Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2019 Saat 23:17
Hocam griple başımız dertte oğlum doğdu dogali hep ağır geçiriyor ablada okula gittiği için sık sık grip oluyor bizim sorunumuz solunum değişiyor karnı inip kalkıyor bazen cekilmeler bile oluyor morarma olmadı hiç saturasyon da düşmüyor ama kafasını kaldiracak hal kalmıyor astım bronşit zature diyen doktor oldu en son profesöre gittik oda hisiltili bebek demişti onceair toz kullandık geçen subattan hazirana kadar o dönem içinde bir kez hasta oldu onda da solunum degismedi yazın kullanmadık zaten ilacı kışa girerken gerek dedi doktor büyük ihtimalle bu kış tikanmicak dedi dediği gibi 3 gripte sorunsuz geçti ama ikidir gene başladı karnından nefes alıp vermeye eskiye göre daha hafif ama tamamen normal değil solunum akşam saydım 38 falan oldu 31 aylık şuan geçtiğimiz kislar 60 olduğunu biliyorum sırtını dinledim akşam hiy hiy gibi arada da kalın kalın sesler geliyordu nefes alırken de çıkıyor verirken de sabaha karşıda yarım saat süren bir öksürük krizi geçirdi ağladı sonra uyudu bugünde solunum rahat değil ama normalde değil süt icebiliyor mesela biberonla ama karnı içe çöker gibi olup kalkıyor onceair toz u tekrar başlamayı dusunuyorum biliyorum astım ilacı ama inanın o dönem böyle olmadi bu broslar gripte niye daralıp çocuğu rahatsız ediyor astımı mi var acaba gerçekten ama çokta küçük bu yaşta olurmu gelisimi iyi hatta aşırı kilolu demiştiniz 17 kilo 98 cm erkek 32 aylık olucak
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2019 Saat 03:13
SAKIN, Turkiye'de PROF dahi olsalar, SAKIN cocuk doktorlarina inanmayin.. 
Ne Astimi??? Hayal goruyorlar.. Onlar HER oksurene cocuga; astim diyen PUSTLAR!! 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2019 Saat 13:46
Bende zaten  Onlara inanmamak için size soruyorum nedir bu çocuğun griplerde yaşadığı nefes problemi küçük olduğu için hava yolları dar oyuzden mi ifrazat tıkıyor ve nefesi daraliyor yoksa gerçekten tedavi gereken bir durumumuz mu var onceair kullandıktan sonra niye nefes daralması yaşamadık tesadüf muydu bende hiç istemiyorum küçücük çocuğa astım ilacı vermek ama yapacak bişey yok ballı limon serum fizyolojik yada İlliadin den öte bişey gibi duruyor durumu her gripte aynı şey oluyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2019 Saat 19:58
Kac kere anlattim!! 
Griplerde, Akcigerler;  mikroplar asagilara inemesin diye, bronslarda nisbi bir daralma yaparlar.. Bu bir cins
savunma mekanizmasidir. Verilen ilaclarla, bronslari acilir belki cocuk daha rahat eder ama, basiniza da, 
isler acilmaya baslar.. Astim ilaclari baslandigindan beri (2006'dan beri), butun hastaneler, boyle solunum 
yolu hastalari ile dolmaya basladi.. Bu ilaclarin sagladigi; "SAHTE" iyilik haline tamah etmeyin.. 
Ozel hekimligim suresince (35 sene) , hicbir hastama bu tip ilaclari vermedim, hicbiri de hastanelere
 muhtac olmadi!! 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2019 Saat 01:16
Doğrudur hocam belki butun çocuklarda nispi bir daralma oluyordur ama benim oğlum da özellikle bir yaşının altında olduğu donemlerde çığlık çığlığa bir ağlama ve başını kaldıramicak kadar kötü bir hal olurdu onceair dan sonra bu daralma daha az olmaya başladı hatta bazı griplerde hiç daralma olmadi bence çokta normal bir durum değil yaşadıklarımız siz meslek hayatınız boyunca denk gelmediniz ama çevremde de bu şikayetleri olan çok çocuk var benim oğlum daha ilk hastalığında böyle oldu hiç ilaç kullanmadığı halde normalde de ateş düşürucu dışında ilaç almıyorum eve sizinle daha öncede çok konuştuk bu konuyu iki yıl boyunca ilaçsız atlatık ama en son solunum artık 60 olunca onceair kullanmaya başladım ve ciddi bir fark oldu buda tedaviye yanıt verdiğini göstermez mi 7 ay oldu ilacı biraktik 3 kez grip oldu ve tikanmadi ama ikidir gene değişiyor solunum 31 aylık oğlum çok küçük içim el vermiyor o ilaca ama eskisi gibi kötü olmasınida istemiyorum iki gün önce 38 e kadar çıktı solunum daha hafif atlatti ama gitgide kötü olmasından korkum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.