirip, 1-2 dakika bekletin. 
Kulak agrisi bir daha olmazsa, 3 gun, olursa 5 gun kullanin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Kas 2017 Saat 04:52
Yukarı Dön
Baharçınar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Baharçınar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 23:04

İyi akşamlar hocam. 5.5 yaşında oğluma 1 yıl kadar önce kulak tupu takıldı. Ancak doktora gittiğimizde yeniden sıvı birikmesi olduğunu ve bir ay sabah birer fıs olmak üzere sprey kullanmamızı söyledi. Bir ay boyunca kullandık ancak bugün tekrar kontrole gittiğimizde sıvının geçmediğini ve tekrar bir ay nasonex kullanmamızı istedi. Geçmezse 2 yıl kulakta kalan tuplerden takmak in yeniden ameliyat olacağını söyledi. Ne yapmamızı önerirsiniz. Şimdiden teşekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 23:29
Gordugunuz gibi; "kulak tupleri" hicbir ise yaramaz... Bakin basiniza daha ne isler acacaklar!

Yapilacaklar:
1- Iliadin DAMLA(Sprey olmaz) alin ve aybasindan beri hergun, nerede ise gunde iki defa anlattigim gibi
kullanin.. 
2- SAKIN bir daha o doktora gitmeyin.. Hatta baska bir yerde o tupleri cikartmaniz cok yararli olacaktir.
3- Bir daha da, kulak sikayeti oldugunda, Iliadin damlayi, anlattigim gibi kullanin, baska bir tedavi gerekmez.
4- Ilk basindan konussa idik, sadece Iliadin damla ile problemleri hallederdiniz. 

Yukarı Dön
SibelFS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SibelFS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 13:07
Degerli hocam,malesef bizde sizi tanimadan once geniz eti&tup ameliyati yaptiranlardaniz.suan 6 yasinda oglum.tupler cikti kulaktan,fakat tekrar sivi biriktigi soylendi ve antibiyotik verildi.o sirada sizin mesajlari okudugum icin antibiyotik vermedim.zaten ates,kulak agrisi,burun tikanikligi hic bir belirti yok fakat isitmede azalma var.bu beni endiselendiriyor.bazen yakin mesafe bile olsa 3-4 kez seslenmem gerekiyor kendisine.iliadin baslamalimiyim?hala baskaca bir belirti yok.baba tarafinda isitme ile ilgili cok problem var.eşim bir kez tek kulaginda %100 e yakin ani isitme kaybi yasadi.tedavi ile duzeldi.kulak rahatsizliklari genetik olabilirmi?
Sevgiler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 20:13
Kulak damlasi kullananlarda, Tup takilanlarda boyle isitme problemleri siklikla gorulur.
Iliadin damla(sprey olmaz) anlattigim gibi kullanin.
Genetik degil.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2017 Saat 20:15
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.