|
tekrarlayan grip, solunum krizleri ve sahtekarlar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2018 Saat 16:03 |
Hocam merhaba ,
3.5 yaşında, 15.1 kg , 100 cm boyunda bir oğlum var. Ağustos ayına kadar hiç böyle bir sorunumuz yoktu ancak ağustos ayından beri her ay düzenli olarak grip başlıyor , gribi takip eden ilk gün ise inanılmaz bir solunum problemi yaşıyor. İlk kez olduğunda deniz tatilindeydik , burun tıkanıklığı başladı , bol bol denize soktum , ballı limonlu su cold mix ve sf başladım. Akşamına ilk defa gördüğüm birşey oldu , karnı çok çok hızlı inip kalkıyor , nefes alırken değil verirken iniltiler çıkarıyor , konuşamıyor , hangi cümleye başlasa yarım kalıyordu. Öksürük ateş yok burun tıkanıklığı yok yalnızca nefes. Karnı inip kalkarken aynı anda kaburga arası içe çökmeye başladı. Eski maillerinizi okuyup Bricanyl başladım. Bricanyl i içmeye başladığının ertesi günü nefesi daha rahattı ama nefes verirken hırıltılar ve ıslıklar duyulmaya başladı. 3.gün nefes normale döndü yalnızca öksürük ve burun tıkanıklığı gibi grip arazları kaldı. 5. gün ise bricanyl i kesip normal grip tedavimize döndüm. O aydan beri her ay aynı şey hocam. Grip başlıyor , aynı gece nefes tıkanıklığına dönüyor , 2 gün sürüyor , 3.gün azalıp sonra yerini balgamlı öksürüğe bırakıyor. Ekim başı yine olunca kendi doktorumuza götürdüm. Astım diyemem ama hava yolları hassas bir çocuk dedi. Dinlediğinde iltihaplı geniz akıntısı duyuyormuş ki dinleyerek iltihaplı akıntı nasıl duymuş hala anlamıyorum. Flixotide , Ventolin inhaler, OnceAir birde bir antibiyotik verdi. Flixo ve ventolin 10 gün antibiyotik 5 gün OnceAir 1 ay kullanmak üzere. Ventolin ve Onceair harici kullanmadım kontrole gittiğimizde ciğerlerin temizlendiğini geniz akıntısının geçtiğini söyledi :) Grip aşısı yaptırdım. Geçtiğimiz hafta ise yine durum tekrarlayınca devlet hastanesine gittim sözde devlet hastanesi ya güvenilir olur diye. Hocam direk steroid kortizon karışımı hava vermeye kalktılar. Kabul etmedim o zaman boş hava verelim dediler. Evde bende ara ara buhar uyguladığımdan tamam dedim. Doktor ise o esnada evosten şurup , zespira toz, umca damla, cefamed iğne , zinco şurup, d vit ve balık yağı yazmış. Ben size ilaç verin demedim sebep araştırın diye geldim dedim. Zoraki bir kan testi yaptırdı. Tabiki ilaçların hiçbirini kullanmadık. Hocam benim sormak istediğim kreşe giden bir çocuk değil , kalabalık bir ailede değiliz öyle insan temsımız çok yok , her gün parka bahçeye muhakkak çıkarırım sıcak soğuk demeden bu çocuk neden her ay grip oluyor ? Ve bu gribi takiben oluşan durum nedir her gribimiz böyle mi geçicek ? Allerjik astım diyebilir miyiz ? Birde hocam onceair kullanırken çocuğun durumunda belirgin bir iyilik hali gözlemledim hatta bırakır bırakmaz yine aynı duruma geldik bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Kan testlerini ekliyorum , demiri düşük çıkmış ama her gün fazlasıyla et yiyen bir çocuktur. Öneriniz nedir yeniden aynı durum olursa ne yapalım ? Uzun oldu hocam kusura bakmayın ama anlaşılabilmesi adına detaylı yazmak istedim. Anormal çıkan değeleri yazıyorum. WBC ------- 12.03 10*3/uL (bunu genelde görmek istediğinizden ekledim.) Demir -------- 23 (L) Ferritin-------- 101 (H) Glukoz-------- 113 (H) MPV ---------- 11.2 (H) LYM# --------- 1.53 10*3/mL (L) NEU# --------- 9.6 10*3/mL (H) LYM%--------- 12.7% (L) NEU%--------- 79.8% (H) EOS%--------- 0.2% (L) RBC------------ 5.48 10*6/uL (H) |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119041 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bricanyl ile duzelmesi, Bronslarda bir daralmanin olmus oldugunu gosteriyor.. Astim mi??? Bana kalirsa, Bronsit demek daha dogru olur.. HGB:10g/dL veya ustu ise, Anemi YOK demektir. Demir ve Ferritin ile anemi teshisi konmaz, aneminin cinsine bakilir.. Dunya da;bir tek Turk doktorlari bu sacmaligi yaparlar. Bu kis; OnceAir kullanin derim..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|