|
Herpangina mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şub 2019 Saat 15:01 |
Değerli hocam Allah bin defa razı olsun sizden beni sizinle karşılaştırdığı için.
Hikaye şöyle; 3 yaşında boyun ağrısı başlıyor ağrı artınca o günlerde düştüğü için anne şüphelenip ortopediye götürüyor.Filimde birşey çıkmayınca enfeksiyondandır deyip yolluyor eve.4.gün çocuk yemek yiyemez,tükürüğünü yutamaz,çenesini göğsünden kaldıramaz olunca acile.Beta ,influenza testi çekilmiş hatta acıbademin acil doktoru memenjit olabilir demiş.Anne uymuyor ne menenjiti deyip karşı çıkmış.Çocuk doktoruna yönlendirmişler.Çocuk doktoru bademciğin arkasında apse var demiş nefes borusuna yakın hayati tehlike yaratır ameliyat edilmeli deyip çapaya gönderiyorlar.Bu arada ateşde çıkmış 38.5 .İlk tahlili gördüm wbc.10.5 Crp 11.4 tü Takmışlar Crp ye 111 e çıkmış onu tedavi etmeye çalışmışlar klasik yöntemleri.Orada doktorlar ordusu ameliyatla almaya karar verip genel anestezi ile apse temizleniyor.Burundan besleniyor birsürü ilaç serum vs .tahmin edersiniz.7.gün dün akşam taburcu etmişler.Bugün ziyrete gidince annenin anlattıkları bunlar.çocuk yemeyede başlamış gayet iyi görünüyordu.Ara ara hafif öksürüyordu .Tabi ateş çıkmamalıymış diye olmadığı halde 3 gün ateş düşürücü ,eve agumentin ağız gargarası bunları kullanıyorlar.Çocuğa yapılan eziyete çok acıdım bayağı travma geçirmiş gece uyurken sayıklamış.Ayrıca çok kurcalanan bir çocuk 3 yaşını dolduracak hep hasta hep ilaç .Çok sık ağızda bişeyler çıkıyor. Hocam bu apse neden bademcik arkasında çıktı? ,tedavi doğrumu? bu tarz apseleri ameliyatlamı ?tedavi etmek lazım.Çapanın bu tedavisine ne diyorsunuz?Herpangina diye tahmin ettim doğrumu? Düzenleyen kıvanç - 02 Şub 2019 Saat 15:20 |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Retro pharyngeal Abse, devamli her ateslendiginde, antibiyotik kullanim sonucu bagisikligi HIC gelisememis cocuklarda olur. Ameliyat ile acilip temizlenmesi sarttir. Baska tedavisi de yoktur, zira hicbir antibiyotik; abse boslugunun icine nufuz edemez.. Herpangina degil. "... çocuk yemek yiyemez,tükürüğünü yutamaz,çenesini göğsünden kaldıramaz…" Bu arazlar bu hastalik icin COK tipiktir.. Menenjit ile bu hastaligi ayiramayan doktorlara da; Acibadem'de doktorluk yaptirirlar.. |
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilemedim demek .Evet gerçekten çok ilaç kullanıyor, erkek çocuğu görseniz gelişimide zayıf .
Çapadaki tedavi doğru öyleyse.Ama antibiyotik ve başka ilaçlar kullanılmış halada evde devam ediyor.Bıraksınlar mı? Dolven ,agumentin,gargaranın adını unuttum. Çok teşekkürler. |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ameliyat sonrasi verilen tedavi de dogru!! Aynen devam etsinler.. Sanslari varmis..Kendilerini uyaran, O ;"cocuk doktoruna" dua etsinler.. Bu devirde, bu teshisi koyabilecek doktor, Turkiye'de cok azdir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|