|
kızımın hastalıkları :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
melisela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Tem 2019 Saat 13:49 |
Hocam merhaba, 22 aylık ikizlerimden kız olanı sürekli hasta oluyor. Her seferinde boğaz enfeksiyonu denilip antibiyotik (11 şişe olmuş :( ) kullanıyoruz. 39-41,5 arası ateş oluyor ve artık calpol ile düşmüyor. Size daha öncede yazmıştım kızım polikistik böbrekli. Bizim ne yapmamız lazım? Pfafa ise nasıl bir yol izlemeliyiz? bir dekağıtta da soru sordum sizce hangisi mantıklı? ateş düşürücüler mi yoksa antibiyotikler mi? Artık her ay perişan oluyoruz 1 hafta..Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar Büyük kızım 8 yaşında ve hep sizin dediklerinize göre büyüttüm ve bu yaşına kadar kullandığı antibiyotik sayısı 4 :( Bu kızım için çok çok üzülüyorum.. ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117966 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konu ile ilgili eski yazdıklarımı okuyun.
|
|
![]() |
|
melisela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dediğiniz gibi eski yazılanları sürekli okuyorum ancak bizim durumumuza uygun bulamadım. Benim size sormak istediğim böyle bir durumda 1 hafta calpol, pedifen türü ilaçlar mı vermek mantıklı yoksa antibiyotik kullanmak mı? WBC durumuna göre zaten antibiyotik kullanılacak durumlarda kullanıyoruz. Ama bazen kan sayımı yapılmadan da antibiyotik veriliyor. Asıl sorun hangisi daha çok böbrekleri kötü etkiler? 1 hafta ağrı kesiciler mi yoksa antibiyotik mi? En azından az zararla bu 1 haftayı nasıl atlatmalıyız? Umarım derdimi anlatabilmişimdir? Öğrenmek istediğim hangi durumda böbrekler daha az etkilenir?
Lütfen kusuruma bakmayın var olan böbrek fonksiyonlarını korumaya çalıştığımız için tıkanıp kaldım :(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117966 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Uygun dozlarda kullanildiginda, hicbir ilac bobreklere veya karacigere zarar veremez. 2- Bazi ahmak Turk doktorlarina uyup; Aferin,Peditus ve Calpol gibi hepsinin Parasetamol ihtiva ettigi ilaclari verirsiniz, 3 gunde Karacigerini zehirlersiniz. 3- Yuz binlerce kere anlattim: antibiyotik gereken durumlarda: Ates+Agizda pis koku+Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi olmasi sarttir. 4- Boyle: 1 hafta agri kesiciler mi, yoksa 1 hafta antibiyotik mi diye bir uygulamayin; dunyada bir tek Turkiye'nin SALAK doktorlari uygularlar. Yok boyle bir sey!!! Agri kesiciler ates veya agri oldugu surece, Antibiyotikler ise, ates dusene kadar kullanilirlar.. Atesin dusmesi, vucutta hastalik yapici bakterilerin kalmadigini gosterir. Bu saatten sonra, hangi (olmayan) Bakteri direnc kazanabilir.. Ezberden 10 gun antibiyotik verilmesi Tipik bir SALAKLIK ornegidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Tem 2019 Saat 20:20 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum hocam. Son hastalığında ilk defa strep A testi istedim ve yapıldı sonuç pozitif çıktı. Deposilin 6.3.3 yaptırdık, ancak mucize beklerken bize hiç etki etmedi ateş düşmedi ve biz yine 5 gün antibiyotik verdik. Tam 1 haftada ateş normale döndü. Dozlara dikkat ediyorum hocam 4-6 saatte sadece calpol veriyordum ancak oda düşürmemeye başlayınca 3-4 kez pedifen verdim.
O kadar çok okuyorum, notlar almışım. Ama bizde dediğiniz gibi dilde pas koku olmuyor ama boğaz beyaz beyaz aftlı gibi oluyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demek ki artik Strep-A testinde bile sahtekarlik yapiyorlar. Siz gene benim yuzbinlerce kere anlattigim konuyu iyi ezberleyin: Ates+agizda pis koku+dilin tamamini kaplayan pas tabakasi yoksa, sakin antibiyotik baslamayin. VE ESAS ONEMLISI, Turkiye'de sakin cocuk doktorlarina itimat etmeyin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|