Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak arkasında beze şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak arkasında beze şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yaz2015** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yaz2015** Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak arkasında beze şişlik
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2018 Saat 11:32
Merhaba Kadir Bey,

20 gün önce kızım üst solunum yolları hastalığı geçirdi. 28 aylık. Zaten oyun grubuna bu yıl başladığından beri 2 haftada bir mutlaka hastalanıyor. Doğduğundan beri hiç antibiyotik vermedik ve ateş düşürücülerle, doğal yollarla bir şekilde atlattık. Ama en son 20 gün önceki hastalığında kulağının arkasında bir sertlik çıktı. Fark eder etmez hemen doktoruna götürdüm. Üzerinde durmadı, hastalığına bağladı ve geçeceğini söyledi Ancak 3 hafta geçmesine rağmen ve kızım şu anda hasta olmamasına rağmen hala bu beze duruyor. Büyümedi. Kaşıntı veya ağrı yapmıyor ama sonuçta geçmedi de. Bunun için ne kadar süre beklemeliyim, tekrar baktırmam gerekir mi?

Ayrıca, kızım geceleri uykuya daldıktan sonra bi iki saat baş bölgesi ve ensesinden terliyor. Odası 21-22 derecede ve çok kaın yatırmıyorum. Hatta ilk uyuduğunda terlediğini bildiğimden üzerini de örtmüyorum. Sonra bir kaç saat sonra normale dönüyor ve o zaman üstünü örtüyorum. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi? Yukarıdaki durumla birleştirmeli miyim? Ama bu terleme durumu daha önceden beri var.

Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2018 Saat 03:34
Enfeksiyonlar sonucu boyunda olusan bezelerin kuculmesi, en az; 2-3 ay alir.. Antibiyotiklerle bu bezeler
kuculmezler.  Akli basinda , dogru-durust bir doktorunuz var, kiymetini bilin.. Diger doktorlar gibi bir cuval
ilac yazmamis, biyopsi filan yaptirmaya da kalkmamis. 
Eski mailleri okuyun. Cok eksiginiz var. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Oca 2018 Saat 03:37
Yukarı Dön
Yaz2015** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yaz2015** Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2018 Saat 08:59
Hocam teşekkür ederim. Baş terlemesi için D vitamini test yaptırmadan vermem doğru olur mu?

Bir de, dün kızımın gözlerinin altında morluklar çıktı. Beze olması, morluklar olunca ben de arada bir bağlantı olup, olmadığını danışmak istedim. Eski konularda bulamadım. Göz altında neden morluk olur, ne yapmalıyım?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.