Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 531
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı
    Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2018 Saat 15:21
Hocam daha önce soruldumu bilmiyorum. Maalesef arama spesifik bir konu kuzerine arama yapamiyorum. 
Son zamanlarda Türkiye'de bebeğine çocuğuna asi yaptırmayan insanlar çok arttı.gecen bakanlık sayıyı açıklamıştı unuttum. Sorum soyle
Biz aşı yaptırıyoruz.peki bu asilanmayan çocuklar yüzünden bizim çocuklarımız da tehlike altında olurmu .
Yoksa onların zararı sadece kendi ve kendileri gibi aşısız laramı olur.
Bu kadar aşısız nesil korkuttu bebi

- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2018 Saat 19:56
Bu miletin tohumuna para vermedik!!!  Hic olmazsa, bu sayede sayilari azalir da, aptal orani duser… Bosverin,
uyandirmayin kerizleri…
Sizlere gelince; Cocuklariniz asili oldugundan, salgin bile ciksa, bir sey olmaz… Bir tek, 1 yasindan kucuk 
ve  henuz; Kizamik, Kabakulak, Kizamikcik asilari yapilmamis bebeklerde risk vardir. Onun icinde:
Bu gibilerin bulundugu yerlere gitmeyin, evinize de almayin.. 

Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 08:18
Hocam sokakta parkta markette AVM de yanımızdan gecseler temas olsa bulasir mı herkese soramayız ki aşılı misiniz diye.bu saydığınız hastalıklar nasıl bulaşır.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 18:09
Bir tek, 1 yasindan kucuk 
ve  henuz; Kizamik, Kabakulak, Kizamikcik asilari yapilmamis bebeklerde risk vardir.

Sizde boyle bir durum varmi??
Solunum yolu ile bulasir.. 
Lutfen biraz  eski cevaplari okuyun.. 
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2018 Saat 08:41
Hocam ben de öyle bı durum şöyle var.3 aylık hamileyim dogacak bebeğim ivin kaygilandim. Hocam siz bir yaşına kadar annenin bağışıklık sistemi bebekte de olur gibi bir şeyler diyordunuz.benim bu hastalıklara bağışıklığım aşim varsa bebeğim bir yaşına kadar zaten korunmaz mı bu hastalıklardan.
2.sualim. gribim yaklaşık 3 haftadır geniz akıntısı balgam öksürük şikayetlerim . Hocam kadın dogumcu KBB ye git dedi.ben sizden öğrendiğim için grip için normalde gitmiyorum hamileyken hiç gitmem.ama balgam geniz akintisi ve öksürük zaten çok olan bulantimi iyice artırdı gece gündüzüm yok sürekli ağır bulantı ve kusmami artırdı.balgamdan kurtulmak için ne yapmalıyım.tatlida midemi bulandirdigi için bal vb tüketemiyorum.saglikli beslenemiyorum.vitamin verdi Dr onu da almadım.şu süreçte napmaliyim bilemedim hocam.ister istemez vicdan yapıyorum ya iyi bakamiyordu bakamiyorsam karnımdaki bebeğe diye

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2018 Saat 18:18
1-Degil hamilelikte, normal zamanda bile Grip icin ilac kullanmayin.. 
2- Ilk 1 sene; bebekler, anneleri kadar bagisiktirlar..  Sadece sizin bagisik olmadiginiz hastaliklar bebekte
 hastalik yapabilir. Butun dava; 1 yasindan sonraki bebeklerde , anne antikorlari bittiginde !!! 
O yuzden, asilarini ZAMANINDA yaptirin… 
3- SAKIN; Turkiye'de , si aleyhinde konusan "Geri zekali" doktorlara kanmayin… 
Bu yalanlari cikaran yabanci muelliflerin foyalari ortya ciktigi halde, bu assagilik , namussuzlar, hala kraldan
cok kralcilik yaparak, ayni yalanlari soyleyebiliyorlar.. 
Bu doktorlari iyi belleyin… Kaydedin, unutmayin… Bakin goreceksiniz, ne yalanlarla dansoz gibi kivirtacaklar…
4- Beslenemiyorsunuz diye Vitamin verilmesi, doktorunuzun ne kadar ahmak ve sahtekar oldugunu gosterir.. 
Butun dava, sanki bir is yapiyormus gibi, recete verip, cenenizi kapatmak… 
" Al receteni, cek git" demenin tibbi sekli.. 

NOT: Grip asisinin, "INAKTIF" yani; olu olan asisini yaptirin.. 
Canli Grip asisi; burundan puskurtme ile verilen tipidir.. Igne seklinde olanlarin tamami inaktif; yani olu
 asidir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eyl 2018 Saat 18:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.