Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş+kusma antibiyotik kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş+kusma antibiyotik kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcuoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcuoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş+kusma antibiyotik kullanımı
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2019 Saat 05:56
5 yaşında kızım cumartesi sabah yüksek ateş şikayetiyle acile gittik. Acil doktoru herhangi bir kan sayımı yapmadan serumla ateş düşürücü verdi. Serumdan sonra çocuk kusmaya başladı. Tüm gün akşama kadar kustu. Hem yediklerini çıkarıyordu hem de aşırı derecede balgam. Doktor Croxillex 400/57 fort verdi. Geçen Kasım dan beri antibiyotik kullanmıyoruz hocam sizin sayenizde. Ateşi antibiyotik ilk ölçek aldıktan sonra düştü. Ateş düşünce devam etmedim ilaca. 2 gün evde dinlendi öksürük ve balgam dışında sorunu kalmayınca bugün okula göndermiştim. Gece tekrar ateşi çıktı. Çocuk yine kendini kötü hissediyor hocam antibiyotiği kesmekle yanlış mı yaptım? 
Yukarı Dön
Burcuoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcuoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2019 Saat 11:16
1.Şuanki durumu ateş ve balgam. Öğüre öğüre balgam çıkarıyor. Normalde de yaz kış balgamlı öksürüğü var. Kbb alerjik demişti ve zaditen vermişti. Size sordum kullanıp denememizi söylediniz. Zaditen verdiğim zaman ciddi oranda azalıyor balgam ancak bir süre sonra yine aynı. Şuanki durumunda anladığım kadarıyla grip geçiriyor, balgamı rahatlasın diye Zaditen vermekte sakınca var mıdır?
2.Bir de hocam kafama takılan hem bana hem kızıma farklı doktorlar astım tedavisi vermişti. Size danışıp bıraktık biz 1.5sene önce. Her ikimizde de hiçbir şekilde geçmeyen geniz akıntısı ve bol balgam var. Yazın 1ay denizdeydik ikimizin de geçmedi. Bal limon, illiadin, tuzlu su hiç fayda etmedi/etmiyor. Tüm bunlar biz astım tedavilerini bıraktığımız için mi oldu? Her ikimizde de solunum problemi yok. Bu durum neyi işaret eder? Kızımda tek bulunan total ıge değerinin yüksek olması. 1.5senedir bu geniz akıntısıyla uğraşıyoruz hocam çaresizim. Yazılarınızı okuduğum için doktorlara güvenemiyorum. Hele özel hastanelere hiç. Ama neden her ikimiz de aynı durumdayız ve hiç iyileşme olmuyor. Uzun oldu farkındayım lütfen hakkınızı helal edin..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117936
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2019 Saat 19:34
1- SAKIN o; "allerji" safsatasina kanmayin.. Yoksa perisan olursunuz.
2- Zatiten de bir allerji ilacidir, yan etki olarak balgami koyulastirir..
Sahtekarligin 1. Safhasi ilaclarindan biridir. Balgam koyulasinca, ilk gunler hirilti azalmis gibi olur.. Ama, bu
koyu balgam Akcigerlerden atilamayinca, cocukta Astim gibi tikanmalar olur. 
Tekrar doktora gidersiniz, zaten doktor sizi bekliyor olacaktir, hemen astim tedavilerine ve kortizonlu
ilaclara baslar.. Bu safhadan sonra kurtulus olmaz, zamanla Sahtekarligin 3. Safhasi olan Hastanelik
 olma Safhasi baslar. Bir gece acilen tikanma sonucu, ambulanslarla hastanelere kosarsiniz. 
3- Astim ile geniz akintisinin bir alakasi yok.. O akinti Sinuslerden geliyordur. 5 gun Iliadin DAMLA, hep
anlattigim sekilde kullanin.. 

Yukarı Dön
Burcuoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcuoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2019 Saat 20:07
Hocam cevabınız için teşekkürler ancak temmuz ayında size. Kbb Zaditen verdi ne yapalım diye danıştığımda cevabınız: 
"1 hafta kadar kullanın, sonra bir ara verip kontrol edin. Şikayetleri devam ederse, tekrar başlarsınız"

Benim kafam karıştı açıkçası. Balgamlı öksürük ve saniye başı öksürüyor keşke video atabilsem..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2019 Saat 22:16
Oksuru + Akinti VARKEN, Zaditen kullanmayin. Sadece oksuruk varsa verebilirsiniz (daha dogrusu; deneyebilirsiniz) 
Yoksa; zaditen her oksuruge iyi gelir diye bir kaide yok. 
Yukarı Dön
Burcuoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcuoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2019 Saat 23:14
Anladım hocam sağolun.

Hocam son bişey ; eski mail leri okurken aklıma takıldı. Ateş ve kusma için apandist ten şüphelenmek gerekir mi? Öyle sağ ayağına basamama durumu yok ama hem yemiyor hem karnında ağrı olduğunu söylemişti. Ateş düşürücü verdiğimiz için ağrıyı fazla hissetmiyor olabilir mi? Kusma yarın da devam ederse apandisit düşünmeli miyiz?

Düzenleyen Burcuoz - 18 Eyl 2019 Saat 23:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2019 Saat 21:45
Apandisit agrisi: DEVAMLIDIR, asla ara vermez.. 
Geldi-gitti agrilar, ASLA Apandisit degillerdir. 
Yukarı Dön
Burcuoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcuoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2019 Saat 10:14
Çok sağolun hocam, Allah razı olsun. Balgam dışında sorun kalmadı çok şükür. Bir de bal-limon ve iliadin e devam ediyoruz inşallah fayda eder. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.