|
Tahlil Sonuçları Demir Damlası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
basaktncr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı basaktncr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Eki 2018 Saat 10:07 |
İyi günler hocam. Kızımın doğum kilosu
2600 gr boyu 44 cm’di. Şu anda 9 aylık kilosu 9100 gr boyuda 69 cm. 6. ay aşısı için sağlık ocağına
gittiğimizde demir damlası kullanmamız gerektiğini söyleyerek demir damlası
verdiler. Ancak ben sizin yazılarınızı okuduğum için kullanmadım. 9. Ay kontrolü
için doktora götürdüğümüzde kan tahlili yaptırdı. Tahlil sonucuna göre demir
damlası kullanmamız gerektiğini söyledi. Ayrıca kızım 9 aydır anne sütü
alıyor çalışmaya başladığım için ek gıdaya yavaş yavaş geçiyoruz zaten fazla
yemiyor ek gıdayı. Biraz çorba biraz yoğurt birazda meyve yiyor. Ben demir
damlası kullanmak istemiyorum çünkü ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık
sorunu çekiyor. Tahlil sonuçlarını aşağıya yazıyorum hocam
değerlendirebilirseniz sevinirim. Kolay gelsin İyi çalışmalar. SONUÇ Referans Aralığı SGOT 48,3 0-31 DEMİR 36,2 50-120 DEMİR BAĞLAMA KAP. 412 228-428 HEMOGLOBİN 11,1 12,1-17,5 HEMOTOKRİT 31,9 36,1-52 MCV 72,7 80-99 MCH 25,3 27,2-33,3 RDWsd 33,9 38-50 PLT 433 140-400 VİTAMİN D3 35,9 30-70 FERRİTİN 6,25 7-140
TSH 1,25 0,73-8,35 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN bu geri zekali Saglik ocagi doktorlarina inanmayin… Tahlillerde kullandiklari "Referans Araliklari" , YANLIS dir.. Bu aptallar, cocuklardaki kan degerlerini farkli oldugunu bilmezler.. Eski mailleri okuyun.. SAKIN Demir ilaci vermeyin.. Basta; saglik bakanligi ve Universiteler olmak uzere, bu salaklik her kademe doktorda vardir.. Turkiyedeki Tip Fakulteleri artik sadece; sahtekar yetistiriyorlar.. Bunlara inanmayin.
|
|
![]() |
|
basaktncr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı basaktncr
Çok teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Npys ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Merhaba
Bize de ferrum a baslattilar 6,800 oglum,5 aylik 7 damla olarak. Gece uykularimiz rezil oldu, saat basi uyaniyor oglum uyumuyor. Ve kakasi suyaha yanin degisik bir renk ve garip cisimler var icinde kucuk kucuk. 1-2 kez topli igne basi kadar kan gordum. Normal mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN ha... Sakin o APTALLARA, kanmayin. Demir damlasi nedeni ila barsaklari tahris oluyor. Kanama oldugunda, "toplu igne basi" gibi kanama OLMAZ.. HEMEN Demir damlasini kesin. Bu Saglik ocaklari; halka kazik atmaktan basla bir halta yaramazlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|