Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sırt ağrıları ve aso yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

sırt ağrıları ve aso yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 197
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sırt ağrıları ve aso yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 23:17
hocam merhabalar,
kendim için bir konuda sizden yardım rica ediyorum.

39 yaşında (51 kg ve 160cm) ve biri 7 diğeri 4 yaşında iki çocuk annesiyim. 1 yıldır sırt ağrıları çekiyorum. özellikle belimin üstünde tam midemin arka tarafında hissedilen bir ağrı. Yıllardır hafif kambur dururdum hamileliklerden sonra sırt ağrılarım epeyce arttı özellikle 2.cocuktan sonra bu ağrılar değişti. özellikle sabah ağrı ile (özellikle belirttiğim bölgede yanma şeklinde) uyanmaya başladım. ağrılar artınca sırt egzersizleri yapmaya başladım. egzersizle bu ağrılar azaldı. ama özellikle yemek yaparken hareketsiz ayakta durduğumda ağrılar yine geri geliyor.

- bunun için önce bir ortopedi uzmanına gittim. omurga filmi çekti ve hafif eğrilik var dedi ve hareket verdi ayrıca romatizmadan şüphelendi. hareketleri yaptım bir iki gün düzeldi sonra yine ağırdı.

- sonra iç hastalıkları uzmanına gittim fibromiyalji dedi kas gevşetici verdi. ilaçları kullanmadım.

- sonra haftanın üç günü platese başladım. kaslarım zayıftır diye düşündüm. hareket yapınca iyi ama yine ayakta kalınca ağrılar yine başlıyor.

- dun aile hekimliğine gittim. ekteki gibi testleri istedi. burada aso değeri 333 gibi yüksek değer çıktı. çocuklarım şuanda hasta değil. son bir iki aydır boğaz enf olmadılar. bendede boğazda ağrı ateş yok dilim temiz ama boğazımda takılma hissi var yutkunurken. aso başka hangi nedene bağlı olarak yükselmiş olabilir?drla henüz görüşemedim. sizin fikirlerinizi almak istedim. aso değeri ve bu şikayetlerle romatizma veya fibromiyalji olabilir mi bende? bu sonuçlarla hangi dra gideyim ve nasıl bir yol izleyeyim? Gereksiz film tahlil mr vs çektirmek istemiyorum. yönlendirirseniz çok sevinirim

Şikayetlerim;

- belirttiğim bölgede özellikle oğlumu kucağıma alınca ve hareketsiz ayakta kalınca ağrı, yanma oluşuyor.
- emzirmeyi 2 sene önce biraktım regl olmaya başlayınca pms şikayetlerim başladı.
- sırt egzersizleri ve sıcak banyo rahatlatıyor.
- eklemlerde parmaklarda şişme ağrı yok sadece sabah ilk kalktığımda veya arada bir ayak el sırt eklem yerlerinden çıt çıt sesler geliyor.

http://m.YollaYap.com/ebtc/1544645302121.jpg

http://m.YollaYap.com/ebtc/1544645702152.jpg

Çok çok teşekkürler
saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 23:56
   ".. dun aile hekimliğine gittim. ekteki gibi testleri istedi. burada aso değeri 333 gibi yüksek değer çıktı…"
Salak-salak isler… 30 yasindan sonra, ne ASO'ya bakmaya gerek olur, ne de; Streptokok bakilmasina!! 

Doktorun sozunu ettigi "egrilik", Skolyoz ise, Fizik tedavi ve hareket /spor gereklidir. 
Ilaclardan ziyade, Spora devam edin. 
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 197
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2018 Saat 00:02
Çok teşekkürler değerli hocam

saygılarımla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.