|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cranberry_83 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cranberry_83
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şub 2018 Saat 23:02 |
Merhaba hocam, sizi daha yeni gördüm makalelerinizi okudum ve bize ancak sizin yardım edeceğinizi düşündüm. Oğlum şuanda 19 aylık 10 kg, 83 cm, Oğlumun ek besine geçtiğimizden beri kabızlığı var (5. ay). Hiç mama vermedim. Süt sevmiyor. kansızlık var dediler ama yinede demiri kestik ondan şüphelenip yine değişmedi. Doktor duphalacı birkaç ay kullanmamızı söyledi 2 ay kullandık hiç fayda etmedi taş gibi çıkarıyordu. Haliyle çatlakda oldu. gastrolojiye götürdük. takdir edersinizki çölyakdan şüphelendiler bütün gıda testlerine baktılar bir şey çıkmadı. Dulcosoft diye bir ilaç verdiler 1 ay kullandık macun gibi yapmaya başladı işe yaradı diye sevindik ama kesince tekrar başladı kabızlık. üstüne yapılan testlerle kansızlık var diyip tekrar demire başlattılar. 2 aydırda demir kullanıyoruz. birde b12 side çok düşükmüş onada başladık. bu doğrultuda; 1- Biz bu kabızlıkla nasıl başedeceğiz? sorunumuz ne bizim kimse açıklamıyor neden olduğunu :(((( 2- Tahlil sonuçlarına göre bu çocukda kansızlık varmı? 3- b12 kullanmalı mıyız? 4- Çok seçici sadece ekmek, makarna, pilav yemek istiyor sulu bir yemek yediremiyorum çok çaresizim. Ne yapmalıyım? 5- ocean balık yağı öneriyorlar hem omega hem iştah açar diyorlar sizce doğru mu? Tahlil sonuçlarınıda paylaşıyorum hocam yardımcı olursanız çok sevineceğim ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120933 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dusmussunuz bir APTALIN eline, surunup duruyorsunuz..... 1- HGB (Hemoglobin): 13.2g/dL ye cikmis ve bu APTAL, hala Demir ilaci veriyor. Bu yas icin; HGB:13g/dL 'nin ustu, zehirlenme dozuna girer.. 2- Turk doktorlari, Cocuk Kan degerlerinin, Eriskinlerden farkli olabilecegini bilmeyecek kadar ahmaktirlar... 7 ay- 2 yas arasi cocuklarda: HGB:10.5-13.0g/dL Demir; 40-100microgram/dl Demir Baglama: 100-400 mikrogram/dL dir. 6ay- 15 Yas arasi Ferritin: 7-140ng/mL dir.. Goruldugu gibi, Demir eksikligi filan yok, bilakis; zehirlenmeye az kalmis!!!! 3- Turkiye'deki Labortuvarlar sahtekarlarin onde gidenleridir.. Kasten "ERISKIN" Normal degerlerini cocuk kan degerlerinin yanina yazarak, boyle ahmak doktorlari kandirirlar ve hicbir seyi olmayan hastanin, defalarca Laboratuvara gitmesini saglarlar.. Bazen bu iki sahtekar, bilerek ortaklasa Halki soyarlar.. 4- Cocuklarda B12 eksikligi olmaz... Yeni bir sahtekarlik turudur.. Kabizlik icin: Yemeklerini yagli yapin, seker oranini arttirin ve: Elma,Muz, Seftali, Pirinc ve Patates vermeyin. Eski mailleri okuyun.. Yoksa bu gittiginiz sahtekarlar sizleri daha cok dolandirirlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2018 Saat 23:25 |
|
![]() |
|
cranberry_83 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cranberry_83
Hocam evet kansızlık ile ilgili bende aynı şeyi düşünüyordum önceki tahlilde 7. 9 çıkınca demir kullandık.
şimdi bırakıyorum kesinlikle! çok değerli vaktinizi alıyorum ama Kabızlık için biraz daha yardımcı olur musunuz? Ben zaten duphalac fayda etmeyince dediğiniz gibi elma, muz vs vermiyordum. yine değişen bir şey olmuyordu. o yüzden kiloda alamadı bir süre. bu seferde toplum baskısı ister istemez bilinç altımızdan canlanıyor sanırım zayıf çocuk diye Bize yine dulcosoft verecekler bu ilacı kullanalım mı? bu ilacın amacı ve özelliği nedir? çünkü bağırsak tembelliği yapmasındanda korkuyorum balık yağı konusunda düşünceniz nedir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cranberry_83
hocam birde şuanda korkudan uyuyamıyorum ben bu tahlilden sonrada 15 gün devam ettim bu demire zehirlenme belirtisini nasıl anlayacağım? ne yapmalıyım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120933 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dulcosoft'u bilmiyorum.. Herhalde yeni bir ilac. Yag ve seker oranlarini arttirin.. Bu yasta; balikyagi, eskiden Dvitamini yapilamiyorken kullanilirdi.. Bu cagda gerekmez. SAKIN bir daha Demir ilaci kullanmayin.. Goruyorsunuz, Turk doktorlari, basit bir "Demir Eksikligi" anemisini bile teshis etmekten acizdirler. En basitinden, bir "Kan Sayimini" bile degerlendiremiyorlar. Sadece demir ilacini kesmeniz, durumu duzeltmeye yeterlidir. |
|
![]() |
|
Cranberry83 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cranberry83
Cook tesekkurederim hocam
Tekrar tahlil yaptiralim mi peki? Bir tahribat yaratmamisizdir umarim organlarinda:(( kesinlikle birdaha kullanmam!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Degmez... Kurcalamayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|