Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rota aşısı zamanı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rota aşısı zamanı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rota aşısı zamanı
    Gönderim Zamanı: 25 Haz 2019 Saat 16:55
Hocam merhabalar. Sizi bulduğumdan beri diğer hiçbir doktora güvenmiyorum öncelikle bunu belirteyim. Türkiyedeki çocuk doktorlarının çoğu anneye travma yaşatmak için eğitilmiş gibiler size sorum biliyorum defalarca soruldu ama bugün 16 nisan 2019 doğumlu kızım karma aşı kpa ve bcg oldu. Bugün rota aşısının olması gerektiğini takip eden çocuk doktorumuz da ve tabi ki sevgili aile hekimimiz de bilmiyordu ve kaçırdık. Çocuk doktorumuz 3 ayından gün almadan yaparız dedi ama karma ve kpa ile arada 1 ay olması gerektiğini söylemedi. Aile hekimliği hemşiresi ise 3 ile 8 ay arasında yapılabilir dedi. Şimdi sorum şu 23 temmuzda yaptırsak aşıyı olur mu? Geç mi kalmış oluruz? Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Arşivi okumaya çalışıyorum ama bebeğim kucağımdan inmek istemiyor bugün ve biraz zorlanıyorum. Şimdiden teşekkürler 😊
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2019 Saat 11:29
Rota aşıları için:
1- 3,5 ayı geçmemiş olması gerekir..
2-  Diğer aşılardan önce veya sonrasında 30 gün ara olması gerekir.
Buna göre; 26 Haziran'da aşı olduğuna göre, 26 Temmuz civarında Rota aşısı olabilir.. 1-2 gün önce
 veya sonra olması önemli değildir.
3- O hemşireye de söylesin, işini doğru dürüst öğrensin!!  Aşının İLK dozu en geç; 3,5 aya kadar
yapılır. Son dozunda 8,5 aydan önce bitirilmesi gerekir.
 " İlk doz 3 ile 8 aylar arasında yapılır" lafı YANLIŞTIR!!

Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2019 Saat 14:41
Doktor bey çok teşekkür ediyorum her yazdığınızı okumaya çalışıyorum burada. Sayenizde birçok şey öğreniyorum herkes bilgisini paylaşmak istemez, sağolun varolun :)
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 00:55
Hocam merhaba. Son dozu için 8,5 aydan önce bitiirilmeli yazmışsınız ama o acaba her iki aşı için de (rotarix ve rotateq) geçerli mi?
https://www.gsksource.com/pharma/content/dam/GlaxoSmithKline/US/en/Prescribing_Information/Rotarix/pdf/ROTARIX-PI-PIL.PDF
Şu kafamı karıştırdı, acaba yanlış mı anladım? 24 haftayı geçirse bile yine de etkili olur mu rotarix?

Düzenleyen aabut - 15 Eki 2019 Saat 01:30
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 04:41
Etkisinden bir sey kaybetmez!! 5 yasinda bile etkili olurda, belirtilen sinirlardan sonra yapilan asilardan sonra
 Barsak dugumlenmesi olma ihtimali artar. 
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 04:54
Biz 24.haftayı kaçırdık hocam o zaman yaptırmasak daha iyi değil mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 18:22
Yaptirin. Hasta olursa basiniza gelebilecekler daha vahim.. 
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 20:05
Peki hocam bağırsak düğümlenmesi olursa nasıl anlayabiliriz? Yaptırınca hemen gerçekleşebilir mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.