Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Atesli dogum ve kanli kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtesli dogum ve kanli kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bilmelmuhtem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bilmelmuhtem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Atesli dogum ve kanli kaka
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2017 Saat 17:12
Hocam merhabalar,
Ilk cocugumu buyutmemde cok faydaniz oldu desteginiz icin her zaman minnettarim. Benim iki farkli sorum olacakti. Oncelikle aklima takilan bir sorun var. Benim dogumum Londrada gerceklesti. Ilk dogum Turkiyede sezeryandi. Bunda Vbac normal dogum denemk istedik sancim gelemeyince 42+2 de induce yapmaya karar verdiler sabah suyumu patlatip aksama kadar 12 saat hicbir sey yapmadilar sanci vermeye basladiklarinda atesim 37.2ydi sonra epidural verildi vs derken acilmam iyi gidiyordu bebegin kalp atislari da iyiydi ama benik atesim 39.7ye ulamsisti biz esimle israr edip acil sezeryan istedik.
Bebek dogdugunda atesliydi 38.4. Bunun sık yasanan bir durum oldugunu soyleyip bebege 36 saat antibiyotik tedavisi uyguladilar. Bebek hep yanimdaydi kuvez vs olmadi. Ben iki hafta antibiyotik ipubrofen paracetemol kullandim.
Bebek 3640 dogdu ve hic kilo kaybi olmadan 1 hafta sonra 4 kiloydu suan 2.5 aylik kilosu 6550. Sadece ane sutu aldi. Hic mama vermedik dogdu dogali.
Iki gundur mukuslu kanli katmanlar var kakada. Bazen yesil yapiyordu ama aldiris etmiyordum asiri beslenmeden olacagini dusunerek. Ama kan gorunce okumama ragmen cok tedirgin oldum. Cok gazli bir bebek ve cok emiyor. Normalde gunde 3-4kere kaka yaparken dun 6 kez yapti bugun 2. Kakamiz ama kan bariz vardi. 1 hafta once 2 ay asilarini yaptilar. Rotavirus de dahildi.
Cok uzattim ozur dilerim hocam. Netice itibariyle dogdugundan beri hep kafamda bir soru isareti var burdaki midwifes ve doktorlar hep sorun olmaz diyor ama atesli dogum neden olur ileride mental ya da fiziksel bir saglik sorununa yol acar mi hocam?
Ve kanli kakayi onemsemeli miyiz? Henuz doktora goturmedik.
Saygilarimla

Düzenleyen Bilmelmuhtem - 21 Ara 2017 Saat 17:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2017 Saat 20:05
Hastalik sonucu kanli kaka olsa, cocuk bu kadar guzel kilo alamazdi.
Az yedirin, veya ogun aralarini acin, kakasi duzelir.
Doktorlardan uzak durun.  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bilmelmuhtem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2017 Saat 20:51
Tesekkurler Kadir bey. Kanli kaka mevzusunun uzerinde durmuyoruz o zman.
Atesle dogum konusunu onemsemeli miyiz peki? Surekli kafama takiliyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2017 Saat 22:10
Ne oldu ise, oldu ve gecti.. Bu saatten sonra konusulacak bir mevzu degil..   
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bilmelmuhtem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2017 Saat 19:56
Degerli doktorum,
Gecen hafta yazmis oldugum rahatsizlik yani kakadan kan gelmesi mevzusu tekrarlanmadi. Yine de icimizi rahatlatmak icin gp ye gittik ve gulup gecti muhtemeln cok kaka yaptigi icin tahris olmustur dedi. Turkiyede olsak kac tane tahlil yaptirirdik kim bilir. Gecen sene Turkiyeye gittigimizde sadece tedbir amacli buyuk ogluma kan tahlili yaptirdik benim israrlarimla esim hic istemiyordu. Neyse saglikli cocugu goturup tahlil yaptirdik ve sonuc olarak doktor 8 tane ilac yazdi. Antibiyotik de dahildi gerekcesi tedbir amacli... Tabi hicbirini almadik. 
Vaktinizi almak istemiyorum. 7 Ekim dogumlu suan 7 kilo civari bebegimizde 1 haftadr devam eden bi huysuzluk vardi ve sayi cok olmasa da kolaylikla kaka yapiyordu daha emerken bile. 3gundur bu durum normale dondu. Sadece cok fazla salya ve elini agzina alip yeme durumu var fazlasiyla. Dun tesadufen aglarken on dislerinden birinin patlamis oldugunu farkettik beyaz noktacik seklinde. Bu kadar erken olmasi normal mi?
Bu durumda bebegi rahatlatmak icin dentinox vs kullanabilir miyiz? Kucuk oldugu icin zurafasi var ama agzina alamiyor daha.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.