|
Gelişim Geriliği--Nazogastrik beslenme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NDogrusoz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Oca 2019 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NDogrusoz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Oca 2019 Saat 11:38 |
Hocam merhaba,
Bir konuda sizin değerli görüşünüzü almak istiyorum. Kısaca durumuzdan bahsetmek gerekirse; Oğlum 40+2 de 3,4 kg ve 50 cm olarak dünyaya geldi. Şu an 18 aylık 8,8 kg ve 79 cm. Birkaç gündür ateşli olduğu için bu kilo biraz daha düşmüşte olabilir. Anne karnında iken böbrek reflüsü teşhisi konuldu. Doğduktan sonra da iki kere sondalı sintigrafi çekilerek seviyesi belirlendi. 5. derece olduğu söylendi. Bu sebebten hergün 2ml Backtrim içmesi gerektiği belirtildi. Ben hergün vermiyorum. 1 ayda 5 gün kadar 2ml veriyorum. Hergün antibiyotik içmesine üzüldüğüm için açıkçası. Gelişim geriliği için Endokrin, Gastroentoloji birimleri ile görüştük. Bize endoskopi de yapıldı. Hafif derecede reflü çıktı ve Lansor,Motilyum ve Gaviskon verildi. Gittiğimiz Gastroentolog bize günde 10 ölçek Fantomalt ve günde 2 şişe Similac High Energy maması verdi. Fakat biz mamayı ancak 120-200 ml arası sadece uyurken içebiliyoruz. Biberondan hiç hoşlanmıyor. Bende uyurken birkaç seferde gece 12 ye kadar içirebildiğim kadar mama içirmeye çalışıyorum. Gastroentolog en son 1,5 ay süresinde yeterince yeterince kilo alamadığını (250 gr) ve1-2 ay nazogastrik beslenme yapacağını belirtti. Bu şekilde midesi genişleyerek yemeye başlar ve kilo alır dedi. Fakat oğlum oldukça hareketli bir çocuk ve bunu burnunda asla taşımak istemeyecek. Kan tahlillerini 3 ay içinde yeniden yeniledi,kaka,Ter testi ve EKG de istedi. Kan tahlilleri temiz çıktı daha öncekiler gibi. Fakat diğer testleri yaptırmadık henüz. Sayın hocam kafamızı allak bullak ettiler. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız artık. Kimisi kendi haline bırak yerse yer diyor, kimisi zorla diyor kimisi burundan besleyeceğiz diyor. Bu içinde çıkılmaz durum için lütfen bize biraz yol gösterebilir msiniz? Çok teşekkür ediyorum.
|
|
saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- "... Anne karnında iken böbrek reflüsü teşhisi konuldu. …" Bunu HER hamile anneye soyluyorlar, SIZ ciddiye almissiniz.. 2- "....Hafif derecede reflü çıktı … Turk doktorlari: astim, Allerji ve Reflu'den baska ahastalik adi bilmezler.. BUTUN ilaclari kesin... O; "Fantomalt ve Similac High Energy icecegini" KESIN... Bu icecekler, ayrica kan sekerini yukselterek, istahi KAPATIRLAR... HER SEYI UNUTUN ve, verilen her turlu (para telef ederek) verdiginiz urunleri, birakir.. SAKIN Turk cocuk doktorlarina inanmayin..
|
|
![]() |
|
NDogrusoz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Oca 2019 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NDogrusoz
Hocam merhaba,
yanıtınız için çok teşekkürler. Peki biz bu çocuğu ne yapalım? İştah yok. Dün akşam 2ml prakten vermeye başladım. Devam edelim mi? Kilo düşüklüğü sebebi ile strese sokuluyoruz doktorlar tarafından. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yesin de nasıl yerse yesin noktasına geldik. Ayrıca gece beslemeye devam edelim mi? Similac değil normal süt verelim mi? Böbrek reflüsü için 3 ve 6 aylıkken sondalı sintigrafi yapıldı. Böbrek çalışma yüzdeleri ve büyüklüklerine bakıldı. bir böbrek diğerinden daha küçük ve çalışma yüzdeleri biri %60 diğeri %40 dendi. İdrarın böbreğe dönme seviyesi için de 5 dendi. Söylenen bunlar. Teşekkürler
|
|
saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Sipraktin ve Prakten AYNI ilactir, anlattigim sekilde kullanabilirsiniz.. 2- Verilen butun ilac ve ozel "mamalari" KESIN... 3- cocugunuzun ayaklarinda; ODEM olmadigi surece, bobrekler tam is goruyor demektir.... Gerisi; hikayedir, ve "tamamen duygusaldir"!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NDogrusoz
Hocam merhaba,
1 haftadır oğlumda burun akıntısı ve öksürük olduğu içinn Prakten i bıraktım( Balgamı arttırıyor diye hatırlıyorum.) Fakat bu ilacı kullanış olduğumuz 5 gün içinde uykusu sadece. Hatta uyumaktan öğünü bile kaçırdı 2 öğün falan yiyebildi. Dozumu fazla geldi,(2ml günde 2 kere), ilaç iştahınımı açmadı, yoksa biraz daha mı kullanmalıydık? Eğer bu ilaçta iştah açmazsa vay halimize. |
|
saygılarımla
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iyilesmesini bekleyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|