|
D VİTAMİNİ HAKKINDA... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ediko ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 May 2019 Saat 10:50 |
hocam merhaba;
D vitaminiyle ilgili makalenizi okudum. oğluma ve kendime herhangi bir tahlil yaptırmadan dvit ampul sene de bir kez kullanıyoruz. Bu ara bütün doktorlar ağız birliği yapmış. 300.000 I.u Ml bir anda Kullanılamaz maksimum haftalık 30 damla olmalıdır diyor. Yani hocam öyle ki kemik kırılmasına yol açacıgını söylemekteler. kalp krizi, böbrekte taş da cabası.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim bildigim, 70'li yillardan beri 300,000 unite kullaniliyor. Ondan once de; Dvit3 ampuller; 600,000 unite idiler.. Ben bildim bileli, Turk doktorlari D vitaminine dusmandirlar.. Nasil ki, bir aralar: Sut, Yogurt, Pastorizasyon dusmanligi vardi, Icme sulari ile bebekler yikaniyordu, bunlarda unutulacak.. Bobrek tasi bilakis, D vitamini eksikliginde olur.. D vitamini eksik oldugunda, barsaklardan Kalsiyum emilemez ve kemiklerden sokulur.. Sokulen kalsiyumlarin fazlasi, D vitamini olmadigi icin, tekrar kemiklere oturamaz ve idrarla atilir.. Buda Bobrek taslarina sebep olur.. Bir zamanlar. Amerika, Bobrek ve mesane taslarinin en fazla goruldugu ulkelerin basinda geliyordu.. Sut urunlerine, Dvitamini katkisi ile, artik, Bobrek tasi cok nadiren gorulur olmustur. Su anda dunya'da en fazla bobrek tasi, Turkiye ve Misir'da gorulmektedir.. Her iki ulkede de D vitamini kullanimi yaygin degildir. Zaten butun Amerikali yazarlarin D vitamini hakkinda yazdiklari yazilar, sut urunlerine, D vitamini katkisi yapilan kendi ulkelerine gore yazilmaktadir.. Geri kalan cemis ulkelere gore degil.. Turkiye ONCE, Amerika gibi butun sut urunlerine D vitamini katkisini mecburi hale getirsin, o zaman o dedikleri dozlar Turkiye'de de gecerli olur. Bunu anlayabilmek icinde zeka ve akil gerekir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 May 2019 Saat 19:42 |
|
![]() |
|
Ediko ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için .Malesef insanların sağlıkları duyguları maddi manevi sömürülüyor.Güveneceğimiz bir tane doktor yok.Hepsine merhamet diliyorum.
|
|
![]() |
|
Deniz Kuşu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deniz Kuşu
Kıymetli hocam tavsiyenize uyarak 4 yaşındaki oğluma her yıl bir tane devit ampül veriyorum.Ama 3 ay sonra tahlil yaptırdığım zaman 17 ng /mg gibi çok düşük bir değer çıktı.Bir tane ampül bir yıl yetmiyor mu acaba? Neden bu kadar düşük? Yaz kış dışardayız.Günlük 2 bardak süt içer bir bardak yoğurt yer.Güneşli günlerde mutlaka çıkarız dışarı.Acaba bir ampülden sonra idame dozu mu kullansak? Tek ampül yetmiyor mu hocam..Saygılar ellerinizden öperim.
|
|
" Bulutluysa gökyüzü, bir dua bırak, dolaşsın dünyayı."
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu maili keske imkan olsa da; Turkiye'nin cok "bilmis" doktorlarina da gonderebilseniz.. Senede 1 ampul veriyorum diye arkamdan olmadik laflari soyluyor bu sarlatanlar.. Bu yaz hic gunese cikma ihtimali yoksa, simdi 1 ampul daha icirin.. Gunese cikacaksa, Eylul ayinda olcturup, bana yazin.
|
|
![]() |
|
Deniz Kuşu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deniz Kuşu
Merhaba hocam,
Bu durum iki kere oldu.Geçen yıl bir ampül verdim.6 ay sonra 17 ng/mg olmuştu.Size yazdım bir ampül daha verin dediniz.Verdim.Bu yıl 1 Nisanda ölçüldü 32 ng/mg olarak ölçüldü.Şuan sizin d vitamini makalenizi okuduk ve idame dozu vermemiz gerekiyor diye düşündük. Ayrıca size olmadık laf söyleyen sözde prof.kim olduklarını bilsem onlara tahlillerle kanıtlı olarak 1 ampülün 1 yılda yetmediğini çok güzel anlatırım.Hiç çekinmem. 1 Nisanda 1 ampül verdim.4 gündür de 3 damla idame dozu veriyorum.Ne dersiniz kıymetli hocam.( Prematüre doğdu 1920 g. 40 cm. Şuan 4 yaşında 100 cm 14.5 kg.) Sevgiler hürmetler.Ellerinizden öperim.
Düzenleyen Deniz Kuşu - 21 May 2019 Saat 10:26 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her iki turlu de olur.. Damla vermek zahmetli gelmiyorsa, devam edin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deniz Kuşu
Tamam hocam.1 Nisanda 1 ampül verdim.Şimdi de 3 damla idame dozu veriyorum.Eylülde ölçtürüp size yazarım.Anladığım kadarıyla 1 ampül bir yıl yetmiyor. Bir de idame dozu verip gözlemleyeceğim.Minettarım size.İyi ki varsınız.Allah sağlığınıza sağlık katsın.Bizi sizden mahrum etmesin.İnşallah kitap çıkarma konusunda fikriniz bakidir.Sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.Hürmetler sevgiler...Ellerinizden öperim..
Düzenleyen Deniz Kuşu - 21 May 2019 Saat 19:50 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|