Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine kızıl mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine kızıl mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yine kızıl mı
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2017 Saat 21:09
hocam merhaba
Oğlum4 yaşında.
2 sene önce yüksek ve inatçı ates ardından once eklem arkalarinda sonra karin ve kasikta olan kırmızı cok minik ve birleşen kırmızı döküntüleri olmuştu.. ağızda koku yada dilde pas yoktu..o zaman siz tatileydiniz..ben de eski yazilari araştırıp kızıl olduğunu düşünüp deposilin icin fakulteye goturmustum..benim anlatmam ve muayene ile onlar da kızıl deyip deposilin yapmışlardı...
Şimdi ise oğlum az once yemek yerken bogazim acio dedi ama onemsemedim cunku benimde bogazim agrio 1 haftadir.. Sonra atletini duzeltirken karninda yine kizila benzeyen kırmızı dokuntulerden gorunce panikledim..komple vucuduna baktim sadece karninda ce sirtinda var..sonra bogazina baktim bademciklerinde beyaz beyaz şeyler vardı...ateşi yok,agizda pis koku yok..dilinden emin olamadim..normal gibi geldi..herhangi bir halsizlik filan da yok ama tabi ilerleyen saatlerde durumu kotulesirmi bilmem...yine kızıl yada beta mıdır? Deposilin. gerekirmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2017 Saat 02:49
Keske; 2 sene once de; simdi de; Strep-A Testi yaptirmis olsa idiniz..   

"......yine kızıl yada beta mıdır?.."  Gormeden ben nasil bileyim??? Hic olmazsa, govdesinin, boynunun ve
dirsek iclerinin resimlerini gonderse idiniz.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2017 Saat 04:06
Resim cektim ama resimde belli olmadığı icin yollamadim..
Demin uykusunda kontrol ettim biraz atesi var, döküntüler kaybolmus gibi..bogaz ağrısı artmış ve ara ara öksürük var..ayrıca huzursuzkuk da var..
Şimdi sadece strep a testi icin götürmeye kalksam başıma is almadan hastaneden cikamiycam onu da biliyorum...

Suan saat sabah 11. Karnında ce sırtında döküntüler yine var hatta komple karnı ve sırtı kipkirmizi olmus..ates yok denecek kadar az..el parmak uclarinda hassasiyet var.genel durumu iyi...
Strep a testi yaptırmak icin hastaneye goturcez

Düzenleyen esra_kocabiyik - 27 Ara 2017 Saat 11:54
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2017 Saat 17:26
hocam şuan saat 16:00 ve sabahtan beri keyfi yerinde.. ateşi gün içinde olmadı..boğaz ağrısı da yok şuan..
dr. a götürdük strep a için ama yapmadı.. muayene etti ve boğazında dilinde hiç bişey yok,ateşi de yok dedi.. döküntüler için de alerjik olabilir takip et dedi..
ara ara döküntüleri kaşınıyor..ama çok değil şimdilik.. 
sadece vücut kısmında var döküntü eklem arkalarında filan yok..sadece vücudundan kasığa doğru bacak arasında var biraz..
 resimleri ekliyorum.. çok bbeli olmuyor resimde ama.. kırmızılığı çok koyu olmadığı için...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2017 Saat 19:37
Kizil degil...   
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2017 Saat 20:16
Smile  cok saolum hocam..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2017 Saat 15:50
Hocam bugün döküntüler eklem arkalarina,el ve ayaklara da yayildi..hatta yüzünde de minik minik kabarikliklar olustu ama rengi henuz kırmızi degil...
Yediği birşey bunu yapmış olabilirmi? Gerçi ilk defa yedigi bisey olmadi bu zamanda... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2017 Saat 19:44
Allerjik dokuntu  HIC DEGIL!!!
Tamamen Viral bir dokuntu..   5. Hastalik veya Coxsackie olabilir. 

Birde; Enfeksiyoz Mononukleoz (1 hafta ates yapar) esnasinda, Antibiyotik aldi ise, o yapar. 
Her hangi bir ilac aliyorsa, hepsini kesin. 
Unutmayin: Turk doktorlari, "Alerji"den baska hastalik ismi bilmezler... Onlara kalsa, her sey allerji.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.