|
Otizm benzeri davranış |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Yesoka90 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2019 Saat 01:53 |
Kıymetli hocam,
Nisan 2013 doğumlu yeğenim, 3800 gram 50 cm olarak sezaryenle dünyaya geldi. Anne sütü almayı kesinlikle reddetti ve mama ile beslendi. 4 aylıkken ek gıdaya başlandı. 1 yaşına kadar her şeyi vaktinden önce yapan(oturma yürüme heceleme vs) bir bebekti. 1 yaşından sonra gıdada aşırı seçicilik başladı göz teması azaldı, bir buçuk yaşından sonra göz teması çok çok az ir hale geldi, konuşma hiç ilerlemedi ve heyecanlandığında el çevirme, çamaşır makinesine kitlenmiş gibi bakma vs tarzında takıntılar başladı. Ancak bu davranışlar aşırıya kaçmadığı için götürdüğümüz uzmanlar sıkıntı olmadığını söyleyip tedavi sürecini ötelemiş oldu. 1,5 yıldır özel eğitim alıyor. Kan tahlilinde folatı yüksek çıkıyor. Şu anda otizmde tipik görünen davranışlardan ziyade konuşma, sohbet olayı aldığı özel eğitime rağmen bir türlü oluşmuyor. Otizm tanısı net olarak hiç konulamadı. Ancak atipik otizm diye anıyorlar. Sizin tavsiye edeceğiniz herhangi bir tedavi önerisi var mı? Eksik kalmış olmaktan çok çok korkuyorum. Yeğenim için birşey yapamamak beni kahrediyor..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Otizm cesitlerinden olan; 1- PDD-NOS : Pervasive Developmental Disorder-Not Othervise Specified 2- CDD : Childhood Disintegratif Disorder olabilir. Dogru durust, bu islerden anlayan bir merkeze gidin. Cinsiyetini YAZMAMISSINIZ!!!! 3- Eger, kiz cocugu ise; RETT Sendromu olabilir..
|
|
![]() |
|
Yesoka90 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cinsiyet erkek, götürmediğimiz merkez kalmadı ancak hiçbiri sizin kadar aydınlatıcı değil. Klasik testleri yapıp(denver vs) eğitime ihtiyacı var deyip kestirip atıyorlar.
Otizm hakkındaki tüm iletilerinizi okudum ve yeğenim sizin otizm değil başka sıkıntısı vardır dediğiniz grupla çok daha.benzer tavırlar sergiliyor. Gaps diyeti veya taş devri diyeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapmamızı tavsiye ettiğiniz herhangi test/tahlil olur mu? Daha önce ayrıntılı aminoasit, hemogram, folat, bakır ve alerji testleri yapıldı. Yumurtaya ve süte düşük oranda alerji çıktı. Bakır sınırın altında ancak sınıra yakın, folat yüksek çıktı.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tas devri diyeti MI???? Orijinali; "Cave mens' Diyet" olan kitabin kotu bir kopyasi.. Bir tek: Ketojenik diyet denenebilir. SAKIN; diger sacma-sapan diyetlere inanmayin. Egitimden fayda gorur.. Klasik Otizm'den farklidir. Hicbir tahlil gerekmez.
|
|
![]() |
|
Evet hocam paleo diet, stone age diet olarakta geçiyor. Ketojenik diyeti aile uyguluyor aynı zamanda gluteni kestiler. Gluteni kesmek şu noktada hata mıdır?
Eğitim çok yoğun alıyor ancak eğitimle bir noktaya geldi ve üstüne çıkamıyor aylardır. Bu sebeple eğitime ek neler yapabiliriz arayışına girdik. Bu tip davranışlar sergileyen çocukların topluma oranı bu denli hızlı arttığı için hastalığın bağırsak florasının tahribinden ötürü emilimin düzgün gerçekleştirilememesinden kaynaklandığı söyleniyor. Siz bu hususa nasıl bakıyorsunuz hocam? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gluteni kesmek, hata degil APTALLIKTIR!! Zaten Ketojenik diyette, et-yag orani arttirildigi icin, unlu gidalar cok aza iniyor.. Bir de ustune ustluk, "Glutensiz diyet" uygulanmasi, (sizin durumunuzda) aptalliktir. Barsak florasini BIR TEK; Antibiyotikler tahrip ederler.. Oyle; abuk-subuk diyetler yapmayin. En muhimi, Turk doktorlarin; diyet tavsiyelerine kanmayin.. Gunumuz kanser tedavilerindeki yenilikleri takip edemeyip, uygulayamadiklari icin, boyle abuk-subuk diyetlerle, veya "sunu yiyin, bunu yemeyin" gibi salakliklarla gunu gecirerek, halki kandirirlar. |
|
![]() |
|
Hocam doğumdan itibaren belli aralıklarla aldığı tek antibiyotik macrol. Macrolü yılda 1-2 defa kullanacak ölçüde aldı. Ancak bununla birlikte çok bol şekilde peditus ve dolven tüketti(o dönemde ben anne olmadığım için bu konularda cahildim anne olduktan sonra onun ilaç tüketimine de el attım ve artık çok az tüketiyor)
Yine malesef hep paketli gıda ile büyüdü(mama, hazır meyveli yoğurtlar, hazır meyve püreleri vs) Şu anda ise yemek konusunda aşırı seçici yediği şeyler iki elin parmaklarını geçmez. Bu seçiciliği aşmaya uğraşmalı mıyız? Yoksa kendi haline mi bırakmalıyız? Aşmak için aç bırakmak doğru olur mu? Biraz fazla soru sordum lütfen hakkınızı helal edin, yorumlarınız benim için çok yol gösterici olacak.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yemedigi cesitli gidalari onune koyun, isterse yer.. Sakin zorlamayin.. Teklif var, israr yok!!! Arada bir, Kebapcilara gidin. Doner, Lahmacun denetin..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|