|
Rota aşısı zamanı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Haz 2019 Saat 16:55 |
Hocam merhabalar. Sizi bulduğumdan beri diğer hiçbir doktora güvenmiyorum öncelikle bunu belirteyim. Türkiyedeki çocuk doktorlarının çoğu anneye travma yaşatmak için eğitilmiş gibiler size sorum biliyorum defalarca soruldu ama bugün 16 nisan 2019 doğumlu kızım karma aşı kpa ve bcg oldu. Bugün rota aşısının olması gerektiğini takip eden çocuk doktorumuz da ve tabi ki sevgili aile hekimimiz de bilmiyordu ve kaçırdık. Çocuk doktorumuz 3 ayından gün almadan yaparız dedi ama karma ve kpa ile arada 1 ay olması gerektiğini söylemedi. Aile hekimliği hemşiresi ise 3 ile 8 ay arasında yapılabilir dedi. Şimdi sorum şu 23 temmuzda yaptırsak aşıyı olur mu? Geç mi kalmış oluruz? Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Arşivi okumaya çalışıyorum ama bebeğim kucağımdan inmek istemiyor bugün ve biraz zorlanıyorum. Şimdiden teşekkürler 😊
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Rota aşıları için:
1- 3,5 ayı geçmemiş olması gerekir.. 2- Diğer aşılardan önce veya sonrasında 30 gün ara olması gerekir. Buna göre; 26 Haziran'da aşı olduğuna göre, 26 Temmuz civarında Rota aşısı olabilir.. 1-2 gün önce veya sonra olması önemli değildir. 3- O hemşireye de söylesin, işini doğru dürüst öğrensin!! Aşının İLK dozu en geç; 3,5 aya kadar yapılır. Son dozunda 8,5 aydan önce bitirilmesi gerekir. " İlk doz 3 ile 8 aylar arasında yapılır" lafı YANLIŞTIR!! |
|
![]() |
|
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey çok teşekkür ediyorum her yazdığınızı okumaya çalışıyorum burada. Sayenizde birçok şey öğreniyorum herkes bilgisini paylaşmak istemez, sağolun varolun :)
|
|
![]() |
|
Hocam merhaba. Son dozu için 8,5 aydan önce bitiirilmeli yazmışsınız ama o acaba her iki aşı için de (rotarix ve rotateq) geçerli mi?
https://www.gsksource.com/pharma/content/dam/GlaxoSmithKline/US/en/Prescribing_Information/Rotarix/pdf/ROTARIX-PI-PIL.PDF Şu kafamı karıştırdı, acaba yanlış mı anladım? 24 haftayı geçirse bile yine de etkili olur mu rotarix? Düzenleyen aabut - 15 Eki 2019 Saat 01:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Etkisinden bir sey kaybetmez!! 5 yasinda bile etkili olurda, belirtilen sinirlardan sonra yapilan asilardan sonra Barsak dugumlenmesi olma ihtimali artar.
|
|
![]() |
|
Biz 24.haftayı kaçırdık hocam o zaman yaptırmasak daha iyi değil mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yaptirin. Hasta olursa basiniza gelebilecekler daha vahim..
|
|
![]() |
|
Peki hocam bağırsak düğümlenmesi olursa nasıl anlayabiliriz? Yaptırınca hemen gerçekleşebilir mi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|