Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Orta kulak iltihabi ve işitme kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Orta kulak iltihabi ve işitme kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melek906 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melek906 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Orta kulak iltihabi ve işitme kaybı
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2019 Saat 03:44
Hocam oğlum 1.sınıfa başladı.ekim ayında gece kulak ağrısıyla acile gittik .kulagi kızarık deyip Antibiyotik ve damla kullandık.aralik başında (bally kıvamlı) burun akıntısı sonra yeşil burun akıntısı sonrası kulağım agiriyor demeye basladi.o dönem sizin yazılarınızı keşfettim ve illadin kullanmaya basladim.ertesi gün 3.5 yasindaki oglumda kulak agrisi basladi(öncesinde gece agzi acik uyuyordu) onada illadin damla basladim.3 gün 1 gün ara ile illadin kullandım.sonrasinda ikisindede işitme kaybı olunca eşimin israriyla doktora gittik.büyuk oğluma sağ kulakta sıvı birikmesi var diğeri kızarık dediler.3.5 yasindakinede kulak kızarık deyip herikisinede orta kulak iltihabi teşhisi koyuldu.kucuge ilaveten kulak kiri icin damla verildu.buyuk oğluma agumentin 400 kucugunede antibiyotik kullandik.antibiyotik sonrası işitme düzeldi.kontrole gittiğimizde büyük oğlumun sıvı hala var kronik olabilecegini hafif isitme kaybının oldugunu 2 hafta sonra kontrole gelin dendi.kucugun hala iltihabı geçmediği için tekrar antibiyotik verildi.büyük oğlum bu süre zarfında göz yaşarması yeşil burun akıntısı devam ediyordu ara ara kulak agrisi başağrısı vardı.3 gün önce işitme kaybı yine başladı kulağım ağrıyor deyince 2 gündür illadin basladim.bu dönemde her ikisindede ara ara ateş oldu.kontrole gitmeden çocuk daha kotu oldu.burun akıntısı, göz yaşarması ve gece alıntı olmasa bile burun tıkanıklığı  hiç geçmiyor.kbb bir önceki kontrolünde burun eti sis alerjik olabilir demişti 3 gün öncede gözde kızarıklık ve cabak sonucu göz gribi olmus.tobraset kullanıyoruz.simdilik küçükte duymada sıkıntı yok gibi ama sabah burnu tıkalı kalkıyor açtığımızda akıntı.şuan büyük oğlumda 2.kez işitme kaybı başladı.ates yok dilde pas yok ağzında kòtü koku var( köyü koku sonra burunvskkntisi şeklinde yesil akinti basliyo) okula 1 hafta var antibiyotiksiz 1 haftada düzelme olurmu.okulda duymada sıkıntı yaşıyor.grip için söylediklerinizi uyguladım.neler neler ama büyüğe etki etmiyor sanki.bir türlü dúzelemedi.bogazim basim dişim agriyor diyo ara ara ve antibiyotik sonrası balgamli öksürüğü var.bana ne  onerirsiniz.hizlica toparlaması için bactrim kullanalım mı?
Soguk alginligi neredeyse 3-4 aydir aralikli olarak gecmedi bir turlu.işitme kaybı dahada cogalirmi?öksürük için prebron gereklimi.ankarada önerebileceğiniz doktor varmi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118509
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2019 Saat 04:01
Su sordugunuz sual, HER KIS, kelimesi-kelimesine  ayni sekilde sorulur..
LUTFEN; Griplerle  ve "Sahtekarligin 3 Safhasi" ile ilgili yazilari cok iyi okuyun.. 
Forumda sorulan sorulari; bugunden baslayip, en az 5 gun geriye jadar gidin, goreceksiniz. 
ZIRA, yapilan sahtekarliklar hep, ayni!!
Yukarı Dön
melek906 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melek906 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2019 Saat 02:23
Hocam yeni üye olmama rağmen hemen hemen bütün yazdıklarınızı okudum.yalnız işitme kaybı oldugu için tedirginim.3 gündür illadin damla kullandım.agri ateş burun akıntısı yok.isitme kaybı oldugu için 1 gün ara verip illadin devam edeyimmi.grip geçene kadar okulda sorun yaşar diye korkuyorum.işitme kaybını en hızlı ne şekilde çözebiliriz

Düzenleyen melek906 - 29 Oca 2019 Saat 18:36
Yukarı Dön
melek906 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melek906 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2019 Saat 01:56
Hocam 3 günden sonra 1 gün ara verip 2 gün daha illadin kullandim.çok şükür işitme normale döndü.cok cok teşekkür ederim.birde burnu tıklandığında sürekli  şırınga ile burnunu açıyorum (hastalık dönemde dahil) bu sekilde uygulamamin bir zararı varmı?

Düzenleyen melek906 - 02 Şub 2019 Saat 01:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118509
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2019 Saat 03:32
Burun icine BASINC uygulamayin... Siringa ile damlatabilirsiniz.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.