Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendim için özel soru..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kendim için özel soru..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 799
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kendim için özel soru..
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:21
hocam özel sorular bölümüne yazamayı denedim ama sanırım kabul edilmiyor..siz cevap verdikten sonra hemen sileceğim sorumu. teşekkür ederim..hocam 43 yaşında 1,60 boy ve 46 kiloda bir bayanım. 5,5 yaşında bir kızım var. 2 sene önce boşandım ..o sebeple cinsel birlikteliğim yok..hocam 2 gündür klitoriste sızı var.. özellikle idarar yaptıktan 5 dakika sonra sızı başlıyor... gün içinde kayboluyor, geri geliyor.  idrar yaparken yanma ya da sık tuvalete çıkma yok. ama orada bir hassasiyet var. hocam doktora gitmeli miyim sizce..gitsem hangi branş ilgilenecek. neden olduğu hakkında bir bilgim yok. iye değildir inşallah..çünkü antibiyotiklere karşı alerjim var malesef :( sizce ne yapmalıyım hocam..kafayı da taktım .. idrar tahlili yaptırayım mı hocam

Düzenleyen leyli - 27 Ara 2018 Saat 20:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:36
Sabunlu sicak su kuvetine oturun ve Cranberry yemisinden, hergun 1 corba ksigi miktarini yiyin. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:52
hocam özür dilerim..ben sızlama var dedim ama, sızı yanma da diyebilirim..bilmiyorum fark eder mi.. ilk kez başıma geliyor hocam..    yanma/sızı... ikisi farklı mıdır...Hocam idrar yolu iltihabı olabilir mi... özellikle idrardan sonra yanma/sızı olması iye yi düşündürrtü bana ama ..inşallah değildir

Düzenleyen leyli - 27 Ara 2018 Saat 23:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2018 Saat 02:14
IYE olsa, Idrar yaparken, agri/sizi artar.. VE bu yuzden, IYE olanlar kesik-kesik Idrar yaparlar.. 
Bir sekilde tahris(dar kot pantolon???) olabilir. 
Degil diyorsaniz: Bir "Tam Idrar Tahlili" yaptirip bana yazin. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2018 Saat 13:41

SONUÇ                       REFERANS DEĞERLERİ

görünüm                     berrak
renk                            sarı
dansite                        1,010                             1,01 - 1,03
ph                                 7                                    4,8 - 7,4
protein                       negatif
glukoz                        negatif
keton                         negatif
bilirubin                      negatif
ürobilinojen                normal
nitrit                          negatif

mikroskobi                 her alanda 2-3 lökosit 
                                    2-3 epitel görüldü

eritrosit                      negatif
lökosit                        negatif

hocam sonuçları yazdım..   bir de cranberry den ancak kurutulmuşu buldum. tazesi var mı bilmiyorum. hiç böyle bir meyve burda görmedim ve yemedim hocam.  sanırım kurutulmuşunun da faydası olur. Hocam türkiye de bu meyvenin adı nedir .... çok teşekkür ederim..sağ olun hocam..

Düzenleyen leyli - 28 Ara 2018 Saat 13:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2018 Saat 19:26
IYE yok!!    Cranberry, Turkiye'de sadece Kurusu var.. Tazesi zaten, igrenc bir sey, yenilir-yutulur bir "zikkim" degil.. 
IYE'den Suphelendiginizde, yiyebilirsiniz. Turkiye'de yetismiyor.. 
Turkiye'de; bilemedikleri , yeni herbir seye,  aptal aptal isimler takarlar,  Rhinovirusa; "Gergedan virusu"
 dedikleri gibi, bu yemise de; yok;"Yaban Mersini" yok bilmem ne, isimler takarlar, onlara bosverin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.