|
Ağır Grip |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilfatmam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Kas 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilfatmam
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Kas 2018 Saat 13:17 |
Hocam annem 65 yaşında ve b12 eksikliği, kansızlık sebebiyle gribi 1 ayı aşkındır iyileşmiyor. 14 aylık kızım ondan aldı hastalığı ve tam iyileşecek gibi olup annemle görüşünce şiddetleniyor. 3 gündür çok ağırlaştı. Ateş yok. Az yiyor, yediğini kusuyor. Geniz akıntısı çok fazla, midesi bulanıyor. Burnu çok tıkalı ve bu yüzden ememiyor da. Sizin önerilerinize göre ilaç vermedim. Limonlu bal verdim hemen kustu. Cold mix kullanıyorum. Serum fizyolojik ve nazal aspiratörle burnunu açmaya çalışıyorum ama izin vermiyor, etinden et koparılıyormuş gibi çırpınıyor, açamıyorum. Beslenemediğinden rengi soldu, zayıfladı. Çok üzülüyorum.
- Burnunu başka nasıl açabilirim ki emebilsin? - Kusmasını önleyecek bir öneriniz var mı? - Annem de o da hasta olduğuna göre şu an görüşseler tablo daha da artar mı? (bir işim olduğunda bırakacak başka yerim yok). - Bu seneki grip virüsü versiyonuyla vücut bir kere tanışıp yenince bir dahaki sefere karşılaştığında hastalık yapmaması gerekmez mi? Kızım neden sürekli annemden aynı hastalığı alıp duruyor? - Annem kusuyor diye soğuk süt verdiğimden midesini üşüttüğünü iddia ediyor. Mide üşütmek bana saçma geliyor. Böyle birşey var mı? - Bu günlerde beslenememesi ona bir zarar verir mi? - Çabuk iyileşsin diye yapabileceğim başka ne var? Dışarı çıkarmamak mı hava aldırmak mı doğru? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Emeğiniz bizim için çok kıymetli hocam.
Düzenleyen bilfatmam - 09 Kas 2018 Saat 13:19 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- annenizde; "Pernisiyoz Anami mi" var da B12 vitamini eksikligi tesbit edilmis olsun?? Turk doktorlarinin yeni icat ettikleri; B12 sahtekarligina pabuc birakmayin.. 2- burunda tikaniklik yapan; ifrazat degil, burun boslugu icindeki ODEM dir.. Fazla ugrasmayin. Iliadin Pediatrik burun damlasi alin , gunde:2x4 damla her iki burun deligine, 5 gun sure ile damlayin.. 3- Grip+Kusma olmasi; Domuz Gribi lehine, sakin ilac/antibiyotik kullanmayin. sicak buhar iyi gelir. 4- Oksuruk icin; Strepsil Pastil(Honey&Lemon) kullanin.. 5- Kusma cok olursa, Emedur 200 fitil kullanin. 6- Dunya da bir tek Turkler, "usuterek" hastalik olabilecegina inanirlar!!! Gulmeyin.. Doktorlar bile inaniyor!! 7- sut ; nasil seviyorsa o sekilde verin. Soguk/sicak/ilik farketmez. 8- Maalesef; Griplerin belirli sureleri vardir, hicbir sekilde kisaltamazsiniz.. ( Ilacla 7 gunde, ilacsiz 1 haftada iyilesir)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|