|
Bademcik sorunsali |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yasasinben ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yasasinben
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2018 Saat 23:20 |
Hocam merhaba yaklasik dort aydir 5 bucuk yasindaki kizimla ates+bademciklerin sismesi seklinde bir kisir dongu icerisindeyiz. Ates cikiyor elbette sizden ogrendigim gibi atese dokunmuyorum, uc gun suruyor ve bitiyor sonra tekrar ertesi hafta yeniden cikiyor ve boyle devam ediyor. Ve hep ayni taraftaki bademcik; kirmizi ve uzeri aft seklinde. Ama bogazi agrimiyor... simdi bu cocugu alip kbb doktoruna gotursem hemen alalim diyecekler biliyorum. Cocuk doktoruna gotursem hadi bir antibiyotik baslayalim muhabbeti olacak. Bu durumda her zamanki gibi size aklimdaki soruyu sormak istiyorum. Bademciklerin bu kadar kronik sekilde sismesi ve ates yapmasi yuzunden bademciklerin alinmasi gerekir mi?ya da her hafta neden ateslenir bir cocuk bana cok tuhaf geliyor...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118336 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir daha ateslendiginde, bir: Kan Sayimi (Tahlil degil!) yaptirip, bana yazin.
|
|
![]() |
|
Yasasinben ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yasasinben
Hocam merhaba tahlil sonuclari soyle; WBC: 9,53, Crp:10,57 , Nötrofil: % 75.0 , Lenfosit %:17,1 , Hemoglobin:12, Trombosit:266 çıktı. Ve hızlı Beta testi de negatif. Ates bugun aniden sona erdi. Ben akdeniz atesi hastasiyim yani eger karin agrisi oldugunu gozlemlesem bu kadar devali atese fmf derim ama o da degil. Gercekten ne dusunecegimi bilemedim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118336 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bu yasta; Strep-A Testi gerekmez.. Zira, bu yasta bu hastalik gorulmez.. ( Hala "Beta-Testi" diyen salak doktorlar var demek ki)… 2- WBC: 9,53, kesinlikle VIRAL enfeksiyon.. FMF'de, Ates DEGIL, karin agriulari on plandadir.. Sakin Turk cocuk doktorlarina inanmayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yasasinben
Hocam peki bu kadar sık surede ateslenmesi ve aniden atesin sona ermesi normal midir? Yani viralse icim rahatlayacak Bademcikleri aldirmaya falan gerek yok degil mi sirf sisti ve ateslendii diye?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"...Bademcikleri aldirmaya falan gerek yok degil mi sirf sisti ve ateslendii diye? …" Bu sacmaligi dunya da bir tek Turk KBB doktorlari soylerler... Sakin onlara inanmayin.. Bademcikler; birer lenf bezidirler ve her mikrop alindiginda, mikroplarla mucade ederler, onlari parcalayip, uygun antikorlar imal ederler..Bademcikleri aldirmakla siz, ancak mikroplara hizmet etmis olursunuz.. Yoksa; bademcikler varmis veya yokmus, mikroplarin umurlarinda degildir. Bademcikleri; mumkun olsA da, dogumda aldirmis bile olsaniz, gene ayni sayida hastalik olur.. Hasta olmasini istemiyorsaniz, 1- Her ateslendiginde; hemen Antibiyotik baslamayin.. Ates+Koku+Pas uclusunu bakin, bunlardan biri bile yoksa, Viral enfeksiyon demektir. Bu ucluyu IYI OKUYUN ve OGRENIN... 2- Fazla insan icine sokmayin, sapur-supur opturmeyin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ağu 2018 Saat 05:11 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|