Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kabizlik ve gece idrar kacirma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kabizlik ve gece idrar kacirma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 261
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kabizlik ve gece idrar kacirma
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2019 Saat 14:55

Hocam 6.5 yaşında 24 kg erkek  8 gün kaka yapmadı. Gece karnım ağlıyor diye ağlayınca göbeğin 3 parmak altı ve 3 parmak sol tarafında ceviz büyüklüğünde sertlik geldi. Sabah doktora görürdüm. Film  ve ertesi güne ultrason verdi. Bu ara büyük abdestini zorla yaptı simsiyah ve çok sert iri bir kitle şeklinde cıktı. Filmi çektırmedım ertesi gün ultrasonda sertlikle ilgili hiç birşey bulunamadı. Geceleri idrar kaçırmamışz var diye bobreklerede bakıldı. Mesaneyi önce dolu sonra boş inceleyip idrarı tam bosaltamadigini söyledi gündüz çok sık idrara gidiyor ama kaçırma yok. Gecede uyuduktan 1 saat sonra tuvalete  kaldırırsam sabah kuru kalkıyor kaldırmazsam ıslak uyanıyoruz. Ilaç verdi sizinde soylediyiniz ilac almadım   ben sadece böbrekte bir sıkıntı varsa ve ihmal edersem diye baktirdim çocuğa sıkıntı yaratan birşey değilse ilaç istemiyorum ben gece kaldırırım dedim. Böbrekler normal sıkıntı yok dedi. 1. Mesaneyi neden tam boşalamıyor tüm ısrarlarına rağmen ayakta yapıyor özellikle okulda onun etkisi olur mu.
2. Düzelmesi için ilaç şart mi büyüdükçe geçer mi ona bu durumun bir zararı olur mu ne tavsiye edersiniz.
3. Incir kayısı bol su armut vermeme rağmen 5 -6günde bir yapıyor hiç değişiklik yok 5.yada 6.gün de bakıcı ablamız beni arayıp tuvalet ihtiyacı var yatıyor karnını içeri çekip diyor. Ben eve gelmeden yapmıyor. Kıpkırmızı olmuş yinede girmiyor. Temizlemeden çık ben gelince temizlerim silemiyorsan diyorum bakıcı ablanın yardımını kesinlikle red ediyor. Okulda tuvalet pis olur diye yapmıyor. Sorun iyice büyüdü. Nasıl çözerim. Tutmaya nasıl bu kadar dayanabilir.
4. Son iki sefer makattan açık pembe kan geldi. Peçete bulaşacak kadar. Çok fazla değil. Bunun anlami ne ne yapmam lazim.
5.Büyük abdestinin rengi simsiyah bunu anlamı varmı. Bazen keçi pisliği gibi boncuk boncuk parca parca oluyor. Duplahac başladım mecburen 3 gün oldu hala birşey yok. Nasıl normal seyrine döneriz.Hergun akşam düzenli yemekten sonra oturuyorum yok şimdi deyip kalkıyor. Malesef sabah yapamıyorum çalıştığım icin

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2019 Saat 19:49
Siyah kaka (ama, katran karasi kadar siyah); Mide ve/veya yukari kismindan bir kanamaya isaret eder. 
Burun kanamasi, veya yemek borusundan kanama olabilir. Bir bakilmasi gerekir..
Dedigim gibi; Katran karasi kadar siyah olacak. 

Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2019 Saat 20:04
Hicbir çocuk hastamda makat çatlağı görmedim demissiniz . Pencereye gelen açık pembe kan makat çatlağı değil midir. Bunu için ne yapmalıyım. Ayıp olmazsa size k.ka fotosu edebilirmiyim yapınca.
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2019 Saat 20:11
Hicbir çocuk hastamda makat çatlağı görmedim demissiniz . Peceteye gelen açık pembe kan makat çatlağı değil midir. Bunu için ne yapmalıyım. Ayıp olmazsa size k.ka fotosu gönderebilirmiyim yapınca.Cok beklemeden de siyah olabiliyormu. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2019 Saat 17:46
Barsak kanamasi olabilir. EGER, cok sert ve iri kaka cikarirsa, olabilir, AMA kalici degildir, kendiliginden duzelir.
Eriskinlerde olan; "Anal Fissur" olayi, farkli bir olaydir ve cocuklarda hic gormedim.. Ayrica da, Anal Fissur,
 oyle kremlerle filan duzelmez. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Nis 2019 Saat 17:46
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2019 Saat 12:18

Hocam yaptığım onca şeye rağmen 3 günde 1 yapmaya başladı. Kaka rengi nispeten düzeldi. Sanırım aşırı tutmasından kaynaklı siyahlik ama peceteye ja  hala bulasiyor. 1. Günlük şeker tüketimi ne olmalı ac karnına incir ve kayısı verip üzerine su  iciriyoruz. Sabah kahvaltı yapmak istemiyor tokum diyormuş. Akşamları bir bardak ılık suya 1 kasık bal da veriyordum. Aralarda yediği çikolata da şeker içeriğinden aynı etkiyi yapar mi.
2. Anal fissür nasıl geçer ameliyatlami aradım bulamadım annemde var ameliyat mi tedavisi.
3. Cocuk ta hemoroid oluşmuş sanırım yıkarken şişlik var gibi dışardan bakılınca hiç birşey gözükmüyor.
4. Çok iri ve sert kakasi kanama ne süre içinde geçmezse doktora gitmeliyim. Gitmeye korkuyorum çocuğu durduk yere parçalayacaklar hissi var güvenemiyorum. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2019 Saat 19:09
Ilaveten;  her gun, Duphalac surup 5ml verin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.